...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Društvo / Aktivizam

Obiđi grad biciklom

30.07.2018.

Nakon tri godine uspešnog projekta Tour de Naselje ekipa iz organizacije Novo kulturno Naselje odlučila je da ovu biciklističku priču proširi i na ostale delove grada. Projekat "Alternatura" počeo je 21. jula i trajaće do 8. septembra, a u okviru njega će svake subote obilaziti delove Novog Sada. Na različitim lokacijama predavači će govoriti o znamenitostima grada, ali i svojim interesovanjima i hobijima što svima pruža mogućnost da nauče više o Novom Sadu i njegovim stanovnicima. 

.

"Obično se okupimo i biciklom krenemo do prve tačke gde stanemo i saslušamo nešto o programu koji smo isplanirali za taj dan. Svaka tura ima specifičnu tematiku i posebne predavače i trudimo se da obiđemo specifične lokacije gde možemo da vidimo ono o čemu pričamo. U proseku budu oko tri ili četiri stajanja, a ture traju sat i po do dva", objasnio nam Nemanja Nedić iz organizacije Novo kulturno Naselje. 

alternatura3 jpg

Nemanja je dodao da su ture besplatne i da svako može da im se pridruži. Biciklisti se okupljaju svake subote u 18 časova i kreću u obilazak Novog Sada.

"Trudili smo se da pokrijemo što više delova grada. U prvoj turi obišli smo Limane i pričali o njihovoj arhitekturi. Tema druge vožnje bila je "Bajsom oko sveta – može", pričali smo o putovanju oko sveta biciklom, kako to ostvariti i gde prespavati, a krajevi grada koje smo posetili bili su Telep i Novo Naselje."

Nemanja kaže da planiraju da obiđu sve delove grada i poziva zainteresovane da im se pridruže. Broj mesta nije ograničen i nije se potrebno posebno prijavljivati. Obezbedili su i nekoliko tandem biciklova, pa ako želite njih da vozite potrebno je da ih kontaktirate preko facebook stranice kako biste na vreme rezervisali svoj bicikl za dvoje.

alternatura2 jpg

Sledeća tura pod nazivom "Šta poručuju česti prolaznici – spomenici kulture" očekuje nas 4. avgusta.

                                 

Alma Kovčić

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Rodnopravnost
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo