.
Trenutno
Popodne na O radiju
 Oradio ekipa
Društvo / Aktivizam

Trening za rad sa mladima

10.08.2017.

Organizacija "Kulturanova" raspisala je konkurs za trening o radu sa mladima kroz kreativne industrije, a prijave je potrebno poslati do ponoći, 13. avgusta.

 

.

Ilustracija: ss.kln.ac.lk

Trening je namenjen onima koji imaju iskustva u radu sa mladima, koji su aktivni na polju kulture i kreativnih industrija i onima koje zanima kako da primene najbolje prakse iz ovih oblasti i podstaknu mlade na društveni angažman.

Sedmodnevni međunarodni trening održava se od 1. do 7. septembra u Novom Sadu u sklopu projekta "FeeLMS for creativity" koji podržava Erasmus + program Evropske unije. U projektu učestvuju pet organizacija sa velikim iskustvom rada u kulturi i kreativnim industrijama: "Sineglossa" iz Italije, "Pro Progressione" iz Mađarske, Udruga "Domino" iz Hrvatske, te "Kulturanova" i Udruženje "Cinema City" iz Srbije. Partnerske organizacije okupljene su oko zajedničkog uverenja da postoji potreba za uvođenjem istinski inovativnog pristupa omladinskom radu u kombinaciji metoda i iskustava iz kulture, kreativnih industrija i omladinskog preduzetništva.

Tokom sedmodnevnog treninga, učesnici će se družiti i učiti jedni od drugih, umrežavati se, deliti iskustva i razvijati zajedničke projekte sa kolegama iz Mađarske, Hrvatske i Italije. Deo treninga održaće se u sklopu Gradić festa i Cinema City filmskog festivala u Podgrađu Petrovardinske tvrđave, te će učesnici će imati priliku da budu gosti festivala i iskuse kreativne industrije u praksi, uživajući u filmskim, muzičkim i drugim sadržajima u večernjim časovima.

Koordinatori projekta će nakon februara 2018. godine odabrati najaktivnije učesnike koji će imati priliku da pohađaju seminar "We practice creativity" koji će se održati u Italiji, u Ankoni u aprilu 2018. godine.

Radni jezik projekta je engleski, te se od učesnika očekuje aktivno znanje ovog jezika. Prijavni formular nalazi se na ovom linku, a detaljne informacije nalaze se na sajtu organizacije "Kulturanova".

J. Z.

.
Neonacizam u Srbiji nije stara pojava iako je daleko od masovne. Nedavno okupljanje poklonika Milana Nedića, kvinsliškog predsednika…
.
Američki kutak Novi Sad i udruženje građana "Novi lobi" organizuju program "Osnovna obuka za uključenje mladih u društveni aktivizam"…
.
Problem napuštenih životinja u našoj zemlji postoji dosta dugo. Razna društva i udruženja pomažu ovim životinjama tako što…
Program
Kalendar događaja
Februar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
    
Anketa

Da li čitate elektronske knjige?