...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Podcast

Gost Oradija: Stevan Filipović

01.01.2022. · 17:47

Intervju dana.

.

Početkom decembra 2021. godine, režiser Stevan Filipović javno se deklarisao kao gej. On je na svom tviter nalogu objavio fotografiju uokvirenu duginim bojama, a zatim je objavio status:

"Promenio sam profilnu sliku. Preciznija je sad. Nekome bitna, nekome nebitna stvar. Samo da bude jasno da ne postoji nijedan deo mene koga se stidim, koji krijem, ili koji neko može da pomisli da iskoristi kao oružje u eventualnom sukobu. Brišemo podtekst, since 1981."

Filipović je reditelj mlađe generacije, kojeg znamo po filmovima "Šejtanov ratnik", "Šišanje", "Pored mene" i svojim je filmskim radovima uvek izazivao oprečne reakcije publike. Dobitnik je brojnih nacionalnih i regionalnih priznanja, uključujući i Gran pri na filmskom festivalu u Puli.

Krajem protekle godine organizacija Centar E8 proglasila ga je i za "pravog muškarca". U žiriju su bili Marko Somborac, Saša Janković, Marko Šelić Marčelo, Zoran Kesić, Renato Grbić i Branislav Trifunović. Stevan za Oradio kaže da mu titula godi, jer ove godine ona ozbiljno preispituje tradicionalan pogled na to kako treba da izgleda i ko treba da bude pravi muškarac u našem društvu.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo