...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Majkić

Društvo / Aktivizam

Kultur Shock pomaže izbeglicama

29.01.2016.

Bend Kultur Shock, koji je stacionairan u Sijetlu u Americi, ali je duhovno i muzički vezan za Evropu, a pre svega Balkan, pokrenuo je veliku kampanju kako bi pomogao izbeglicama koje beže od nemogućih uslova za život u zaraćenim područjima Bliskog Istoka i Severne Afrike.

.

Pevač benda Srđan Jevđević Đino, poreklom iz Sarajeva, zajedno sa članovima Kultur Shocka poslednjih meseci je boravio po celom regionu, kako bi shvatio šta su osnovni problemi i potrebe tih ljudi, i kako bi bend mogao da im pomogne.

Tako se rodila ideja za dobrotvornu akciju koja će biti usmerena na prikupljanje sredstava za one najosnovnije potrebe izbeglica, koje se trenutno bore protiv oštre zime na Balkanu, uglavnom napolju, u šatorima ili prihvatnim centrima kojima je pomoć takođe više nego dobrodošla.

Odlučili su da prihode od prodaje svog predstojećeg izdanja "Live at Home", snimljenog tokom zimske turneje 2015. godine u Evropi, doniraju za pomoć ljudima koji su se našli u ovoj teškoj situaciji. Predložena donacija za download albuma je 15 dolara, ali je bend apelovao na sve ljude koji se nalaze u zemljama sa visokim standardima, kao i na svoje fanove i prijatelje, da doniraju sumu koju u tom momentu mogu da priušte, pa čak i veću od predložene. I to "što je brže moguće".

Kako je bend objavio, sto odsto prihoda biće donirano organizacijama koje imaju nula operativnih troškova i mogu brzo i efikasno isporučiti šatore, odeću, hranu i lekove za ljude pogođene nesrećnim okolnostima. Dodaje se da će bend iskoristiti svoje iskustvo na Balkanu da identifikuje takve organizacije, a javnost će biti obaveštena o tome kome i u kom iznosu su finansijska sredstva donirana.

U znak zahvalnosti za učeše u ovoj humanoj akciji, bend će svakom donatoru poslati link za dovnload albuma "Live at Home".

M.L.

Možda te još zanima:

.

Remi: U redu je da kažeš "nisam dobro"

Vreme pandemije je nešto na šta ne možemo da utičemo, ali nas to ne sprečava da se izrazimo, budemo kreativni…

.

Vredi pročitati: Kintsugi Tijela

Nekako se uvek čini da leti pročitamo najviše knjiga. Možda i zbog viška vremena koje volimo da utrošimo u neko…

.

Upoznaj nove kulture na brz način

Ako vam je potreban jednostavan i brz pristup zanimljivostima o drugim zemljama, imamo aplikaciju za vas. 

.

Neizvesno da li se prestonica kulture pomera za godinu dana

Novi Sad je proglašen za jednu od tri Evropske prestonice kulture (EPK) u 2021. godini. Osim titule, ovo zvanje podrazumeva…

.

Sa kulturom kod kuće

Jutjub kanal Kulturnog centra Novog Sada je zvanična platforma ove institucije koja ima za cilj edukaciju i decentralizaciju kulture. Na…

.

Književnost živi na Instagramu

Kulturna stanica Eđšeg i Prerazmišljavanje su tokom aprila počeli sa organizacijom ciklusa književnih večeri na Instagramu pod nazivom "Oko(m) knjige".

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 06:00 Music mix by Marko
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo