.
Trenutno
Pre podne na O radiju
 Oradio ekipa
Društvo / Aktivizam

Omladinska razmena u Nemačkoj na temu solidarnosti

25.10.2017.

Volonterski centar Vojvodine u pratnerstvu sa nevladinim organizacijama iz Nemačke, Makedonije i Mađarske sprovodi projekat "Arhitekte solidarnosti – mladi ruše zidove isključivosti" u sklopu koga je organizovana omladinska razmena u Nemačkoj.

 

.

U sklopu projekta predviđene su dve omladinske razmene od kojih će se prva održati u Nemačkoj, od 19. do 27. novembra, a druga u aprilu 2018. godine u Srbiji.

Učesnici će se na radionicama baviti temom solidarnosti i konkretnim akcijama u kontekstu izbegličke krize u Evropi, a naročito je važno, kako organizatori navode, pronaći motivaciju da se u svojoj lokalnoj zajednici pokreću male akcije u kojima se ispoljava solidarnost. Takođe, učesnici će se baviti temama indiferentnosti, apatije i nedovoljne i neadekvatne sistemske reakcije na izbegličku odnosno humanitarnu krizu našeg doba.

Za razmenu mogu da se prijave mladi od 18 do 30 godina koji žive u nekoj od partnerskih zemalja - Srbiji, Nemačkoj, Mađarskoj i Makedoniji. Predviđeno je da iz svake zemlje učestvuje 6 mladih, a prijavni formular nalazi se na ovom linku. Rok za prijave je 28. oktobar.

Kako kažu iz VCV-a, najvažnije je da učesnici budu veoma zainteresovani za temu, voljni da nakon što se razmene završe sprovode stečeno znanje u praksu u njihovim lokalnim zajednicama, a poželjno je da učestvuju u obe omladinske razmene. Radni jezik je engleski, a troškove putovanja, smeštaja i hrane snose organizatori.

Detaljne informacije nalaze se na sajtu Volonterskog centra Vojvodine.

J. Z. 

.
Projekat Fondacije Novi Sad 2021 pod nazivom "Nova mesta" pokrenuo je proces uređenja malih javnih površina u mesnim zajednicama…
.
Šesto izdanje novosadskog "Pozitivnog koncerta" biće održano 1. decembra u novosadskom Shamrock baru, a nastupaće bendovi Neprijatelj…
.
U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu u ponedeljak 20. novembra odražava se Youth Speak forum, koji će okupiti lidere iz različitih…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
Anketa

Da li treba dozvoliti prevoz kućnih ljubimaca u javnom prevozu?