...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Društvo / Aktivizam

Eko kurir: Brzo, pouzdano, eko

29.04.2015.

Kompanija Eko kurir je osnovana sa željom da svima u Novom Sadu ponudi brzu i jeftinu uslugu prenosa i isporuke, pod sloganom brzo, pouzdano, eko, piše u sekciji "o nama" na sajtu firme. Da je u pitanju jedinstvena i humana ideja potvrdio nam je i jedan od eko kurira, mladić koji biciklom zalazi u svaki kutak Novog Sada Goran Đerić.

.

U pitanju je kurirska služba koja svoj posao obavlja isključivo na bajsevima i deo je udruženja ljubitelja biciklizma. "Osim te kurirske službe, bavimo se generalno biciklističkom kulturom. Relativno smo mlad tim, postojimo oko godinu i po dana, ali smo za ovo vreme uspeli mnogo toga da uradimo. Verovli ili ne, najbrži smo u gradu, a pri tom pazimo na životnu sredinu i širimo poruku koliko je važno voditi računa o zagađenju u vremenu u kojem živimo", kazao je za O radio Đerić.

Kako je objasnio, Eko Kurir stalno prima nove članove u svoje redove i taj "klub" nepretano raste. "Studenti teško mogu danas da nađu posao, a posebno ako se radi o part time poslu, uz koji lakše mogu uklopiti školske obaveze. Zato je naša firma dobra kao dopunski posao, kao vid rekreacije, dobar je za ljubitelje biciklizma i gradske vožnje, a usput mogu i da zarade", rekao je Goran.

ekokkurir jpg

Osim što paze na životnu sredinu i što promovišu sport kao način života, ekipa Eko kurira u svojim dostavama izlazi u susret i najstarijim građanima, kada su u pitanju neke obaveze koje oni ne mogu da obave. "Odemo im u apoteku, u prodavnicu, platimo im račune, a sve to veoma povoljno. Radimo is a građanstvom i sa pravnim licima, pa često prenosimo dokumetaciju iz jedne firme u drugu, i slično", ispričao nam je Goran.

Svi koji su zainteresovani da se priključe Eko kuririma, mogu ovaj tim pronaći na njihovom sajtu, gde se nalaze sve kontakt informacije, kao i na Facebook-u. "Na Fejsu smo naravno veoma aktivni i interaktivni. Osim o našoj kurirskoj službi, tu delimo i neke zanimljive informacije vezane za ekologiju, ekološke inovacije i teme", kazao je Goran.

Osim ovoga, Eko kurir organizuje i ekološke izlete, odnosno beg iz grada u prirodu. Jedan od poslednjih bio je tokom aprila, kada su biciklisti Eko kurira vozili do Čuruga i Stare Tise i tamo proveli jedno prelepo nedeljno popodne. Kako je Goran najavio, u planu je još ovakvih izleta i to u Neštin na Dunavu, pa i malo dalje do Carske Bare. Ovakavim izletima mogu se pridružiti svi Novosađani, bez obzira da li su članovi kluba ili eko kuriri.

Ceo razgovor u kojem je pomenuta i tema gradskog biciklizma u Novom Sadu, kao i infrastrukture, njenih benefita ili problema sa kojima se suočavaju biciklisti u gradu, poslušajte na kraju teksta!

M.L.

Možda te još zanima:

.

Mikroplastika opasnija od jednokratnih kesa

Plastične kese jedan su od retkih problema u Srbiji koji bi mogao da dočeka nekakav kraj, iako danas ne vidimo…

.

Na sunce uz oprez

Odavno nije tajna da je prevencija najbolja zaštita, a tekuća godina nas je više puta podsetila i uverila u tu…

.

Volonteri čiste Frušku goru

Da problem smeća na teritoriji nacionalnog parka Fruška gora postoji, dokaz su svakako i brojni novinski tekstovi na ovu temu…

.

Uradi sam - sređivanje doma

Koliko dugo ste razmišljali o tome da totalno preuredite sobu, da okrečite onaj zid koji vas toliko dugo nervira, da…

.

Da li ste probali alternativne društvene mreže?

Koje društvene mreže najčešće koristite? U Srbiji je na ovo pitanje odgovor, uglavnom, Fejsbuk, Instagram i Tviter. Postoji, međutim, toliko…

.

Dozvoljena količina aero zagađenja je da ga uopšte nema!

Na društvenim mrežama ne prestaju priče oko zagađenja vazduha u Srbiji. Statusi, komentari, grupe, inicijative, samo su neke od reakcija…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo