.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Aktivizam

Odmor na Exitu: Opens State of Exit zona

13.07.2018.

Najudobniji kutak Tvrđave za ova naredna tri dana je definitivno OPENS State of Exit Zona.

.

Smeštena dovoljno daleko od svih bina, ova zona vam omogućava predah ali i zanimljive sadržaje poput bioskopa, photo booth-a, chill lazy bag zone i još dosta sadržaja. PR OPENS-a Ivana Miloradov kaže da je ova zona jako značajna za Exit iz više razloga.

"Svake godine nalazi se u srcu države. Kada prođete veliki tunel, prođete reggae stage, dolazite do nas, najšarenijeg kutka na tvrđavi koji je Exitu jako važan jer je Exit nastao na društvenom aktivizmu, na nevladinim organizacijama, na tome da se pošalje poruka da nešto treba da se promeni. Zbog toga je ovo jedna od najnegovanijih zona i trudimo se da ovo bude jedna interaktivna zona", rekla nam je Ivana.

Iako je na festivalu muzički program onaj koji privlači publiku, kako kažu organizatori ove zone, potrebno je iskoristiti ovakav događaj i na drugačiji način. PR OPENS-a kaže da će ove godine, baš iz tih razloga Opens zona imati više od 30 organizacija sa različitim sadržajem.

opens1 jpg

"Proteklih nekoliko meseci napravili smo konkurs za organizacije iz celog regiona, one su prijavljivale svoje planove rada i na osnovu veoma strogih kriterijuma više od 30 organizacija je izabrano da se ovde pojavi sa svojim programima. Jedan od najvažnijih uslova bio je da to što rade bude interaktivno, 'šareno' i zanimljivo posetiocima, da bude brzo i da je u skladu sa parolom ovogodišnjeg festivala - a to je sloboda", kaže Ivana Miloradov. 

S obzirom na to da je naglasak na interaktivnosti, Opens će svake večeri imati panele na kojima će se govoriti o temama koje su za naše društvo veoma bitne. 

"OPENS će takođe razgovarati o slobodama, ovo će nam biti arena za razgovore, tako da ćemo narednih nekoliko dana imati panele sa sportistima, LGBT grupama, studentima, sa organizacijama koje su ovde... Pričaćemo o tome šta je za njih bitno i šta za takve ljude predstavlja sloboda", rekla je PR OPENS-a.

Ako ste propustili sinoćni panel sa basketašima i priču o tome zašto je sport bitan, večeras nikako ne propustite panel pod nazivom "Boje ponosa".

S.P.

.
Jedan od načina da pomognete svojoj zajednici je da učite od drugih i to znanje iskoristite za njeno unapređenje. Tako su nedavno…
.
Međunarodni dan humanitarnih radnika, 19. avgust, Srbija je dočekala u okolnostima migrantske krize, svakodnevnih humanitarnih akcija…
.
Mladi nemaju utisak da im se institucije obraćaju i da njihovi problemi dolaze do subjekata koji bi mogli da reše nešto, pokazuje…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?