...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika

Rogi u CK13: Za slušalačko i plesno uživanje

10.03.2023.

U Novom Sadu nas ovog vikenda očekuje zaista veliki brj odličnih koncerata, a jedan od onih koji će sasvim sigurno privući pažnju publike jeste i nastup beogradskog kantautora Rogija ove subote u CK13.

.

Foto: Facebook / R O G I

Igor Horozović, poznatiji kao Rogi, iza sebe ima dva studijska albuma "U međuvremenu" iz 2016. godine i "Tu" koji 2021. godine izdao za etiketu "više manje zauvijek". Ono što karakteriše njegovu muziku jeste svakako šarenilo žanrova, od džeza i fanka do hip hopa, što je odlična kombinacija za jednno energično i plesno veče.

"Mislim da ta raznovrsnost u nastupu doprinosi dinamici čitavog doživljaja. Publici nije dosadno jer se stalno nešto menja. Dugo je na sceni postojala monotonija i sličan izražaj. Mene te harmonske progresije vuku i volim da se sa tim igram", kaže Rogi za Oradio.

Upravo je njegov poslednji album "Tu" izazvao veliku pažnju muzičke javnosti jer je na njemu Rogi ponudio nesvakidašnju kombinaciju velikog broja različitih žanrova koja je ipak bila povezana u jednu celinu. Iako, kako kaže, ima materijala koji do sada nije "iskorišćen", ne razmišlja o novom albumu.

"Volim album kao koncept ali nemam presiju da stvaram nešto novo. Smatram da to treba da dolazi prirodno i onda kada za to ima potrebe i kada postoji nešto što čovek želi da izrazi. Postoji određena dinamika izbacivanja izdanja kako bi opstali kod publike, ali sam potpuno okej sa tim da se muzikom bavim samo onda kada mi prija", objašnjava Rogi.

Ko god ovde subote svrati u CK13 sasvim sigurno može da očekuje veče koje će pamtiti jer muzika, poput one koju stvara i izvodi Rogi sa svojim bendom, dobija svoj pravi oblik tek kada se sluša uživo.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Sin Seekas: Univerzalni jezik muzike

Vojvodina, kao multinacionalna sredina neguje nasleđe, jezik, kulturu, običaje svih naroda koji žive na ovim prostorima. Ipak, čini se da…

.

Tarantinov saundtrek iz srca Banata

Tajna uspeha filmova Kventina Tarantina svakako leži u više nivoa i aspekata kroz koje se analizira i oseća jedno filmsko…

.

Festival svetske muzike stiže u Fabriku

Festival svetske muzike (world music) Pocket Globe održaže se od 9. do 11. novembra u SKC Fabrici. Drugo izdanje festivala…

.

Nedeljni vodič od 6. do 12. novembra

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, za svakog po nešto.

.

Slušanje glasne muzike nije novo, kao ni negodovanje

Da li vam smeta kada neko s telefona glasno pušta muziku u autobusu ili na nekom drugom javnom mestu? Odobravate…

.

Alternativa u Srbiji, mejnstrim u svetu

Pojam alternative, naročito u svetu muzike, ponekad je veoma teško definisati. Najlakše je reći da je to sve što je…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo