.
Trenutno
Muzički kalendar
 Dušan Majkić
Društvo / Aktivizam

Konkurs za prvi rok kamp za devojčice

13.06.2017.

Rok kamp za devojčice, prvi takve vrste u Srbiji i regionu, održaće se od 21. do 27. avgusta na Avali. Namenjen je devojčicama uzrasta od 10 do 14 godina iz svih delova Srbije, koje će tokom sedam dana učiti osnove sviranja gitare, bubnjeva, bas gitare i klavijatura. One će formirati male bendove koji će nastupiti na otvorenoj sceni dečjeg odmarališta "Šuplja stena" poslednjeg dana kampa, 27. avgusta.

 

.

Poziv za učešće traje do 18. juna, a prijava se sastoji iz tri dela: popunjavanja formulara, snimanja kratkog videa i slanja saglasnosti roditelja. Obaveštenje o odabranim učesnicama biće objavljeno 25. juna na sajtu www.femix.info.

Mentorski tim koji će voditi radionice sastavljen je od osam domaćih muzičarki mlađe generacije koje su muzički obrazovane i aktivne u nekom od aktuelnih bendova sa alternativne scene. Vođa mentorskog tima je Selena Simić, dvadesetpetodišnja muzički školovana bubnjarka iz Smedereva, koja je godinama svirala u bendovima "Fandango" i "Vibrator u rikverc", a sada je članica bendova "Nemesis", "Goatmare & the Hellspades" i "Raskid13", kao i bubnjarskog benda Dragoljuba Đuričića "Balkanska lavina".

Program je neprofitan i organizuje ga grupa mladih u okviru Organizacije za promociju aktivizma i Programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX, a kako kažu organizatorke, rok kampom za devojčice teži se ka promeni današnje slike na alternativnoj muzičkoj sceni na kojoj devojaka i žena na domaćim top listama u rok muzici ima svega 6.5%. Takođe, ideja je da se devojčicama ponudi mogućnost i podsticaj sa kojima se ne sreću tako često jer se gitara i bubnjevi često vide kao "muški instrumenti", a rok, metal, pank i džez kao "muški" muzički žanrovi.

Za detaljne informacije o konkursu posetite Fejsbuk stranicu projekta, sajt femix.info, ili pišite na mejl femixinfo@gmail.com.

J. Z. 

 

.
Crowdfunding Bootcamp održan je u Startit centru u Novom Sadu. Učesnici su informisani o različitim kampanjama za grupno finansiranje,…
.
Međunarodni Dan planete Zemlje, 22. april, obeležava se različitim manifestacijama i akcijama koje imaju za cilj da skrenu pažnju…
.
Učiteljica Vesela Mačkić pokazala je svojim primerom da svako od nas može da učini da njegova okolina bude bolje mesto za život,…
Program
Kalendar događaja
April 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Da li plaćate slušanje muzike?