.
Trenutno
Vaš DJ sat
 Dušan Majkić
Društvo / Aktivizam

Upoznajte se sa konceptom javnog zagovaranja

30.11.2017.

Novosadska biciklistička inicijativa će tokom decembra organizovati nekoliko radionica u okviru projekta "Javno zagovaranje za mlade", čiji je cilj da se mladi upoznaju sa konceptom javnog zagovaranja kao načinom postizanja promena, kroz primer Novosadske biciklističke inicijative.

.

Tokom dva dana, 7. i 8. decembra, biće organizovane radionice na kojima će učesnici saznati na koji način mogu da podstiču procese formulisanja, donošenja i sprovođenja odluka različitih institucija.

Učesnici će raditi na realnim problemima, a upoznaće se ih i sa predstavnicima određenih gradskih institucija kako bi saznali na koji način one funkcionišu.

"Na kraju ćemo zajedno napisati nekoliko koncepata javnog zagovaranja, obratiti se institucijama sa predlozima sprovođenja postojećih propisa i naravno, družiti se", najavljuju iz NSBI.

U ovoj organizaciji navode da su primetili da postoji potreba za takvom vrstom edukacije, jer se više puta desilo da im se mladi obraćaju sa pitanjima šta mogu da urade kako bi uticali na neki problem u svom okruženju.

"Kada je bilo najavljeno da će biti srušena menza zbog rekonstrukcije novosadskog kampusa, mladi nisu na vreme i bez naše pomoći prepoznali ulogu planskih dokumenata, procesa javnih rasprava, itd. U jednom slučaju 600 mladih u studentskim domovima nisu prepoznali institucionalne pozicije za izgradnju parkinga za bicikle koji im je potreban, pa su se obratili Novosadskoj biciklističkoj inicijativi", dodaje se u saopštenju.

Zainteresovani učesnici mogu da se prijave za radionice putem online formulara, do utorka 5. decembra.

.
Tokom manifestacije "Novosadsko proleće", Udruženje Inženjeri zaštite životne sredine organizovaće akciju zamene starog papira…
.
Pokret gorana Vojvodine u subotu 17. marta organizuje radionicu "Nacionalna laboratorija za društvene inovacije" koja će biti održana…
.
Kupovina putem interneta razvija se neverovatnom brzinom. Sajtova preko kojih možete online trgovati ima mnogo, ali ovakav vid kupovine…
Program
Kalendar događaja
Mart 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li verujete u kriptovalute?