.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Aktivizam

Slatka trka oko Salajke

13.06.2015.

Start Trke oko Salajke je sutra od 18 časova kod Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Novom Sadu. Ovo je 12. trka koja je humanitarnog karaktera jer takmičari u toku trke dele slatkiše deci na ulicama Salajke. Pravo na učešće imaju svi, besplatno je, ali ko želi da plati kotizaciju može to da uradi na licu mesta.

.

"Mi kada sretnemo decu na ulicama Salajke nagradimo ih slatkišima. Tako ih stimulišemo da provode vreme napolju, a ne za računarima i na telefonima", kaže Predrag Marcikić, organizator Trke.

Ruta kojom se trči je dugačka pet kilometara i može svako da joj se priključi. Kreće se sa ugla Partizanske i Radoja Domanovića, zatim se ide ka Šajkaškoj, a vraćanje je Temerinskom, Kisačkom i ulicom Jovana Cvijića.

"Krenuli smo sa trkama radi druženja, a sad je postala tradicija", kaže Peđa.

Ideja za deljenje slatkiša je potekla od želje da se prva trka organizuje na Noć veštica. Ipak, odložena je za drugi datum, odnosno, prvu sledeću pravoslavnu slavu i otud to da se svake godine trka održava za vreme slavljenja nekog sveca, odnosno, nedeljom.

"Iako se ovo zove trka, ona nije takmičarskog karaktera, već im za cilj da se širi ideja bavljenja sportom", objašnjava Predrag koji ovom prilikom poziva sve zainteresovane trkače da im se sutra priključe.

L.R.

.
Povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, u petak, 18. oktobra u Startit centru biće održana sedma Konferencija o trgovini…
.
PDP konferencija je svečano otvorena, a tome je prethodio početak stvaranja novog murala u blizini kulutrne stanice Eđšeg. Oslikaće…
.
Od usvajanja Ustava Srbije 2006. godine i donošenja prvog Zakona o zabrani diskriminacije 2009. godine, o načelu ravnopravnosti…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?