...
TRENUTNO18:30 - 18:45Album nedelje

Društvo / Aktivizam

Volontiraj u Švajcarskoj

23.03.2021.

Volonterski centar Vojvodine objavio je tri konkursa za dugoročno volontiranje u Švajcarskoj. Sva tri konkursa otvorena su za mlade koji imaju od 18 do 30 godina i koji dobro govore engleski jezik, dok je nemački jezik poželjan, ali ne i obavezan. 

.

Labesschuel (School of Life) je alternativni edukativni centar koji se sastoji od obdaništa i osnovne škole i nalazi se u okviru centra Schloss Glarisegg u Švajcarskoj. Glavne aktivnoste predviđene za volontere su podrška i praćenje dece tokom učenja. Aktivnosti centra se često odvijaju na otvorenom: u šumi, u bašti, na susednoj farmi, kao i u prostoriji namenjenoj za primenu Montessori metode rada sa decom, dok centar poseduje i kuhinju, radionicu, biblioteku. 

Eko-selo u Degersheimu, holistički projekat zajednice koji promoviše održiv način života, nudi volonterima mogućnost da učestvuju u životu zajednice doprinoseći organskom vrtlarstvu, kuhinjskim radovima, nezi kuće, ekološkoj gradnji, upravljanju događajima, odnosima s javnošću i brizi o deci. Eko selo nalazi se u blizini malog sela u kantonu St.Gallen u ruralnom okruženju sa prelepom prirodnom okolinom. Eko selo se sastoji od nekoliko objekata sa stanovima, zajedničkih prostorija, biblioteke, gostinskih soba, trpezarije, umetničkih radionica, prostorije za ples i jogu, saune, dečijeg igrališta, jurte, voćnjaka i bašti.

Udruženje Nakultur organizuje interkulturne razmene mladih u Švajcarskoj, Izraelu i Irskoj. Razmene uvek imaju interkulturalnu komponentu, kao i komponentu upoznavanja prirodnog okruženja mesta u kojem se odvija razmena i njegovih meštana. Kroz program Evropske snage solidarnosti (ESC), udruženje želi da pruži mladima priliku da iskuse prirodu i kulturu u švajcarskim planinama. Partnerska organizacija u Bernskim Alpima je Fondacija "Stiftung Urgestein" u slikovitom selu Guggisberg u planinskom regionu Gantrisch, delu svetski poznatih švajcarskih Alpa.

U sva tri programa volonterima se nude smeštaj i svi obroci, zdravstveno osiguranje, putni troškovi, učešće na dva seminara sa drugim međunarodnim volonterima, časovi nemačkog jezika, džeparac, kontinuirano mentorstvo i podrška od dolaska i tokom celog boravka, potvrda o obavljenim volonterskim aktivnostima i stečenim kompetencijama i podrška za administrativna pitanja poput osiguranja i viza.

Ukoliko želiš da se prijaviš za bilo koji od ovih kampova potrebno je da pošalješ CV i motivaciono pismo na engleskom jeziku na mail vcv.ltv@gmail.com što pre, a Volonterski centar će tvoju prijavu proslediti organzatorima. Više o kampovima možete pronaći na sajtu Volonterskog centra Vojvodine.

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 17:00 Rodnopravnost
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo