...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Aktivizam

Danas prvi koncert od povratka u DC

07.01.2015.

   Ulaz je kao i na sve programe koje organizuje Društveni centar besplatan, ali posetioci mogu da ostave dobrovoljne priloge.

.

   Prvi koncert nakon povratka aktivista u Društveni centar u Kineskoj četvrti, odakle su izbečeni u avgustu 2014. godine, biće održan danas, 8. januara od 21 sat, najavili su organizatori.

   Aktivistima su vraćeni ključevi prostora u kojem su boravili dve godine, nakon što su na sudu dobili spor sa Javnim preduzećem Poslovni prostor. Borba za Društveni centar trajala je četiri meseca.

   Na “povratničkoj” žurci i svirci nastupiće bendovi Bosonogo Djetinjstvo i Žudnja, a najavljeno je da će pre i posle svirke biti organizovana zabava.

   Izvršitelji Poslovnog prostora su 21. avgusta 2014. zapečatili prostorije ovog Društvenog centra, i iz njega izbacili aktiviste bez ikakvog prethodnog upozorenja ili dijaloga, nakon čega je protiv njih pokrenuta tužba.

   Protekle dve godine od kako su aktivisti “skvotovali” zgradu, sredili su enterijer i dvorište i u njemu organizovali 150 kulturnih događaja, koncerata, filmskih projekcija i humanitarnih akcija, koje su sve bile besplatne.

  Ulaz je kao i na sve programe koje organizuje Društveni centar besplatan, ali posetioci mogu da ostave dobrovoljne priloge.

   M.L.

Možda te još zanima:

.

Brat od strica nigerijskog princa

"Želite da zaradite mnogo novca, a da pritom radite od kuće?! "Ko je gledao vaš profil ili stranicu na društvenoj…

.

Psihološko savetovalište za LGBT+

U okviru Društvenog centra Grupe IZAĐI, u Novom Sadu sa radom počinje psihološko savetovalište za lgbt+ osobe i njihove porodice.…

.

Satira kao sredstvo u društvenom aktivizmu?

Kolping društvo Srbije u sredu 20. februara u 18 časova organizuje prvu "Kafu s povodom” ove godine. U goste dolazi…

.

Obrasci ponašanja na društvenim mrežama

Tribina odseka za psihologiju pod nazivom "Društvene mreže – dobar, loš, zao" biće održana u sredu 12. decembra u 16:30…

.

Radionice "Psihoterapija i ti"

Serija radionica pod nazivom "Psihoterapija i ti" biće održana jednom nedeljno tokom oktobra i novembra u Omladinskom centru CK13. Prva…

.

Budi društveno aktivan

Američki kutak i udruženje građana "Novi lobi" po četvrti put organizuju program "Osnovna obuka za uključenje mladih u društveni aktivizam".…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo