.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo

Blamom ću te, blamom ćeš me

07.03.2015.

   U okviru humanitarnog projekta "Petak sa psihoterapeutom", juče je u Studentskom kulturnom centru "Fabrika“ gost bio psihoterapeut Vladan Beara sa temom "Psihologija blama". 

.

Foto: Dragan Vukmirović

   Iako su ovakve radionice zamišljenje da se na dobrovoljcima iz publike demonstrira određena terapija, sinoć, pak, nije bilo onih koji su se usudili da sednu u vruću stolicu.

   Kada je u pitanju blamiranje, svi ga doživljavamo i to je normalan proces odrastanja.

   "Jako je bitno to ne shvatiti tragično i kao kraj sveta. Nema življenja bez blamova. Osnovna stvar je da čovek nauči da ne pravi dramu oko njih", kaže Beara.

   Problem kod mladih je taj što se uvek trude da se uklope u okolinu. Tada često idu van granica svojih mogućnosti, želja i principa, ali to nije najsretnije rešenje. 

   "Savet mladima je da treba da shvate da nije kraj sveta ako se ne uklope u grupu - naići će sledeća. Čak i da vas ne prihvati neka grupa, prihvatiće vas neki pojedinci; a čak i da, na kraju krajeva, ipak ostanete sami, to može da bude cena života u skladu sa samim sobom", savetuje psihoterapeut.

   Budući da je "Petak sa terapeutom" humanitarnog karaktera, voditeljka programa Olivera Sekulić Bartoš kaže da svaki put imaju kutijicu u kojoj publika ostavlja novac koji se preusmerava udruženjima ili organizacijama kojima je to najbitnije. Sinoćni prilog otišao je Udruženju Alchajmer.

   Svakog prvog petka u mesecu u SKC-u je upravo ovakav petak. Radionica je najavljena i za april, ali se još ne zna tačno u kom će terminu biti i ko će gostovati. Za detaljnije informacije pratite fejsbuk stranicu SKC-a "Fabrika".

Lea Radlovački

Dragan Vukmirović

.
Ako ste vlasnik psa onda svakako znate da bi trebalo da ga pregledate posle svake šetnje, kako biste bili sigurni da mu na koži…
.
Izuzetna nagrada za postignut uspeh tokom studiranja je velika potvrda da se trud i rad isplate. Na ovaj način Fakultet tehničkih…
.
Dugogodišnji novinar, rok kritičar i muzičar, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a od nedavno i doktor…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?