.
Trenutno
Album nedelje
 Dušan Majkić
Podcast
.

ProjektOmat 02

02/05/2015 11:59

Danas razgovaramo o konkursima - kako da pratite objave fondacija, države i drugih institucija koje finansiraju projekte.

 

Gošća u drugoj emisiji ProjektOmat jeste koordinatorka projekata u Novosadskoj novinarskoj školi Marina Grnja Klaić. Sa njom razgovaram o tome kakvi sve konkursi postoje, gde možete da ih pratite, koje fondacije finansiraju mlade organizacije...

 

Jedan od veoma korisnih dokumenata je Vodič kroz potencijalne izvore finansiranja, u kom su pobrojane intitucije koje finansiraju projekte organizacija civilnog društva, lokalnih samouprava, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i pojedinca u Srbiji. U dokumentu su pobrojane ambasade, fondovi, institucije, programi ministarstava i pokrajine, a i programima Evropske unije posvećen je poseban odeljak.

 

Objave možete da pratite i preko Kalendara donatora i sajtova Konkursi.rs i PonudaFondova.rs. Prvi sajt se plaća, ali ako ga pratite, možete da kopirate ime konkursa u svemogući Gugl i pronađete sve informacije o određenom konkursu.

 

Išla sam u Agenciju za privredne registre da se raspitam kako se osniva udruženje građana. Naravno, projekte možete da pišete i da konkurišete kod finansijera i ako ste preduzeće, lokalna samouprava i slično. U APR-u su mi rekli da na njihovom sajtu stoje svi obrasci za osnivanje udruženja, a uz prijavu treba da se dostave i osnivački akt, dva primerka statuta, zapisnik sa osnivačke skupštine, akt o izboru zastupnika udruženja, overena fotokopija predsednika udruženja i uplata od 4.900 dinara.

 

U sledećoj emisiji ProjektOmat slušaćete kako izgleda jedna projektna aplikacija i o čemu sve treba da razmišljate kada planirate i pišete projekat.

 

Muzika:

Luke Black - D-Generation

Hton - Marshal Tito's Parade

Empathy Soul Project - Chasin Shadows

Nebo Nad Berlinom - Granice

 

Jasna Žugić

Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?