...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika

To be punk festival na Novosadskom sajmu

27.05.2019.

To be punk festival ove godine je zakazan za 31. maj i 1. jun, ali će se zbog rekonstrukcije Kineske četvrti, samim tim i SKCNS Fabrike, održati u Hali 6 Novosadskog sajma.

.

Kao i do sada trajaće dva dana, a praksa da se ne ponavljaju bendovi koji su već svirali na festivalu zadržaće se i ove godine.

Nastupiće jedan od najvećih aktivnih svetskih punk bendova Cock Sparrer i francuski Youth Avoiders koji  spada među najbolje evropske punk/hardcore grupe, čiji je drugi album iz 2018. pravo remek delo i školski primer kako se to radi. Svirali su u Srbiji pre par godina a sada dolaze konačno i u Novi Sad.

Stižu Kurve iz Zagreba, Savage Beat koji je oformljen kao projekat pre dve godine sa idejom da snimi samo 5, 6 stvari, hardcore bend Totalni Promašaj, jedan od najznačajnijih predstavnika čuvene kraljevačke punk/hc scene iz devedesetih godina prošlog veka.

Portland je odavno poznat po sjajnoj punk sceni a Red dons je već desetak godina jedan od najsjajnijih njenih predstavnika i očekujemo njihov nastup u Novom Sadu. Ovaj nomadski bend čiji članovi u poslednje vreme žive na relaciji Amerika-Evropa uprkos udaljenosti uspevaju da održe kontinuitet i budu prisutni kako koncertno tako i sa novim izdanjima.

Still Bleeding je novo ime na domaćoj HC/punk sceni ali su muzičari koji čine ovaj bend dobro poznati publici po radu u brojnim drugim sastavima od Strive For More i Through These Eyes do Ground Zero i First Flame.

Studentski kulturni centar Novi Sad već 12 godina organizuje To Be Punk. Na festivalu je do sada nastupilo preko 150 bendova iz zemlje, regiona i sveta.

Cena ulaznice za prvi dan je 500, a za drugi 2200 dinara.  

Možda te još zanima:

.

To be punk: Bunt protiv svega

Proteklog vikenda u ponovo otvorenoj SKCNS Fabrici održan je 14. To be punk festival. Ljubitelji ove vrste muzike imali su…

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Profesori ne pristaju na ultimatume, pozivaju na razgovor o slobodi govora

Ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održan je skup podrške koji je organizovala grupa profesora i zaposlenih na tom fakultetu,…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo