...
TRENUTNO17:00 - 21:00Music Mix by Bea

Društvo / Aktivizam

Srbobran dobija klub za mlade

24.06.2015.

Mladi u Srbobranu imaće novo mesto okupljanja pod nazivom Omladinski klub „Srcem“, mesto na kojem će moći da ostvare ideje i da se povežu sa svojim istomišljenicima. Na ideju da ovo omoguće došli su aktivisti Srbobranskog centra mladih SRCEM, a predsednik ove organizacije Miloš Popović najvio je da će otvaranje ovog kluba biti prava svečanost.

.

"Pre svega ideja je nastala jer mladi nemaju autentičan prostor za okupljanje i organizovanje različitih aktivnosti, tako da ćemo kroz ovaj projekat biti tehnički omogućeni da sve te aktivnosti organizujemo, a one će, naravno bit besplatne", kazao je Miloš za O radio.

Omladinski klub Srcem biće otvoren u nedelju 28. juna, u Centru za sport i turizam Opštine Srbobran.

„Sve bih vas pozvao da nam se pridužite i da nas podržite u našem daljem radu“, kazao je Miloš.

Srbobranski centar mladih se vec dugi niz godina bori da mladima u Srbobranu pruži što kvalitetniju ponudu, ali do sada to nisu mogli tehnički da izvedu. Kako je Miloš objasnio, konačno to mogu zahvaljujući projektu podržanog u okviru NIS-ovog projekta "Zajednici zajedno".

"Od kada je osnovana naša organizacija 2013. godine, imali smo neke prostorije, ali one nisu bile tehnički opremljene, i tada nije bilo izvodljivo da se ovako nešto napravi u Srbobranu. Konačno smo dobili finansijska sredstva, a lokalna samouprava nas je podržala u tome što nam je besplatno dala prostorije na korišćenje. Svi smo u organizaciji zadovoljni i srećni", kazao je Miloš.

Zadovoljstvo je očigledno, otvaranje je 28. juna, a zatim sledi još mnogo aktivnosti, koje počinju već ovog leta. Miloš je rekao da je u planu bogat program koji će se sastojati od tribina, kulturno-zabavnih večeri, bioskopa na otvorenom, društvenih igara, a i sam klub će imati prostorije u koje će mladi moći da dolaze da bi se družili i bolje upoznali.

"Dolazi leto, pa ćemo ubrzo organizovati našte tradicionalno Sportsko leto, sa takmičenjima u tenisu, košarci i fudbalu, koje neće biti direktno vezano za novi Omladinski centar, ali ovde planiramo dodele nagrada i druženja. A nadalje, klub će uvek biti otvoren za mlade i nadamo se da će nas oni podržati u ovoj ideji", poručio je Miloš.

M.L.

 

Možda te još zanima:

.

Omladinski centar traži formulu za opstanak

Omladinski centar u Novom Sadu, u Kineskoj četvrti, već je trebalo da počne sa aktivnostima i programima za mlade, međutim…

.

Prepoznaj i ostvari svoje potencijale

Radionica "Prepoznaj i ostvari svoje potencijale" biće održana 4.novembra u Studiju 34 sa početkom u 18 časova. 

.

Konferencija o trgovini ljudima u Startit centru

Povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, u petak, 18. oktobra u Startit centru biće održana sedma Konferencija o trgovini…

.

Projektima do zaposlenja

Nezaposlenost mladih na Zapadnom Balkanu je zabrinjavajuća, među najvišim u svetu. Kako bi  odgovorila na ove izazove, Beogradska otvorena škola…

.

Usamljenost jeste tabu

"Ne želim nikoga da opteretim". Ova rečenica glavni je izgovor zbog kojeg ljudi izbegavaju da se obrate za pomoć kada…

.

Prijavite se za Game Up Your Politics

Beogradski centar za ljudska prava 12. avgusta, na međunarodni dan mladih, organizuje igranje društvenih igara koje za cilj imaju edukaciju mladih…

  • 15:00 Album nedelje
  • 16:00 Superoperater
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Marko

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo