...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Društvo / Aktivizam

Trening za rad sa mladima

10.08.2017.

Organizacija "Kulturanova" raspisala je konkurs za trening o radu sa mladima kroz kreativne industrije, a prijave je potrebno poslati do ponoći, 13. avgusta.

 

.

Ilustracija: ss.kln.ac.lk

Trening je namenjen onima koji imaju iskustva u radu sa mladima, koji su aktivni na polju kulture i kreativnih industrija i onima koje zanima kako da primene najbolje prakse iz ovih oblasti i podstaknu mlade na društveni angažman.

Sedmodnevni međunarodni trening održava se od 1. do 7. septembra u Novom Sadu u sklopu projekta "FeeLMS for creativity" koji podržava Erasmus + program Evropske unije. U projektu učestvuju pet organizacija sa velikim iskustvom rada u kulturi i kreativnim industrijama: "Sineglossa" iz Italije, "Pro Progressione" iz Mađarske, Udruga "Domino" iz Hrvatske, te "Kulturanova" i Udruženje "Cinema City" iz Srbije. Partnerske organizacije okupljene su oko zajedničkog uverenja da postoji potreba za uvođenjem istinski inovativnog pristupa omladinskom radu u kombinaciji metoda i iskustava iz kulture, kreativnih industrija i omladinskog preduzetništva.

Tokom sedmodnevnog treninga, učesnici će se družiti i učiti jedni od drugih, umrežavati se, deliti iskustva i razvijati zajedničke projekte sa kolegama iz Mađarske, Hrvatske i Italije. Deo treninga održaće se u sklopu Gradić festa i Cinema City filmskog festivala u Podgrađu Petrovardinske tvrđave, te će učesnici će imati priliku da budu gosti festivala i iskuse kreativne industrije u praksi, uživajući u filmskim, muzičkim i drugim sadržajima u večernjim časovima.

Koordinatori projekta će nakon februara 2018. godine odabrati najaktivnije učesnike koji će imati priliku da pohađaju seminar "We practice creativity" koji će se održati u Italiji, u Ankoni u aprilu 2018. godine.

Radni jezik projekta je engleski, te se od učesnika očekuje aktivno znanje ovog jezika. Prijavni formular nalazi se na ovom linku, a detaljne informacije nalaze se na sajtu organizacije "Kulturanova".

J. Z.

Možda te još zanima:

.

Konkurs za program #Zeleneideje

Trag fondacija je otvorila konkurs programa Foruma za zelene ideje, a namenjen je udruženim građanima koji žele da primenjuju uspešne poslovne…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Volonteri prirodi po meri

Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za nagradu “Volonteri prirodi po meri“. Godišnja nagrada za volontere u zaštiti prirode ima za cilj…

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Šta se kuva?
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo