...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo / Aktivizam

AIESEC doveo svet u malom

22.02.2015.

  “Global Village ima zadatak da pokaže multikulturalnost praktikanata kojom oni doprinose kulturi Novog Sada. Svako od njih je uradio prezentaciju, doneli su svoja tradicionalna jela, a potrudili su se da to sve predstave istorijski i turistički”, rekla je predstavnica AIESEC-a Ana Ilić.

.

   Zanimljivosti iz Turske, Tunisa, Italije, Grčke i Rusije juče su na drugom spratu robne kuće Bazar predstavljene u okviru manifestacije “Global Village”, koju je organizovala studentska organizacija AIESEC. Praktikanti zemalja koji se u okviru AIESEC volonterskih praksi nalaze u Srbiji iskoristili su priliku da predstave ono čime su njihove zemlje inače poznate u svetu. Novosađani su tako imali priliku da probaju alvu i lokum direktno iz Turske te vide fotografije iz Tunisa i probaju ruske specijalitete.

    Predstavnica AIESEC-a Ana Ilić rekla je za O radio da je suština ove manifestacije da praktikanti prenesu i deo svoje kulture u Novi Sad - mesto koje je će nekoliko meseci biti njihov dom.

   “Global Village ima zadatak da pokaže multikulturalnost praktikanata kojom oni doprinose kulturi Novog Sada. Svako od njih je uradio prezentaciju, doneli su svoja tradicionalna jela, a potrudili su se da to predstave istorijski i turistički”, rekla je Ana.

   Jedan od praktikanata koji dolazi iz Grčke, Janis, izjavio je za O radio da mu je Novi Sad lep pre svega zbog arhitekture, a za Srbiju kaže da je slična kao i Grčka zbog ljudi sličnog temperamenta i energije.

   “Novi Sad mi je pre svega zanimljiv zbog toga što je mali grad i što možeš da se snađeš gde god da kreneš. Sve je odlično obeleženo, i ulice i prodavnice, i može lepo da se živi” rekao je Janis i dodao:

   “Srbi kao i Grci jednako umeju dobro da se zabave. Imamo istu religiju, sličan jezik i slična ograničenja kao ljudi, mogli bi se reći da imamo dosta toga zajedničkog kao ljudi.

   Praktikanti iz AIESEC-a boraviće u Novom Sadu nekoliko meseci i raspoređeni su na različitim radnim mestima. Pojedini predaju maternji jezik u osnovnim i srednjim školama. Volontersku praksu u zemlji po želji možete potražiti i vi, u čemu vam organizacija AIESEC može pomoći. 

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

AIESEC: Dobra prilika za sticanje iskustva

AIESEC je jedna od najvećih međunarodnih studentskih organizacija, koja se bavi razvijanjem liderstva kod mladih, kroz volonterska i stručna iskustva…

.

YouthSpeak Forum 29. aprila u Novom Sadu

Konferencija YouthSpeak Forum biće održana 29. aprila u OpeNS Kulturnoj stanici Liman, najavili su organizatori. Reč je o globalnoj konferenciji…

.

Accelerate Serbia - sve o radu mladih u kompanijama

Ukoliko si trenutno na trećoj ili četvrtoj godini studija i želiš da čuješ više o radu mladih u kompanijama, onda…

.

Prezentacija AIESEC-a u sredu u Novom Sadu

Predstavljanje organizacije AIESEC biće održano u sredu 6. juna u Kulturnom centru LAB, od 19 časova. Kako je najavljeno, moći…

.

Istražite mogućnosti koje mladima nudi AIESEC

Međunarodna organizacija koja okuplja mlade koji žele da razviju svoj liderski potencijal AIESEC organizuje info dan 16. novembra na Ekonomskom…

.

"Global Village" u subotu u Novom Sadu

Studentska organizacije "AIESEC Novi Sad" u subotu 6. avgusta, u Tržnom centru Big u Novom Sadu organizuje "Global Village" -…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo