...
TRENUTNO11:00 - 12:00U kakvoj zemlji želim da živim

Društvo / Aktivizam

Traži se nova lokacija za Dino park

30.06.2015.

Protest saveta Mesne zajednice "Omladinski pokret"  i žitelja Bloka zbog namere Grada da park kod Železničke stanice dodeli privatnoj firmi za izgradnju Dino parka je uspeo i za ovu atrakciju se traži drugo mesto.

.

U saopštenju javnosti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zatražio je od Gradskog zelenila da još jednom razmotri na kojim bi lokacijama, osim u parku kod Železničke stanice mogao da bude postavljen Dino park.

On je preporučio da se prilikom razmatranja rešenja za lociranje parka, obrati pažnja na to da se ne narušava javna zelena površina, da se izabere neiskorišćen prostor koji bi mogao lako da se privede novoj nameni, takođe da u blizini bude površina sa parking mestima na kojoj je dozvoljeno i parkiranje autobusa.

Gradonačelnik Vučević naglašava da je postavljanje "Dino parka" značajno za razvoj turističkih potencijala grada, kao i da će to doneti dodatne prihode u gradski budžet. 

"To je višestruko značajna investicija za Novi Sad i zato je neophodno da "Dino park" bude lociran na mestu koje neće ugroziti ambijentalnu celinu, niti interese naših sugrađana, posebno onih najmlađih", poručio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kako je ranije najavljeno, Dino park bi zauzeo dve trećine Železničkog parka, a među dinosauruse bi se ulazilo po ceni od 200 dinara, ukoliko takvu cenu odobri Skupština grada. Dinosauruse će obezbediti firma koja se prema opisu delatnosti između ostalog bavi distribucijom dečijih igračaka u kapsulama, koje se nalaze u automatima, a prema navodima medija nema nijednog zaposlenog.

L.K.

Možda te još zanima:

.

Dinosaurusi stižu na Liman

Do početka nove školske godine, 1. septembra, "Dino park" sa replikama dinosaurusa definitivno će biti postavljen u Novom Sadu, samo…

.

Dinosaurusi stižu u septembru

Novi Sad definitivno dobija "Dino park" Replike dinosaurusa praviće beogradska firma "Lagrota internacional", piše RTV. Gradsko zelenilo je prihvatilo jedinu…

.

Ne prestaje spor oko "Dino parka"

Najava izgradnje "Dino parka" u Železničkom parku, u Novom Sadu, izazvala je negativne reakcije Mesne zajednice "Omladinski pokret", dok iz…

.

"Podvodni Metropolis" na Novi Sad film festivalu

Ko su stanovnici koralnog grebena, ko su najopasniji članovi tog životinjskog carstva, a koje su najšarolikije vrste riba Crvenog mora?…

.

Ljubav i bes: Jedinstvo, drugarstvo i dobra zabava

Festival "Ljubav i bes" održava se 22. i 23. septembra u K9 Stationu, u Novom Sadu. Šesto izdanje festivala donosi…

.

TAKT fest ove godine slavi solidarnost, raznolikost i zajedništvo

Od 20. do 24. septembra u Novom Sadu se održava 12. TAKT fest. Kroz pet dana programa u CK13, mladi,…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo