.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo

Dunavski internacionalni seminar u Novom Sadu

30.03.2015.

Da je saradnja među državama Podunavlja značajna dokazuje i "Dunavski internacionalni seminar", koji će se održati od 1. do 4. aprila u Novom Sadu. Organizuje ga "Centar za istraživanje Dunavskog regiona" (Danube area research center - DAReC).

.

"U pitanju je interdisciplinaran projekat koji okuplja mlade postdiplomce iz Dunavskog regiona, zainteresovane za proučavanje ove geografske oblasti", objašnjava direktor Centra za istraživanje Dunavskog regiona Aleksandar M. Gajić, dodavši da je u osnovi projekta ideja stvaranje jake mreže mladih intelektualaca, kao i proučavanje, istraživanje, analiza i publikovanje radova.

Prijavljivanje za seminar je završeno i učestvovaće 25 osoba iz Nemačke, Austrije, Mađarske, Hrvatske, BiH i Srbije.

Seminar je organizovan u saradnji sa Evropskom Dunavskom Akademijom iz Ulma, a pod pokroviteljstvom Pokrajinske Vlade.

Dunavski internacionalni seminar će pokriti teme koje obuhvata Dunavska strategija EU i tako pomoći učesnicima da steknu uvid u organizaciju i rad Evropske Komisije, kao i drugih institucija koje rade zajedno na stvaranju integrisanijeg Dunavskog makro-regiona.

Neke od tema koje će predstaviti relevantni teoretičari i praktičari su: Dunavski region kao makro-region, identitet i brend, privredni i ekonomski potencijal Dunavskog regiona, politika Dunavskog regiona i bezbednosna pitanja, istorija i kultura u Podunavlju, Dunav u Vojvodini, energija i obnovljivi izvori energije u Dunavskom regionu, afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Dunavskom regionu.

Predavanja i radionice će se održavati na više lokacija, a samo one u Kulturnom centru Novog Sada su otvorene za sve javnost. Za više informacija posetite zvanični sajt DAReC-a, a detaljnu agendu pročitajte ovde.

Lea Radlovački

.
Loše vreme, dobri događaji...
.
Jedan od naših najpoznatijih reditelja, Darko Bajić, nedavno je završio svoj dugogodišnji projekat, rad na dokumentarnom filmu…
.
Radionica "Upravljanje vremenom" biće održana u ponedeljak 20. maja od 16h u Infopolisu (Omladinski info centar, Trg Slobode 3).…
Program
Kalendar događaja
Maj 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?