.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo

Blamom ću te, blamom ćeš me

07.03.2015.

   U okviru humanitarnog projekta "Petak sa psihoterapeutom", juče je u Studentskom kulturnom centru "Fabrika“ gost bio psihoterapeut Vladan Beara sa temom "Psihologija blama". 

.

Foto: Dragan Vukmirović

   Iako su ovakve radionice zamišljenje da se na dobrovoljcima iz publike demonstrira određena terapija, sinoć, pak, nije bilo onih koji su se usudili da sednu u vruću stolicu.

   Kada je u pitanju blamiranje, svi ga doživljavamo i to je normalan proces odrastanja.

   "Jako je bitno to ne shvatiti tragično i kao kraj sveta. Nema življenja bez blamova. Osnovna stvar je da čovek nauči da ne pravi dramu oko njih", kaže Beara.

   Problem kod mladih je taj što se uvek trude da se uklope u okolinu. Tada često idu van granica svojih mogućnosti, želja i principa, ali to nije najsretnije rešenje. 

   "Savet mladima je da treba da shvate da nije kraj sveta ako se ne uklope u grupu - naići će sledeća. Čak i da vas ne prihvati neka grupa, prihvatiće vas neki pojedinci; a čak i da, na kraju krajeva, ipak ostanete sami, to može da bude cena života u skladu sa samim sobom", savetuje psihoterapeut.

   Budući da je "Petak sa terapeutom" humanitarnog karaktera, voditeljka programa Olivera Sekulić Bartoš kaže da svaki put imaju kutijicu u kojoj publika ostavlja novac koji se preusmerava udruženjima ili organizacijama kojima je to najbitnije. Sinoćni prilog otišao je Udruženju Alchajmer.

   Svakog prvog petka u mesecu u SKC-u je upravo ovakav petak. Radionica je najavljena i za april, ali se još ne zna tačno u kom će terminu biti i ko će gostovati. Za detaljnije informacije pratite fejsbuk stranicu SKC-a "Fabrika".

Lea Radlovački

Dragan Vukmirović

.
Instagram želi da natera korisnike da prestanu da jure za lajkovima i nauči ih da cene i prate pravi sadržaj, onaj koji vole, koji…
.
Učešće u obuci "Karijerno savetovanje, vođenje i informisanje mladih iz osetljivih grupa" ima za cilj da osnaži učesnice i učesnike…
.
Gotovo 80 godina, Međunarodni dan studenata u svetu se obeležava u znak sećanja na događaj u kome su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?