.
Trenutno
Dok Trepneš
 Miljana Milekić
Društvo / Aktivizam

Vaše malo nekome je najviše

24.12.2017.

Radio-televizija Vojvodine i ove zime nastavlja svoju dugogodišnju humanitarnu akciju "Slatkiš za mog drugara" koju već 11 godina vodi naša koleginica sa Radija Novi Sad, Nevena Vrtulek. Moto akcije je "Vaše malo nekome je najviše".

.

U petak uveče na klizalištu "Ledena šuma" u Dunavskom parku održana je promocija ove akcije. Odziv sugrađana bio je veliki, a istovremeno je predstavljen program RTV-a za decu i mlade tokom novogodišnjih praznika. 

"Slatkiše nosimo u Sigurnu dečju kuću, u svratište za decu ulice, na hematoonkološko odeljenje Dečje bolnice u Novom Sadu i našim drugarima deci i mladima sa invaliditetom okupljenim u Udruženju ljubav, vera nada", kaže Nevena Vrtulek.

Svi koji žele da pomognu u ovoj akciji slatkiše mogu doneti do 31. decembra u prostorije Radio Novog Sada (Ignjata Pavlasa br. 3).

ledena šuma

Foto: rtv.rs

Direktorka programa RTV Sonja Kokotović ističe da se akcija "Slatkiš za mog drugara" održava u prazničnom periodu, koji je vreme darivanja i brige o porodici.

"Na taj način želimo da damo društvenu odgovornost kao organizacija koja uvek brine o svim akcijama, posebno onim humanim. Na ovaj način ćemo naše drugare, mališane, gledaoce i slušaoce naučiti brizi o okruženju i o nekim pravim vrednostima", naglasila je Sonja Kokotović.

RTV je medijski parter "Ledene šume", pa je pored akcije "Slatkiš za mog drugara", druženje sa roditeljima i decom ujedno bila i prilika da naša kuća predstavi i bogat sadržaj programa za decu i mlade, koji će biti emitovan tokom praznika i zimskog raspusta.

Mališane 31. decembra tokom čitavog dana očekuje zanimljiv program koji će ih simbolično uvesti u 2018. a već 1. januara u prepodnevnom bloku posvećenom najmlađima biće emitovan prvi deo filma "Knjiga o džungli", nakon čega sledi novogodišnje izdanje emisije "Hajde sa mnom u obdanište".

Izvor: RTV

.
Tematska saradnja između civilnog društva i javnih institucija u zemljama Balkana, radi poboljšanja okruženja građanskog aktivizma…
.
Cenzura na internetu je kontrola ili obustavljanje objavljivanje informacija, odnosno, filtrirani pristup informacijama. Takođe,…
.
Nakon tragičnih posledica konzumiranja droga i smrti srednjoškolaca na beogradskim splavovima, borba protiv upotrebe droga postala…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li Građanski zakonik može da reši odnos države prema osnovnim ljudskim pravima?