.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Aktivizam

Slatka trka oko Salajke

13.06.2015.

Start Trke oko Salajke je sutra od 18 časova kod Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Novom Sadu. Ovo je 12. trka koja je humanitarnog karaktera jer takmičari u toku trke dele slatkiše deci na ulicama Salajke. Pravo na učešće imaju svi, besplatno je, ali ko želi da plati kotizaciju može to da uradi na licu mesta.

.

"Mi kada sretnemo decu na ulicama Salajke nagradimo ih slatkišima. Tako ih stimulišemo da provode vreme napolju, a ne za računarima i na telefonima", kaže Predrag Marcikić, organizator Trke.

Ruta kojom se trči je dugačka pet kilometara i može svako da joj se priključi. Kreće se sa ugla Partizanske i Radoja Domanovića, zatim se ide ka Šajkaškoj, a vraćanje je Temerinskom, Kisačkom i ulicom Jovana Cvijića.

"Krenuli smo sa trkama radi druženja, a sad je postala tradicija", kaže Peđa.

Ideja za deljenje slatkiša je potekla od želje da se prva trka organizuje na Noć veštica. Ipak, odložena je za drugi datum, odnosno, prvu sledeću pravoslavnu slavu i otud to da se svake godine trka održava za vreme slavljenja nekog sveca, odnosno, nedeljom.

"Iako se ovo zove trka, ona nije takmičarskog karaktera, već im za cilj da se širi ideja bavljenja sportom", objašnjava Predrag koji ovom prilikom poziva sve zainteresovane trkače da im se sutra priključe.

L.R.

.
Kada se pojavila vest da bi od sada četvoročlanu porodicu, koja odluči kolima da ode na Frušku goru i napravi barem jednu fotografiju,…
.
Izveštavanje klasičnih medija o migrantima u Srbiji bilo je znatno bolje nego u okolnim zemljama, ocenjuje za Oradio urednik Fake…
.
Omladinska organizacija BalkanIDEA Novi Sad organizuje besplatan tromesečni program radionica nazvan "(Ne) Mogu da odglumim". Program…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?