.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Aktivizam

Volontiraj na humanitarnom koncertu

18.02.2019.

Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) poziva volontere da se pridruže organizovanju humanitarnog koncerta "Pokaži svoje retko, pokaži da je važno - PODRŽI! KUPI KARTU!", koji će biti održan 28. februara u Studiju M povodom Međunarodnog dana retkih bolesti.

.

Otvorene su pozicije za dve grupe aktivnosti: domaćinstvo (predviđa podršku gostima, orijentaciju, program, garderobu) i logistiku (podrška oko postavljanja prostora, asistencija na bini i sl.). Detaljna podela poslova i preciziranje pozicija biće određeno na pripremnom sastanku pred manifestaciju.

Rok za prijavu je nedelja 24. februar do 23:59, a možete se prijaviti putem linka na platformi Novosadskog volonterskog servisa. 

U humanitarnoj akciji učestvuju bendovi Ritam nereda, Atheist rap, Love hunters i Eva Braun, dok će momci iz Državnog posla biti u ulozi voditelja programa.

Kako kažu organizatori, volonteri su veoma važna podrška toj manifestaciji, a sva sredstva prikupljena na koncertu biće upotrebljena za pomoć i podršku obolelima i članovima njihovih porodica, ali i za informisanje javnosti i donosioca odluka o retkim bolestima i potrebama obolelih.

Retka bolest podrazumeva svaku bolest koja se javlja kod najviše jedne od 2.000 osoba. Postoji više od 7.000 različitih retkih bolesti, a procenjuje se da u Srbiji oko 450.000 ljudi boluje od neke retke bolesti, a više od 50 odsto su deca.

Misija NORBS-a je poboljšanje položaja i kvaliteta života osoba sa retkim bolestima i invaliditetom nastalim kao posledicom retke bolesti, odnosno, da ta populacija bude prepoznata u sistemima zdravstvene i socijalne zaštite, te da im budu dostupne savremene dijagnostičke metode i metode lečenja i nege.

.
Kada se pojavila vest da bi od sada četvoročlanu porodicu, koja odluči kolima da ode na Frušku goru i napravi barem jednu fotografiju,…
.
Izveštavanje klasičnih medija o migrantima u Srbiji bilo je znatno bolje nego u okolnim zemljama, ocenjuje za Oradio urednik Fake…
.
Omladinska organizacija BalkanIDEA Novi Sad organizuje besplatan tromesečni program radionica nazvan "(Ne) Mogu da odglumim". Program…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?