.
Trenutno : Hit nedelje
Vredi čuti
 Dušan Majkić
Društvo / Aktivizam

Nik Vujičić i Standing Rock u sredu u SNP-u

30.06.2017.

Jedan od najvećih svetskih motivacionih govornika Nik Vujičić, predstavnik čuvenog Standing Rock pokreta Aaron Turgeon, popularni glumac i istaknuti ekološki aktivista Zoran Cvijanović i osnivač Exit festivala Dušan Kovačević učestvovaće u javnoj panel diskusiji na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu u sredu 5. jula.

.

Kako su najavili organizatori, panel pod nazivom "50 godina od Leta ljubavi - da li je svet zalutao?" počinje od 19 časova i ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Kako je prethodno najavljeno, Vujičić i Standing Rock će 6. jula sa glavne bine Exita, u okviru svečane ceremonije otvaranja pozvati svetske lidere da budu ujedinjeni u naporima da se izbegne ekološka katastrofa koju trenutno proživljavamo.

Aktivisti Standing Rock pokreta nastalog iz istoimenog rezervata plemena Sijuksi, bore se mirnim protestima protiv izgradnje naftovoda koji bi potencijalno ugrozio trećinu vodosnadbevanja u Severnoj Americi.

Istovremeno, Exit ove godine obeležava 50 godina od Leta ljubavi 1967. godine, kada je revolucionarni hipi pokret promenio svet u mirnoj borbi za ljudska prava, rasnu, društvenu i rodnu ravnopravnost. 

Pogledajte Vujičićevu poruku posetiocima Exita, ali i građanima Novog Sada i Srbije: 

Pripadnici Standing Rock pokreta su u pažnju svetske javnosti dospeli nakon što su uz mirne proteste i višemesečnu blokadu radova, zimus uspeli da zaustave izgradnju naftovoda u Severnoj Dakoti koji je pretio da uništi ceo ekosistem na njihovoj zemlji!

Pokret je dostigao vrhunac kada je, nakon nasilja privatnog obezbeđenja naftne korporacije prema miroljubivim protestantima iz plemena Sijuks, došlo da ih zaštiti 2.000 veterana američke vojske, koju su napravili živi štit oko plemena.

Neposredno posle toga ceo svet je prisustvovao istorijskoj sceni, kada su veterani u ime svojih predaka zatražili i dobili oproštaj od plemenskih vođa, za sve zločine i nepravde učinjene protiv američkih Indijanaca. 

.
Projekat Fondacije Novi Sad 2021 pod nazivom "Nova mesta" pokrenuo je proces uređenja malih javnih površina u mesnim zajednicama…
.
Šesto izdanje novosadskog "Pozitivnog koncerta" biće održano 1. decembra u novosadskom Shamrock baru, a nastupaće bendovi Neprijatelj…
.
U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu u ponedeljak 20. novembra odražava se Youth Speak forum, koji će okupiti lidere iz različitih…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
Anketa

Da li treba dozvoliti prevoz kućnih ljubimaca u javnom prevozu?