...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Društvo / Aktivizam

Volontiraj na humanitarnom koncertu

18.02.2019.

Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS) poziva volontere da se pridruže organizovanju humanitarnog koncerta "Pokaži svoje retko, pokaži da je važno - PODRŽI! KUPI KARTU!", koji će biti održan 28. februara u Studiju M povodom Međunarodnog dana retkih bolesti.

.

Otvorene su pozicije za dve grupe aktivnosti: domaćinstvo (predviđa podršku gostima, orijentaciju, program, garderobu) i logistiku (podrška oko postavljanja prostora, asistencija na bini i sl.). Detaljna podela poslova i preciziranje pozicija biće određeno na pripremnom sastanku pred manifestaciju.

Rok za prijavu je nedelja 24. februar do 23:59, a možete se prijaviti putem linka na platformi Novosadskog volonterskog servisa. 

U humanitarnoj akciji učestvuju bendovi Ritam nereda, Atheist rap, Love hunters i Eva Braun, dok će momci iz Državnog posla biti u ulozi voditelja programa.

Kako kažu organizatori, volonteri su veoma važna podrška toj manifestaciji, a sva sredstva prikupljena na koncertu biće upotrebljena za pomoć i podršku obolelima i članovima njihovih porodica, ali i za informisanje javnosti i donosioca odluka o retkim bolestima i potrebama obolelih.

Retka bolest podrazumeva svaku bolest koja se javlja kod najviše jedne od 2.000 osoba. Postoji više od 7.000 različitih retkih bolesti, a procenjuje se da u Srbiji oko 450.000 ljudi boluje od neke retke bolesti, a više od 50 odsto su deca.

Misija NORBS-a je poboljšanje položaja i kvaliteta života osoba sa retkim bolestima i invaliditetom nastalim kao posledicom retke bolesti, odnosno, da ta populacija bude prepoznata u sistemima zdravstvene i socijalne zaštite, te da im budu dostupne savremene dijagnostičke metode i metode lečenja i nege.

Možda te još zanima:

.

Treba izmisliti novu reč za onlajn pozorište

Isidora Vlček (24) je rođena u Novom Sadu, gde je i završila glumu na Akademiji umetnosti. Igra u nekoliko predstava…

.

"Na vreme" ili malo kasnije, uvek treba pokušati

Marija Stankov će kroz nekoliko dana postati diplomirana inženjerka smera Zaštite životne sredine. Jedna je onih mladih naučnika koje je…

.

Mikroplastika opasnija od jednokratnih kesa

Plastične kese jedan su od retkih problema u Srbiji koji bi mogao da dočeka nekakav kraj, iako danas ne vidimo…

.

Uznemirujuće pun mesec

Novosadska spisateljica Vitomirka Trebovac pre nekoliko dana objavila je treću zbirku pesama, za izdavačku kuću Lom. Nakon zbirke "Plavo u…

.

Neizvesna budućnost Crne kuće

Omladinski centar CK13 se u poslednje vreme suočio sa nesuglasicama između članova tog udruženja, koje su veoma brzo stigle i…

.

Saopštenje povodom napada na zgradu RTV

Zgrada Radio-televizije Vojvodine juče je bila predmet vandalskog i rušilačkog napada. U vreme kada ovaj Javni medijski servis daje značajan…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo