.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Aktivizam

Ako hedlajneri Exita mogu, možete i vi

15.07.2018.

Nakon uspešno završenih humanitarnih akcija poput "Asova za decu", koje su rezultirale otvaranjem bolničkog krila za decu obolelu od raka u Nišu u maju ove godine, Exit fondacija je i ove godine nastavila akciju prikupljanja stvari od izvođača u humanitarne svrhe, pod nazivom "Star4kids".

.

Star4kids je akcija koju Exit uspešno organizuje već nekoliko godina. Kako kaže PR festivala Milica Đilas, ovo je četvrta godina u kojoj prikupljaju predmete koji su značajni velikim zvezdama ovog festivala, koje kroz aukciju prodaju a novac koji se dobije odlazi u humanitarne svrhe. 

"Ona se temelji na prikupljanju predmeta koji imaju neku vrednost izvođačima, tačnije, svim fanovima koji vole te izvođače. Verujem da bi svako od nas voleo da ima makar nešto potpisano ili nešto od izvođača kojeg smo gledali na bini Exit festivala. U red tih izvođača koji su na ovaj način pokazali humanost upisali su se Killers, David Gueta, pokojni Lemi iz Motorheda... To je akcija namenjena deci i biće globalnog karaktera, neće biti samo fokusirana na Srbiju već na ceo svet i verujemo da će biti odziv ljubitelja svih žanrova", rekla nam je Milica. 

Ove godine, tokom prva tri dana, najpoznatije zvezde već su se uključile u ovu akciju. Milica nam je otkrila koja su to imena. 

"Doprinos su dali LP, Ziggy Marley i Grace Jones tako da ćemo mi u nekom narednom periodu staviti sve te stvari na aukcij. Svakako nam je cilj da prikupimo što više predmeta od većih imena i mislim da smo na dobrom putu da to učinimo ove godine", najavila je Milica Đilas. 

eyc jpgPored ove akcije Exit ima još jednu, u kojoj posebnu pažnju posvećuje mladima koji su se izborili sa rakom. Kako Milica navodi, oni će biti u mogućnosti da upoznaju svoje omiljene izvođače zahvaljujući Exitu

"To je saradnja sa Youth Cancer Europe,  međunarodnom organizacijom koja se brine o mladim osobama između 18 i 30 godina koje su se izborile sa rakom. Na ovogodišnjem Exitu imaće priliku da se upoznaju sa svojim omiljenim izvođačima koji će nastupiti na festivalu. To je još jedan aspekt društvene odgovornosti jer je i sam Exit nastao iz društvenog aktivizma, mi se trudimo da svake godine uvedemo nešto novo ali i da nastavimo neke akcije koje smo započeli u prethodnom periodu", zaključuje Milica Đilas. 

S.P.

.
Jedan od načina da pomognete svojoj zajednici je da učite od drugih i to znanje iskoristite za njeno unapređenje. Tako su nedavno…
.
Međunarodni dan humanitarnih radnika, 19. avgust, Srbija je dočekala u okolnostima migrantske krize, svakodnevnih humanitarnih akcija…
.
Mladi nemaju utisak da im se institucije obraćaju i da njihovi problemi dolaze do subjekata koji bi mogli da reše nešto, pokazuje…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?