...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Majkić

Društvo / Aktivizam

Kad nema irvasa i motor je dobar

25.12.2015.

Kada vidite na stotine motoraša obučenih u crvene kapute sa crvenim kapama na glavama, sigurno ne sanjate. U pitanju je praznična akcija moto-kluba Otpisani koji nose slatkiše deci u gradu. I ove nedelje moći ćete da ih vidite kako špartaju bulevarima. 

.

Sada već tradicionalna akcija moto Deda Mrazovi će i ovih praznika biti upriličena za decu u nekoliko novosadskih institucija. Motoraši su za decu u Dečijoj bolnici pripremili nastup Branimira Rosića, dok će na Trgu slobode od 13:30 do 14 časova biti održana dečija predstava pozorištanca "Vragolani".

Jovan Marjanović iz moto udruženja Otpisani za O radio kaže da su ove godine odlučili da prvo posete decu iz Doma u Veterniku.

"Za razliku od minulih godina rešili smo da ove malo promenimo rutu i prvo odemo u Veternik u Dom za decu ometenu u razvoju, zatim u Dečiju bolnicu, posle toga idemo u Svratište pa na karaju na Trg slobode gde ćemo ostatak poklona podeliti okupljenoj deci", najavio je Jovan.

moto1 jpg

On kaže da poklone sakupljaju mahom iz sopstvenih donacija, ali da ih obično bude dovoljno.

"Javljaju nam se i neke firme i pojedinci koji dosta često žele da ostanu anonimni jer mi te firme nigde ne reklamiramo, a oni žele da učestvuju u nečemu što su prepoznali kao dobro i to nam dosta olakšava nabavku slatkiša za klince", naglašava Marjanović.

Kada se pojave u nekoj od dečijih institucija neretko nastane prava pometnja, cika i vriska. Slika kolone sa više od stotinu motoraša u kostimima Deda Mraza, svakako ostavlja dubok utisak na decu.

"To je nešto što nama ostaje zauvek urezano u sećanju, zato što ta deca kada nas vide onako maskirane, taj žar u očima i osmeh ne može se ničim platiti. Dakle, svi su oduševljeni i nikada nisam čuo nijedan loš komentar na celu akciju, a sreća pa u zadnje vreme imamo dosta novca da i deca na Trgu dobiju po neki poklončić", kaže Marjanović.

Direktor Dečije bolnice Slobodan Grebeldinger kaže da deci, koja su prinuđena da praznike provedu u bolničkoj postelji ovakva poseta znači neizmerno mnogo.

"Dečija bolnica se trudi ne samo da leči decu već i da humanizuje njihov boravak. Naše sobe su oslikane prizorima iz crtanih filmova, a dolazak moto Deda Mrazova predstavlja veliki doživljaj za decu. Moram reći da su tu deca koja na žalost ne mogu novogodišnje praznike da provedu kod kuće i njihov doživljaj Nove godine ne bi bio ni izbliza toliko lep da se ne događaju ovakve stvari i da ne dobijaju poklone", rekao je Grebeldinger.

moto2 jpg

Ovo će biti 13. akcija deda mrazova na motorima, a ideja koju su pokrenuli novosadski Otpisani proširila se na sijaset gradova u Srbiji pa i regionu. Danas moto Deda Mrazovi decu obilaze u Beogradu, Nišu, Kruševcu, Zrenjaninu, Podgorici i mnogim drugim, manjim i većim mestima. 

P.K.

Možda te još zanima:

.

Neizvesna budućnost Crne kuće

Omladinski centar CK13 se u poslednje vreme suočio sa nesuglasicama između članova tog udruženja, koje su veoma brzo stigle i…

.

Saopštenje povodom napada na zgradu RTV

Zgrada Radio-televizije Vojvodine juče je bila predmet vandalskog i rušilačkog napada. U vreme kada ovaj Javni medijski servis daje značajan…

.

Remi: U redu je da kažeš "nisam dobro"

Vreme pandemije je nešto na šta ne možemo da utičemo, ali nas to ne sprečava da se izrazimo, budemo kreativni…

.

Bioskopi pred kolapsom

Bioskopi su prva kapitalna ekonomska žrtva koronavirusa u okviru filmske industrije. Snimanje filmova je delimično prekinuto, snima se samo ono…

.

Glumcu je teško bez kontakta s publikom

Kada se na Akademiji umetnosti u Novom Sadu upoznao sa lutkarstvom, vrlo brzo se pronašao u tome. Sada radi u…

.

Putovanje u EU nesigurno i komplikovano

Leto nam ja stiglo, a sa njime je trebalo da stigne i planiranje putovanja. To je sada vrlo neizvesno, jer…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 06:00 Music mix by Marko
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo