...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Aktivizam

Exit zove nevladine organizacije

27.05.2015.

Exit fondacija poziva nevladine organizacije iz Novog Sada, Srbije i regiona da se za vreme trajanja Exit festivala 2015. predstave posetiocima na Petrovaradinskoj trvđavi na NGO sajmu.

.

Kao i svake godine, deo pažnje koju festival privlači usmerava na one koji se trude da svet učine boljim mestom. Exit poziva nevladine organizacije, koje žele da četiri festivalska dana zajedno sa Exitom budu festivalska pokretačka snaga, da se prijave na učešće na NVO sajmu.

Ove godine, Novi Sad je ostvario istorijski uspeh ulaskom u finale za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. i to će biti lajt motiv Exit-ovog sajma.

Više informacija o ovoj inicijativi možete pogledati na linku http://www.opens2018.rs/

U izboru organizacija najvažniji su sledeći kriterijumi: kvalitet programa i primerenost programa NGO sajmu, dosadašnje aktivnosti organizacije na polju kojim se program bavi i povezanost programa sa temama OPENS2018: informisanje i aktivizam, bezbednost, interkulturalizam, socijalno preduzetništvo i volonterizam.

Predlog programa, pored osnovnih podataka organizacije, treba da sadrži detaljan opis aktivnosti, neophodne tehničke uslove, dva predstavnika organizacije kao i njihova njihova imena.

Formular za prijavu možete preuzeti ovde

 

Organizatori će odabranim organizacijama obezbediti osnovne uslove za rad kao i potrebne akreditacije, a razmatraće se isključivo prijave poslate elektronskom poštom!

Prijave se primaju do 10. juna na elektronskoj adresi exitfoundation@exitfest.org a odluka o tome koje organizacije će se predstaviti festivalskoj publici iz celog sveta biće doneta najkasnije do 20. juna.

Konzorcijum OPENS2018 raspisuje još dva konkursa - za volontere i projekte koji se svakako realizuju, koji su se realizovali jednom ili koji će se realizovati u budućnosti na teritoriji Novog Sada. Više informacija uskoro na http://www.opens2018.rs/.

I.M.

Možda te još zanima:

.

Bogata koncertna godina je iza nas

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je…

.

Želja za novim saznanjima je najveća motivacija

Srednja škola je period u kome se opredeljujemo da li nam više odgovaraju prirodne ili društvene nauke. Međutim, postoje i…

.

Za mlade heroje ne postoje granice

Dvadesetdvogodišnji Aleksa Mirković osvojio je do sada 85 nagrada. Pobedio je na ovogodišnjem Svetskom trofeju u Portugalu. Ne, nisu u…

.

Nova generacija mladih heroja

Već četvrtu godinu Exit fondacija dodeljuje nagrade Youth hero. Ove godine nagrađeno je 19 mladih, prema proceni žirija, najuspešnijih u…

.

Fimska produkcija je onakva kakva je i država

Filmski festival Cinema City pokrenuo je Miloš Ignjatović sada već davne 2007. godine i zajedno sa svojim timom ljudi stigao…

.

Fokusirani na budućnost

Oni su iz Kruševca i imaju 18 godina. Počeli su da sviraju 2017. godine. Od nastanka do sada učestvovali su…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo