...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Društvo / Aktivizam

"Studenti od srca"

02.04.2015.

Miloš Bugarčić najavio je humanitarnu akciju "Studenti od srca".

.

Studenti novosadskog Medicinskog fakulteta, uz podršku Saveza studenata i Studentske Unije, krenuli su u akciju prikupljanja pomoći za sugrađane bez krova nad glavom.

Ovo nije prva humanitarna akcija koju su organizovali; za vreme poplava su takođe prikupljali pomoć za ugrožene i smatraju da ne postoji dovoljno ovakvih akcija za beskućnike.

Cilj inicijative je da se beskućnicima da do znanja da nisu zaboravljeni i da njihovi sugrađani žele da im pomognu. Studenti sakupljaju hranu (tunjevinu, paštetu, salamu, nareske, tost, gotova i dugotrajna jela), sredstva za ličnu higijenu (šamponi, sapuni, paste...) i odeću (idu topliji dani, najpotrebnija je prolećna garderoba). 

Akcija traje od 30. marta do 3. aprila, a u subotu 4. aprila studenti će deliti lanč pakete. Stvari možete predati volonterima u holu Medicinskog fakulteta od 10 do 18 časova.

Akciji su se priključili i studenti sa Pravnog, Filozofskog i Tehnološkog fakulteta, pa ukoliko vam je Kampus bliži, pomoć možete odneti i tamo.

S.B. 

Možda te još zanima:

.

Svaki kilometar je važan

Nijedna tema u poslednjih deceniju, dve, a možda i duže, nije toliko zaokupila pažnju celog sveta kao što je to…

.

Kad god možemo, treba da pomognemo drugome

Novogodišnji praznici su stigli. Period koji označava slavlje, veselje, sreću i generalno dobro praznično raspoloženje. U tim trenucima nekada i…

.

Ponovo skupljamo "Slatkiš za mog drugara"

Radio televizija Vojvodine, trinaestu godinu zaredom, organizuje humanitarnu akciju Slatkiš za mog drugara. Tokom akcije sakuplju se industrijski zapakovani slatkiši,…

.

U Vrbasu oboren Ginisov rekord u pravljenju palačinki

Proteklog vikenda u Vrbasu je oboren Ginisov rekord u pravljenju palačinki, u okviru humanitarnog događaja nazvanog "Chefs for life –…

.

Prikupljamo slatkiše za decu

U okviru humanitarne akcije "Slatkiš za mog drugara" Radio-televizija Vojvodine sakuplja industrijski zapakovane slatkiše i svakog 31. decembra daruje mališane…

.

Rođendan "Sinhaza" uz pesmu i poklone

Glumci Novosadskog pozorišta u petak 27. januara pevaju songove iz predstava, nakon humanitarne prodaje njima dragih predmeta.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo