.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Podcast
.

Sirađ Saksena prvi put u Novom Sadu!

15/05/2015 16:31

Samostalna izložba slika i kolaža indijskog umetnika Sirađa Saksene "Singular in Plural" biće otvorena sutra u Galeriji "Podrum" u novosadskom Apolo centru.

 

Na izložbi će biti prikazano više od 30 slika različitih formata, rađenih tehnikom akrilik na platnu i ručno rađenom papiru, kao i radovi na kojima je umetnik eksperimentisao sa tekstilom (fabric-art).

 

Takođe, u okviru Noći muzeja, 16. maja, u istom prostoru održaće se likovno kreativna radionica "Krugovi" za decu koja će stvarati tehnikom kolaža, uz prisustvo autora i dve novosadske umetnice Jelene Bjelice i Jasmine Diklić na temu "Likovnost indijskih ornamenata".
 

U radionici će učestvovati i mališani iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici kao i deca iz Humanitarnog centra Novog Sada.

 

Ova izložba je prvi program u okviru projekta međunarodne saradnje Udruženja umetnika "Lumens" čiji se rad zasniva na razvoju i promociji likovne umetnosti.

 

Glavna ideja i cilj programa je da se novosadskoj publici predstave umetnici iz dalekih i zanimljivih zemalja sa specifičnim kulturnim obeležjima, ali i da se gostima prezentuje naša umetnost i kultura, promoviše Novi Sad i Petrovaradinska tvrđava.

 

Sirađ Saksena je savremeni indijski umetnik koji neguje individualnu estetsku viziju, artikulišući i šireći je tako što isprobava mnoge žanrove i materijale.

 

On slika, bavi se keramikom i pravi umetnička dela od tekstila. Svaki materijal koji on koristi za ekspresiju i dalje istraživanje dolazi do punog izražaja u njegovom delu. Njegova umetnost je umetnost afirmacije, svetla tačka u svetu koji je svet nasilja i kiča, umetnost koja dovodi do mira i razmišljanja.

 

Postavka će moći da se pogleda do 25. maja, a otvoriće je Danilo Vuksanović.

Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?