...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Društvo / Aktivizam

Let, a ne omlet!

03.04.2015.

Red bull organizuje "Gravity challenge - Let, ne omlet" 29. aprila u novosadskom kampusu. Takmičanje se bazira na bacanju jaja sa padobranima, letelicama i sličnim letećim napravama na pod.

.

Ivan Zeljković i Zoran Babić iz Red Bull organizacije za O radio kažu kako je glavna stvar upravo bacanje jaja ali da je najbitniji šou i dobro zezanje.

 "Pored samog takmičenja publika će imati priliku da učestvuje u dodatnim aktivnostima", rekao je Zoran i dodao da će se ljudi sigurno obradovati kada budu videli ko je u ovogodišnjem žiriju.

Cilj "Red Bull- Gravity challenge Let, a ne omlet " je da studenti u svojim tročlanim ekipama, bace jaja sa 15 metara visine na zemlju, a da se jaje ne razbije. Poenta je da smisle letilicu koja neće biti veća od jednog metra kubnog i teža od tri kilograma. Takođe ne smeju da se koriste materijali koji su zapaljivi, staklo i oni koji mogu da povrede učesnike i gledaoce.

"Imaćemo tročlani žiri koji će ocenjivati karakteristike dizajna, način na koji će letelica sleteti i davaće posebne bodove ukoliko jaje preživi let", rekao je Zoran i naglasio da prijave traju do 5. aprila (nedelja).

 Svi zainteresovani mogu da se prijave na zvaničnom sajt-u

Ceo razgovor sa Ivanom Zeljkovićem i Zoranom Babićem iz Red Bull organizacije poslušajte ovde.

L.K.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Šta nakon srednje škole?

Tempus fondacija organizuje vebinar za srednjoškolce pod nazivom "Šta nakon srednje škole - koraci u izboru studijskog programa".

.

Svet mogućnosti, mnogo veći nego što izgleda

Poznati reditelj Haris Pašović upustio se ovih dana, prema sopstvenoj ideji, u realizaciju veoma zahtevnog pozorišnog dela "Svet mogućnosti" čija se…

.

Najbolji alat za unapređenje posla

U sredu, 3. aprila, u 18 časova, Inspira hub u Subotici organizuje  besplatno predavanje na temu networkinga kao najboljeg alata…

.

O budućnosti medija, novinarstva i trendova

Predavanje "Budućnost medija – trendovi u SAD" koje će održati svetski poznata autorka prof. dr Niki Ašer sa Univerziteta u…

.

Kreativno druženje kroz radionice i muziku

Ekipa srednjoškolaca iz muzičke škole "Isidor Bajić" odlučila je da u svojoj školi organizuje druženje sa vršnjacima iz drugih gradova,…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo