...
TRENUTNO06:00 - 12:00Music Mix by Majkić

Društvo / Aktivizam

Trening za rad sa mladima

10.08.2017.

Organizacija "Kulturanova" raspisala je konkurs za trening o radu sa mladima kroz kreativne industrije, a prijave je potrebno poslati do ponoći, 13. avgusta.

 

.

Ilustracija: ss.kln.ac.lk

Trening je namenjen onima koji imaju iskustva u radu sa mladima, koji su aktivni na polju kulture i kreativnih industrija i onima koje zanima kako da primene najbolje prakse iz ovih oblasti i podstaknu mlade na društveni angažman.

Sedmodnevni međunarodni trening održava se od 1. do 7. septembra u Novom Sadu u sklopu projekta "FeeLMS for creativity" koji podržava Erasmus + program Evropske unije. U projektu učestvuju pet organizacija sa velikim iskustvom rada u kulturi i kreativnim industrijama: "Sineglossa" iz Italije, "Pro Progressione" iz Mađarske, Udruga "Domino" iz Hrvatske, te "Kulturanova" i Udruženje "Cinema City" iz Srbije. Partnerske organizacije okupljene su oko zajedničkog uverenja da postoji potreba za uvođenjem istinski inovativnog pristupa omladinskom radu u kombinaciji metoda i iskustava iz kulture, kreativnih industrija i omladinskog preduzetništva.

Tokom sedmodnevnog treninga, učesnici će se družiti i učiti jedni od drugih, umrežavati se, deliti iskustva i razvijati zajedničke projekte sa kolegama iz Mađarske, Hrvatske i Italije. Deo treninga održaće se u sklopu Gradić festa i Cinema City filmskog festivala u Podgrađu Petrovardinske tvrđave, te će učesnici će imati priliku da budu gosti festivala i iskuse kreativne industrije u praksi, uživajući u filmskim, muzičkim i drugim sadržajima u večernjim časovima.

Koordinatori projekta će nakon februara 2018. godine odabrati najaktivnije učesnike koji će imati priliku da pohađaju seminar "We practice creativity" koji će se održati u Italiji, u Ankoni u aprilu 2018. godine.

Radni jezik projekta je engleski, te se od učesnika očekuje aktivno znanje ovog jezika. Prijavni formular nalazi se na ovom linku, a detaljne informacije nalaze se na sajtu organizacije "Kulturanova".

J. Z.

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za Videomedeju

Organizatori festivala Videomedeja raspisali su konkurs za učesnike i volontere ovogodišnjeg, 24. festivala. Prijavljivanje je isključivo onlajn i traje do…

.

Kakve priče znate o Petrovaradinu?

Da li znate neku zanimljivu priču ili legendu o Petrovaradinu? Ukoliko znate, podelite je na novoj platformi "Priče iza gradova",…

.

Konkurs iz oblasti izdavaštva i prevodilaštva

Otvoren je novi javni Konkurs iz oblasti izdavaštva i prevodilaštva u okviru projekta "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

.

Raspisan konkurs za "Uhvati film" 2020.

Organizatori regionalnog filmskog festivala "Uhvati film", koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, raspisali su konkurs za ovogodišnji…

.

Raspisan konkurs za 20. Festival uličnih svirača

Organizatori Festivala uličnih svirača saopštili su da će ovogodišnji Gradić fest biti održan od 27. do 29. avgusta u Podgrađu…

.

Građani retko odlučuju o sredstvima u kulturi

U toku je kampanja "1% za kulturu", koju je pokrenula grupa aktera sa domaće kulturne scene. Kako navode na zvaničnoj…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music Mix by Majkić
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo