...
TRENUTNO17:00 - 21:00Music Mix by Bea

Društvo / Aktivizam

Eko kurir: Brzo, pouzdano, eko

29.04.2015.

Kompanija Eko kurir je osnovana sa željom da svima u Novom Sadu ponudi brzu i jeftinu uslugu prenosa i isporuke, pod sloganom brzo, pouzdano, eko, piše u sekciji "o nama" na sajtu firme. Da je u pitanju jedinstvena i humana ideja potvrdio nam je i jedan od eko kurira, mladić koji biciklom zalazi u svaki kutak Novog Sada Goran Đerić.

.

U pitanju je kurirska služba koja svoj posao obavlja isključivo na bajsevima i deo je udruženja ljubitelja biciklizma. "Osim te kurirske službe, bavimo se generalno biciklističkom kulturom. Relativno smo mlad tim, postojimo oko godinu i po dana, ali smo za ovo vreme uspeli mnogo toga da uradimo. Verovli ili ne, najbrži smo u gradu, a pri tom pazimo na životnu sredinu i širimo poruku koliko je važno voditi računa o zagađenju u vremenu u kojem živimo", kazao je za O radio Đerić.

Kako je objasnio, Eko Kurir stalno prima nove članove u svoje redove i taj "klub" nepretano raste. "Studenti teško mogu danas da nađu posao, a posebno ako se radi o part time poslu, uz koji lakše mogu uklopiti školske obaveze. Zato je naša firma dobra kao dopunski posao, kao vid rekreacije, dobar je za ljubitelje biciklizma i gradske vožnje, a usput mogu i da zarade", rekao je Goran.

ekokkurir jpg

Osim što paze na životnu sredinu i što promovišu sport kao način života, ekipa Eko kurira u svojim dostavama izlazi u susret i najstarijim građanima, kada su u pitanju neke obaveze koje oni ne mogu da obave. "Odemo im u apoteku, u prodavnicu, platimo im račune, a sve to veoma povoljno. Radimo is a građanstvom i sa pravnim licima, pa često prenosimo dokumetaciju iz jedne firme u drugu, i slično", ispričao nam je Goran.

Svi koji su zainteresovani da se priključe Eko kuririma, mogu ovaj tim pronaći na njihovom sajtu, gde se nalaze sve kontakt informacije, kao i na Facebook-u. "Na Fejsu smo naravno veoma aktivni i interaktivni. Osim o našoj kurirskoj službi, tu delimo i neke zanimljive informacije vezane za ekologiju, ekološke inovacije i teme", kazao je Goran.

Osim ovoga, Eko kurir organizuje i ekološke izlete, odnosno beg iz grada u prirodu. Jedan od poslednjih bio je tokom aprila, kada su biciklisti Eko kurira vozili do Čuruga i Stare Tise i tamo proveli jedno prelepo nedeljno popodne. Kako je Goran najavio, u planu je još ovakvih izleta i to u Neštin na Dunavu, pa i malo dalje do Carske Bare. Ovakavim izletima mogu se pridružiti svi Novosađani, bez obzira da li su članovi kluba ili eko kuriri.

Ceo razgovor u kojem je pomenuta i tema gradskog biciklizma u Novom Sadu, kao i infrastrukture, njenih benefita ili problema sa kojima se suočavaju biciklisti u gradu, poslušajte na kraju teksta!

M.L.

Možda te još zanima:

.

Druga perspektiva stvarnosti

Igor Lečić Leka je novosadski muzičar, kompozitor, tektopisac, aranžer, koji je svoj rad publici do sada predstavio kroz više projekata,…

.

Ekologija prioritet samo u lepim mislima

Srbija bi mogla da postane crna ekološka tačka Evrope ukoliko se nešto radikalno ne promeni u prioritetima, kako građana, tako…

.

Oboren Ginisov rekord u sviranju jednog klavira

Dvadeset i troje đaka i profesora Muzičke škole Isidor Bajić, uz podršku OPENSa uspelo je da obori Ginisov rekord u broju ljudi koji u…

.

Eko ciglom i kanapom

Ako želite da saznate više o eko ciglama, reciklaži i uopšteno o brizi za našu životnu sredinu, dođite ove nedelje,…

.

Stipendije za studente ekonomije i prava

Studenti i diplomci u oblastima ekonomije i prava iz Srbije i regiona mogu da se do 5. decembra prijave na…

.

U šta ćeš se maskirati?

Ukoliko želite da ukrasite stan ili kuću tematskim dekoracijama ili možda i dalje nemate ideju u šta da se maskirate…

  • 15:00 Album nedelje
  • 16:00 Superoperater
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Marko

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo