...
TRENUTNO16:00 - 17:00Superoperater

Društvo / Aktivizam

Odmor na Exitu: Opens State of Exit zona

13.07.2018.

Najudobniji kutak Tvrđave za ova naredna tri dana je definitivno OPENS State of Exit Zona.

.

Smeštena dovoljno daleko od svih bina, ova zona vam omogućava predah ali i zanimljive sadržaje poput bioskopa, photo booth-a, chill lazy bag zone i još dosta sadržaja. PR OPENS-a Ivana Miloradov kaže da je ova zona jako značajna za Exit iz više razloga.

"Svake godine nalazi se u srcu države. Kada prođete veliki tunel, prođete reggae stage, dolazite do nas, najšarenijeg kutka na tvrđavi koji je Exitu jako važan jer je Exit nastao na društvenom aktivizmu, na nevladinim organizacijama, na tome da se pošalje poruka da nešto treba da se promeni. Zbog toga je ovo jedna od najnegovanijih zona i trudimo se da ovo bude jedna interaktivna zona", rekla nam je Ivana.

Iako je na festivalu muzički program onaj koji privlači publiku, kako kažu organizatori ove zone, potrebno je iskoristiti ovakav događaj i na drugačiji način. PR OPENS-a kaže da će ove godine, baš iz tih razloga Opens zona imati više od 30 organizacija sa različitim sadržajem.

opens1 jpg

"Proteklih nekoliko meseci napravili smo konkurs za organizacije iz celog regiona, one su prijavljivale svoje planove rada i na osnovu veoma strogih kriterijuma više od 30 organizacija je izabrano da se ovde pojavi sa svojim programima. Jedan od najvažnijih uslova bio je da to što rade bude interaktivno, 'šareno' i zanimljivo posetiocima, da bude brzo i da je u skladu sa parolom ovogodišnjeg festivala - a to je sloboda", kaže Ivana Miloradov. 

S obzirom na to da je naglasak na interaktivnosti, Opens će svake večeri imati panele na kojima će se govoriti o temama koje su za naše društvo veoma bitne. 

"OPENS će takođe razgovarati o slobodama, ovo će nam biti arena za razgovore, tako da ćemo narednih nekoliko dana imati panele sa sportistima, LGBT grupama, studentima, sa organizacijama koje su ovde... Pričaćemo o tome šta je za njih bitno i šta za takve ljude predstavlja sloboda", rekla je PR OPENS-a.

Ako ste propustili sinoćni panel sa basketašima i priču o tome zašto je sport bitan, večeras nikako ne propustite panel pod nazivom "Boje ponosa".

S.P.

Možda te još zanima:

.

City Jam i ove godine u Novom Sadu

Novi Sad će i ove godine biti u centru pažnje kada su u pitanju zimski sportovi. Prvog februara publika će…

.

Godina omladinske prestonice - da li su mladi vidljiviji?

Uvek je lepo nositi titulu, ona daje na važnosti, to je potvrda da je nešto urađeno kako treba, ali u…

.

Ključevi Omladinske prestonice Evrope predati Amijenu

Ključevi Omladinske prestonice Evrope u petak su, na svečanosti održanoj u Srpskom narodnom pozorištu, predati francuskom gradu Amijenu. 

.

Radionice "Telo kao instrument" tri puta tokom decembra

Pozorišna i muzička grupa Alice in WonderBand tokom decembra organizovaće u Novom Sadu, Bečeju, Paliću i Beogradu niz predstava, radionica,…

.

Oboren Ginisov rekord u sviranju jednog klavira

Dvadeset i troje đaka i profesora Muzičke škole Isidor Bajić, uz podršku OPENSa uspelo je da obori Ginisov rekord u broju ljudi koji u…

.

Prijave za Zanateku do šestog decembra

Novi kreativni program za mlade "Zanateka" ima za cilj ima okupljanje mladih oko ideje inovativnog pristupa u očuvanju tradicije, upoznavanje…

  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Album nedelje
  • 16:00 Superoperater
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Marko

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo