.
Trenutno
Music mix
Društvo / Aktivizam

Traži se nova lokacija za Dino park

30.06.2015.

Protest saveta Mesne zajednice "Omladinski pokret"  i žitelja Bloka zbog namere Grada da park kod Železničke stanice dodeli privatnoj firmi za izgradnju Dino parka je uspeo i za ovu atrakciju se traži drugo mesto.

.

U saopštenju javnosti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zatražio je od Gradskog zelenila da još jednom razmotri na kojim bi lokacijama, osim u parku kod Železničke stanice mogao da bude postavljen Dino park.

On je preporučio da se prilikom razmatranja rešenja za lociranje parka, obrati pažnja na to da se ne narušava javna zelena površina, da se izabere neiskorišćen prostor koji bi mogao lako da se privede novoj nameni, takođe da u blizini bude površina sa parking mestima na kojoj je dozvoljeno i parkiranje autobusa.

Gradonačelnik Vučević naglašava da je postavljanje "Dino parka" značajno za razvoj turističkih potencijala grada, kao i da će to doneti dodatne prihode u gradski budžet. 

"To je višestruko značajna investicija za Novi Sad i zato je neophodno da "Dino park" bude lociran na mestu koje neće ugroziti ambijentalnu celinu, niti interese naših sugrađana, posebno onih najmlađih", poručio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kako je ranije najavljeno, Dino park bi zauzeo dve trećine Železničkog parka, a među dinosauruse bi se ulazilo po ceni od 200 dinara, ukoliko takvu cenu odobri Skupština grada. Dinosauruse će obezbediti firma koja se prema opisu delatnosti između ostalog bavi distribucijom dečijih igračaka u kapsulama, koje se nalaze u automatima, a prema navodima medija nema nijednog zaposlenog.

L.K.

.
Nezaposlenost mladih na Zapadnom Balkanu je zabrinjavajuća, među najvišim u svetu. Kako bi  odgovorila na ove izazove, Beogradska…
.
Festival samoorganizovanja koji se održavau prostorijama Omladinskog centra CK13 posvećen je afirmaciji udruživanja, malih strategija…
.
Reciklaža tekstilnih materijala u Srbiji gotovo da ne postoji, zbog čega se gro stare garderobe i drugih tekstilnih proizvoda već…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?