.
Trenutno
Music mix
Društvo / Aktivizam

Upoznajte se sa konceptom javnog zagovaranja

30.11.2017.

Novosadska biciklistička inicijativa će tokom decembra organizovati nekoliko radionica u okviru projekta "Javno zagovaranje za mlade", čiji je cilj da se mladi upoznaju sa konceptom javnog zagovaranja kao načinom postizanja promena, kroz primer Novosadske biciklističke inicijative.

.

Tokom dva dana, 7. i 8. decembra, biće organizovane radionice na kojima će učesnici saznati na koji način mogu da podstiču procese formulisanja, donošenja i sprovođenja odluka različitih institucija.

Učesnici će raditi na realnim problemima, a upoznaće se ih i sa predstavnicima određenih gradskih institucija kako bi saznali na koji način one funkcionišu.

"Na kraju ćemo zajedno napisati nekoliko koncepata javnog zagovaranja, obratiti se institucijama sa predlozima sprovođenja postojećih propisa i naravno, družiti se", najavljuju iz NSBI.

U ovoj organizaciji navode da su primetili da postoji potreba za takvom vrstom edukacije, jer se više puta desilo da im se mladi obraćaju sa pitanjima šta mogu da urade kako bi uticali na neki problem u svom okruženju.

"Kada je bilo najavljeno da će biti srušena menza zbog rekonstrukcije novosadskog kampusa, mladi nisu na vreme i bez naše pomoći prepoznali ulogu planskih dokumenata, procesa javnih rasprava, itd. U jednom slučaju 600 mladih u studentskim domovima nisu prepoznali institucionalne pozicije za izgradnju parkinga za bicikle koji im je potreban, pa su se obratili Novosadskoj biciklističkoj inicijativi", dodaje se u saopštenju.

Zainteresovani učesnici mogu da se prijave za radionice putem online formulara, do utorka 5. decembra.

.
Nakon uspešno završenih humanitarnih akcija poput "Asova za decu", koje su rezultirale otvaranjem bolničkog krila za decu obolelu…
.
Posle svakog festivalskog dana ostanu ogromne količine smeća na tvrđavi i u njenoj okolini. Javno komunalno preduzeće "Čistoća"…
.
Društveno odgovorna kampanja pod sloganom "Ne prljaj. Nemaš izgovor!" stiže u Novi Sad za vreme Exita. Nakon svakog festivalskog…
Program
Kalendar događaja
Jul 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Anketa

Kako se hranite tokom leta?