...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Društvo / Aktivizam

Program Biciklana festa

27.08.2015.

Poslednjeg avgustovskog petka svedočićemo posebnoj Kritičnoj masi. Kao i svaka druga, počeće u 17h u Limanskom parku, završiće se u centru, a ono što nas očekuje po njenom završetku je Biciklana fest. Od petka do nedelje prisustvovaćemo svirkama, žurkama, predavanjima, tribinama, modnim revijama, servisiranjima, filmskim projekcijama, obukama i još mnogo čemu u dvorištu hotela "Vojvodina".

.

Čim pristignu biciklisti Kritične mase na binu izlazi pankburaška banda Zbogom Brus Li. Nakon njih, binu preuzima DJ Đura koji pušta muziku sa vinila. 

Subota je svakako najjači dan Biciklana festa. Program počinje u 10 časova aktivističkim radionicama, a razgovoaraće se o pristupu edukaciji dece o biciklističkom saobraćaju. Sa posetiocima će razgovarati aktivisti iz regiona i holandski stručnjak Simon Fesard. Istovremeno biće održane i Barabarkine radionice za decu.

Crveni krst će pokazati kako da biciklisti pružite prvu pomoć, a novosadski bajk šopovi će vam objasniti kako da rastavite, sastavite i naravno popravite vašeg dvotočkaša. Biće održan čak i biznis panel, na kom će biti reči o samozapošljavanju na biciklističkim poslovima. Oni koji su malo spretniji na dvotočkašima mogu da se oprobaju u Bike Polou na Trgu slobode.

U subotu popodne nas očekuje i "Dutch coffee time" - kafa sa mladim holanskim urbanistom Fesardom. Ko god dođe moći će da postavi pitanja holandskom ekspertu, koji želi da stvori grad u kom svi bolje žive. U popodnevnim satima u subotu ćemo moći da pogledamo film "Virunga" čiji je jedan od izvršnih producenata Leonardo DiKaprio.

Uveče imamo crveni tepih, biciklističku modu i naravno muzički program, u okviru kog nastupaju DJ Master Flow i akustični duo Maja i Bole.

U nedelju program festivala traje samo prepodne, a očekuje nas Bici buvljak, radionica "Kako napraviti reciklirani bajs" i biciklističko druženje.

Kompletan program festivala možete pronaći na zvaničnom sajtu Biciklane.

Alma Kovčić

Možda te još zanima:

.

Modni Biciklana fest

Vikend je i dalje u znaku Biciklana festa koji privlači znatiželjnike u pasaž kod hotela Vojvodina. I ekipa O radija…

.

Fesar: Vreme radi za bicikliste

Urbanista i Francuz koji živi u Holandiji Simon Fesar ovih dana je novosadski gost zahvaljujući gostoprimstvu domaćina, organizatora aktuelnog Biciklana festa. Dobar…

.

Biciklana i Takt Fest zajedno šire pozitivu

Šta je ono što dopunjuje pravu vožnju na biciklu? Naravno, dobra muzika! A šta je ono što svakoj dobroj muzici…

.

"Bici buvljak" čeka prodavce

U okviru "Biciklana Festa", koji Novosadska biciklistička inicijativa organizuje od 28. do 30. avgusta u Novom Sadu, otvoren je poziv…

.

Posao uz studiranje, balansiranje između obaveza

Život studenata može u nekim situacijama da predstavljai luksuz i postane izazovan, a nekako se smatra obaveznim da roditelji podrže…

.

Poziv za buduće producente

Ukoliko te zanima kako nastaje jedan umetnički projekat i koja je uloga pozorišnog producenta u njemu, prijavi se na program…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo