...
TRENUTNO14:00 - 15:00Superoperater

Društvo

Blamom ću te, blamom ćeš me

07.03.2015.

   U okviru humanitarnog projekta "Petak sa psihoterapeutom", juče je u Studentskom kulturnom centru "Fabrika“ gost bio psihoterapeut Vladan Beara sa temom "Psihologija blama". 

.

Foto: Dragan Vukmirović

   Iako su ovakve radionice zamišljenje da se na dobrovoljcima iz publike demonstrira određena terapija, sinoć, pak, nije bilo onih koji su se usudili da sednu u vruću stolicu.

   Kada je u pitanju blamiranje, svi ga doživljavamo i to je normalan proces odrastanja.

   "Jako je bitno to ne shvatiti tragično i kao kraj sveta. Nema življenja bez blamova. Osnovna stvar je da čovek nauči da ne pravi dramu oko njih", kaže Beara.

   Problem kod mladih je taj što se uvek trude da se uklope u okolinu. Tada često idu van granica svojih mogućnosti, želja i principa, ali to nije najsretnije rešenje. 

   "Savet mladima je da treba da shvate da nije kraj sveta ako se ne uklope u grupu - naići će sledeća. Čak i da vas ne prihvati neka grupa, prihvatiće vas neki pojedinci; a čak i da, na kraju krajeva, ipak ostanete sami, to može da bude cena života u skladu sa samim sobom", savetuje psihoterapeut.

   Budući da je "Petak sa terapeutom" humanitarnog karaktera, voditeljka programa Olivera Sekulić Bartoš kaže da svaki put imaju kutijicu u kojoj publika ostavlja novac koji se preusmerava udruženjima ili organizacijama kojima je to najbitnije. Sinoćni prilog otišao je Udruženju Alchajmer.

   Svakog prvog petka u mesecu u SKC-u je upravo ovakav petak. Radionica je najavljena i za april, ali se još ne zna tačno u kom će terminu biti i ko će gostovati. Za detaljnije informacije pratite fejsbuk stranicu SKC-a "Fabrika".

Lea Radlovački

Dragan Vukmirović

Možda te još zanima:

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Niko ne sme da bude ugrožen zbog svog stava

“Nismo mogli da ćutimo. Došli smo ovde da pošaljemo jasnu poruku da montirani snimci, napadi na bilo koga od nas…

.

Bez rodne ravnopravnosti gubimo potencijal polovine društva

Stavovi, tvrdnje i dezinformacije koji se suprotstavljaju rodnoj ravnopravnosti, odnosno jednom rečju - antirodni narativi, u Srbiji su zastupljeni i…

.

Sajam zapošljavanja u Novom Sadu

Exiem sajam zapošljavanja će biti održan na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, 2. i 3. aprila. Samo neke od…

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

Frankofona pričaonica u Novom Sadu

Francuski institut i EU info point u Novom Sadu, pozivaju vas na frankofonu pričaonicu pod nazivom “Francophonie - Frankofonija” koja…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo