.
Trenutno
Sajt dana
 Novinari O radija
Društvo / Aktivizam

Radionica "Nacionalna laboratorija za društvene inovacije"

16.03.2018.

Pokret gorana Vojvodine u subotu 17. marta organizuje radionicu "Nacionalna laboratorija za društvene inovacije" koja će biti održana u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode (Radnička 20a), u Novom Sadu.

.

Kako je najavljeno, radionica počinje u 12 časova i baviće se društvenim izazovima na putu ka regionalnom pomirenju i pokrenuće kreiranje inovativnih alata za postizanje mira.

Neke od tema kojima će se učesnici baviti su: (ne)saradnje udurženja građana, medija i javnih institucija po pitanjima društvenih problema; (ne)popularnost teme mira i pomirenja u Srbiji;  uticaj regionalnih omladinskih razmena na pomirenje; uloga tri sektora kada je u pitanju prekogranična saradnja, kao i prekogranična saradnja poslovnog sektora, sa fokusom na socijalna preduzeća i njihov uticaj na koheziju u regionu.

Radionicu će voditi Branislav Trudić ispred Pokreta gorana Vojvodine i Ilija Jovanović ispred Edukativnog centra Kruševac. Aktivnost se organizuje u sklopu projekta "Podeljena prošlost, zajednička budućnost" koji Pokret gorana Vojvodine realizuje u partnerstvu sa Omladinskim komunikativnim centrom iz Banja Luke, uz podršku Evropske unije.

Prisustvo na radionici potrebno je prijaviti na vlada@pgv.org.rs. Za sve koji dolaze izvan Novog Sada, predviđeni su putni troškovi, potrebno je da se navedu u prijavi.

.
Organizovane turističke ture za slabovide i slepe osobe na području Zapadnobačkog okruga i u Osiječko-baranjskoj županiji postaće…
.
Povodom Međunarodnog dana migranata, koji obeležavamo 18. decembra, film "Između granica" biće emitovan u četvrtak od 20 časova…
.
Serija radionica pod nazivom "Kompas za različitost - priručnik za rad sa srednjoškolcima" počinje u subotu 8.12. u 10 časova…
Program
Kalendar događaja
Januar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Koliko ste skloni postprazničnoj depresiji?