.
Trenutno
Music mix
Društvo / Aktivizam

Let, a ne omlet!

03.04.2015.

Red bull organizuje "Gravity challenge - Let, ne omlet" 29. aprila u novosadskom kampusu. Takmičanje se bazira na bacanju jaja sa padobranima, letelicama i sličnim letećim napravama na pod.

.

Ivan Zeljković i Zoran Babić iz Red Bull organizacije za O radio kažu kako je glavna stvar upravo bacanje jaja ali da je najbitniji šou i dobro zezanje.

 "Pored samog takmičenja publika će imati priliku da učestvuje u dodatnim aktivnostima", rekao je Zoran i dodao da će se ljudi sigurno obradovati kada budu videli ko je u ovogodišnjem žiriju.

Cilj "Red Bull- Gravity challenge Let, a ne omlet " je da studenti u svojim tročlanim ekipama, bace jaja sa 15 metara visine na zemlju, a da se jaje ne razbije. Poenta je da smisle letilicu koja neće biti veća od jednog metra kubnog i teža od tri kilograma. Takođe ne smeju da se koriste materijali koji su zapaljivi, staklo i oni koji mogu da povrede učesnike i gledaoce.

"Imaćemo tročlani žiri koji će ocenjivati karakteristike dizajna, način na koji će letelica sleteti i davaće posebne bodove ukoliko jaje preživi let", rekao je Zoran i naglasio da prijave traju do 5. aprila (nedelja).

 Svi zainteresovani mogu da se prijave na zvaničnom sajt-u

Ceo razgovor sa Ivanom Zeljkovićem i Zoranom Babićem iz Red Bull organizacije poslušajte ovde.

L.K.

.
Omladinska organizacija BalkanIDEA Novi Sad organizuje besplatan tromesečni program radionica nazvan "(Ne) Mogu da odglumim". Program…
.
U okviru Društvenog centra Grupe IZAĐI, u Novom Sadu sa radom počinje psihološko savetovalište za lgbt+ osobe i njihove porodice.…
.
Kada je u pitanju pomaganje drugima, obično su u to uključeni pojedinci, čitave zajednice, gradovi, ponekad i države koje neguju…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?