...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika

Sjajni nastupi (Koncert godine, drugi deo)

12.12.2015.

Jedan od bendova koji su svaki put kada su nastupali na Koncertu godine uspeli da pokrenu celu halu je Orthodox Celts! To se naravno desilo i ovog puta, pred prepunim SPENS-om Aca Celtic i njegov bend napravili su potpuno ludilo i nisu štedeli ni jedan sekund svoje svirke.

.

Aca je odmah nakon nastupa svratio do O radio studija i prvi komentar mu je bio "Wow! Koje ludilo na nastupu večeras"! Kako nam je ispričao, on nije ni sumnjao da će i ove godine Koncert godine biti hit među rokerskom publikom. "Kada sam video line up sve mi je bilo jasno. Prosto ne znam šta bi još moglo da se ubaci, niti da bi iko mogo naći zamerke. Dovoljno je i mladih i starijih bendova, mada je to čudna formulacija kod nas. Mi smo jedna čudna zemlja, kod nas nema mladih i starih bendova, nema srednjeg doba za neki bend. Kontam da bi mi trebali još uvek da budemo mladi i perspektivni, a da na primer u staru gardu spada Yu Grupa", kazao je Aca i dodao da se on i dalje oseća kao mlad, zajedno sa svojim bendom koji ima još mnogo toga da pruži.

koncert godine

On je kazao da bend ima velike planove za sledeću godinu i da će novi album izaći vrlo uskoro.

"Album i novi spot bi trebali da izađu odmah posle Nove godine. Krećemo zatim na St. Patricks Day turneju, a tek posle i na turneju za promociju novog albuma. To i nije tako loše, jer novi album treba malo da odleži i da se publika navikne na nove pesme. Leto će biti posvećeno promociji", najavio je Aca.

Pre Orthodoxa je nastupio bend Mortal Kombat, mladi, perspektivni (što bi rekao Aca) i veoma energični. Zadihan posle nastupa u studio nam je stigao pevač Kriki. On je potpuno osuševljen festivalom, profesionalnošću organizatora, a za termin u kojem je bend nastupio rekao je da je najbolji i najrealniji koji su mogli poželeti.

mortal

"Nastup na ovom festivalu nam pre svega znači emotivno, volim da sviram u Novom Sadu, do sada smo imali neke samostalne svirke ovde, ali prvi put smo u festivalskom izdanju. Tu su nam bili prijatelji i super smo se proveli. Zato smo i krenuli ovo sve da radimo, jer je vrlo posebno imati publiku koja te voli zbog muzike koju praviš", rekao je Kriki.

O radio ekipa je primetila da su neki fanovi bili nezadovoljni jer Mortal kombat nije svirao sve pesme koje su očekivali. Pitali smo Krikija kako planiraju da reše ovaj problem. "Neke pesme nismo svirali, ali teško je sve spakovatiu 30 minuta nastupa. Puno smo razmišljali šta ćemo svirati da ne zakinemo fanove, ali jednom ćemo doći da sviramo sami ceo koncert u Novi Sad i da onda ćemo pokriti sve naše pesme", obećao nam je Kriki.

Mortal Kombat je metal/pank bend iz Beograda, oformljen 2009. godine, baziran na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima koji na satiričan način opisuje svoje viđenje modernog društva i okruženje u kome živimo.

Darkwood Dub je prvi put nastupio na Koncertu godine negde 2000.godine, priseća se davnih vremena naš sledeći gost, pevač benda Dejan Vučetić. On nam je ispričao da je atmosfera bila skoro identično uzavrela kao i te godine.

"Sećam se, tada smo trebali da nastupimo u određeno vreme, međutim došli su ovi iz Monetarnog udara (bend koji je Mlađan Dinkić oformio nakon što je postao guverner NBS posle pada režima Slobodana Miloševića), pa su nas odložili dok oni ne završe. Rekli smo da nema problema, i otišli u backstage, nastavili da pijemo i malo više se napili nego što treba dok smo čekali. Super je što ove godine oni ne nastupaju, pa smo i mi bili manje pijani", kroz smeh nam je ispričao Dejan.

dark jpg

Za Koncert godine kaže da je to odlična manifestacija jer ima od svega po malo i za svakog ponešto. "Rock and roll ima eudkativnu ulogu u životima mladih ljudi, pa tako i Koncert godine. Moj slučaj je bar bio takav. Rock and roll me je kroz muziku Clash-a, Bob Dilan-a ili Bob Marley-ja, naučio puno o svetu oko nas, o nekoj etici i definitivno uticao na stavove. On ne pripada zvaničnoj kulturi koja je podložna manipulacijama, već kontrakulturi gde se prenosi taj duh od uha do uha, od čoveka do čoveka", rekao nam je Vuča.

Darkwood Dub je jdan od onih bendova koji mogu da se pohvale i činjenicom da na njihovim koncertima, iako su već u srednjim godinama, uvek ima mlade publike.

"Za nas kao bend je najvažnije da, iako smo u srednjim četrdesetim godinama, glavni deo publike uvek budu ljudi koji su mladi, studiraju i imaju jasnu ideju kako promeniti svet na bolje", kazao je Dejan.

Novu 2016. godinu bend će početi radno. "Počinjemo vlastitim primerom, sve u novoj godini treba početi radno, tako da ćemo 1. i 2. januara već imati koncert u Domu omladine. Tu oko Nove godine objavljujemo i novi singl koji će najaviti novi album u 2016. godini", dodao je Dejan.

M. Leđenac


Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo