...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Društvo / Aktivizam

Eko kurir: Brzo, pouzdano, eko

29.04.2015.

Kompanija Eko kurir je osnovana sa željom da svima u Novom Sadu ponudi brzu i jeftinu uslugu prenosa i isporuke, pod sloganom brzo, pouzdano, eko, piše u sekciji "o nama" na sajtu firme. Da je u pitanju jedinstvena i humana ideja potvrdio nam je i jedan od eko kurira, mladić koji biciklom zalazi u svaki kutak Novog Sada Goran Đerić.

.

U pitanju je kurirska služba koja svoj posao obavlja isključivo na bajsevima i deo je udruženja ljubitelja biciklizma. "Osim te kurirske službe, bavimo se generalno biciklističkom kulturom. Relativno smo mlad tim, postojimo oko godinu i po dana, ali smo za ovo vreme uspeli mnogo toga da uradimo. Verovli ili ne, najbrži smo u gradu, a pri tom pazimo na životnu sredinu i širimo poruku koliko je važno voditi računa o zagađenju u vremenu u kojem živimo", kazao je za O radio Đerić.

Kako je objasnio, Eko Kurir stalno prima nove članove u svoje redove i taj "klub" nepretano raste. "Studenti teško mogu danas da nađu posao, a posebno ako se radi o part time poslu, uz koji lakše mogu uklopiti školske obaveze. Zato je naša firma dobra kao dopunski posao, kao vid rekreacije, dobar je za ljubitelje biciklizma i gradske vožnje, a usput mogu i da zarade", rekao je Goran.

ekokkurir jpg

Osim što paze na životnu sredinu i što promovišu sport kao način života, ekipa Eko kurira u svojim dostavama izlazi u susret i najstarijim građanima, kada su u pitanju neke obaveze koje oni ne mogu da obave. "Odemo im u apoteku, u prodavnicu, platimo im račune, a sve to veoma povoljno. Radimo is a građanstvom i sa pravnim licima, pa često prenosimo dokumetaciju iz jedne firme u drugu, i slično", ispričao nam je Goran.

Svi koji su zainteresovani da se priključe Eko kuririma, mogu ovaj tim pronaći na njihovom sajtu, gde se nalaze sve kontakt informacije, kao i na Facebook-u. "Na Fejsu smo naravno veoma aktivni i interaktivni. Osim o našoj kurirskoj službi, tu delimo i neke zanimljive informacije vezane za ekologiju, ekološke inovacije i teme", kazao je Goran.

Osim ovoga, Eko kurir organizuje i ekološke izlete, odnosno beg iz grada u prirodu. Jedan od poslednjih bio je tokom aprila, kada su biciklisti Eko kurira vozili do Čuruga i Stare Tise i tamo proveli jedno prelepo nedeljno popodne. Kako je Goran najavio, u planu je još ovakvih izleta i to u Neštin na Dunavu, pa i malo dalje do Carske Bare. Ovakavim izletima mogu se pridružiti svi Novosađani, bez obzira da li su članovi kluba ili eko kuriri.

Ceo razgovor u kojem je pomenuta i tema gradskog biciklizma u Novom Sadu, kao i infrastrukture, njenih benefita ili problema sa kojima se suočavaju biciklisti u gradu, poslušajte na kraju teksta!

M.L.

Možda te još zanima:

.

Neobično topao april ne donosi više UV zračenja

Prva polovina aprila donela nam je istorijski visoke temperature. Proteklog vikenda vazduh u Srbiji je dostizao temperaturu do 30 stepeni…

.

Studentski standard u procepu između želja i mogućnosti

Rast inflacije u poslednjih par godina ostavio je traga i na svakodnevne troškove života studenata. Rat u Ukrajini i globalna…

.

Transformacija otpada u hranu: revolucija iz uljane repice

Jeste li razmišljali o tome šta ćete jesti sutra? Pod sutra ovde podrazumevamo blisku budućnost u kojoj ćemo morati da…

.

I Najlon ima uticaja na ekologiju

Svaki veći grad ima svoj buvljak, pijacu na kojoj možeš da pronađeš razne stvari. Od odeće i obuće, preko posuđa,…

.

Kako je globalno zagrevanje napalo moje prvo izletište

Ovo je priča o Obedskoj bari. Na 40 kilometara od Beograda, u starom toku reke Save tu žive brojne ptičje…

.

Stipendije za istraživački boravak u Nemačkoj

Nemačka fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt - DBU) objavila je informaciju o stalno otvorenom konkursu za stipendije za…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo