...
TRENUTNO15:40 - 15:50O tome se priča

Muzika

Nedeljni vodič od 25. do 31. jula

25.07.2022.

Kraj jula i lepo vreme donose nam dosta zanimljivih događaja na otvorenom i filmskih projekcija.   

.

Ponedeljak, 25. jul 

Film "Dželat" na ciklusu filmova posvećenom španskim mračnim komedijama u CK13. Film koji može da se posmatra kao kritika smrtne kazne, kao ismevanje kontradiktornosti sistema u vreme Frankove diktature, ali i kao, jednostavno, veoma zabavan film o čoveku koji nevoljno postaje dželat. Jedan od najcenjenijih filmova majstora komedije, Luisa Garsije Berlange. Početak je u 21 čas.

Utorak, 26. jul 

Film "Veži me!" na ciklusu filmova posvećenom španskim mračnim komedijama u CK13. Za one koji se osećaju romantično, film koji je lansirao holivudsku karijeru Antonija Banderasa. On igra momka koji je upravo pušten iz mentalne bolnice, i odlučuje da prva stvar koju će uraditi kao slobodan čovek bude kidnapovanje svoje omiljene glumice. Prepoznatljiv je stil režisera, Pedra Almodovara. Početak je u 21 čas.

Povodom 10. Letnje džez akademije, koju organizuje Kulturni centar Novog Sada, EPK i Muzička škola „Isidor Bajić“ u saradnji sa gradom Dortmundom i Akademijom Glenn Buschmann“, održava se finalno koncertno veče na paviljonu “Dunavsko more” na Štrandu. Početak je u 19 časova.

Sreda, 27. jul 

Film "Dan zveri" na ciklusu filmova posvećenom španskim mračnim komedijama u CK13. Film prati katoličkog sveštenika, zaljubljenika u blek metal i TV vidovnjaka, koji se udružuju u nameri da počine što je moguće više grehova, ne bi li sprečili rođenje Antihrista na sutrašnji Božić. Film Aleksa de la Iglesije, pun njegovog šokantnog smisla za humor. Početak je u 21 čas.

Četvrtak, 28. jul 

Buvljak uživo u Škripa Pub-u. U četvrtak deo humanitarnog buvljaka će biti izložen u najlepšem pasažu u gradu u Jevrejskoj broj 1, poznatijim kao Škripa pub. Imaćete priliku da, u zamenu za donaciju, odaberete poklon za sebe ili svoje drage osobe, upoznate se sa radom udruženja i volonterima i saznate na koje sve načine možete da pomognete. Početak je u 18 časova. 

Zeleni bioskop Slobodne zone i film "Zemlja meda" na Štrandu. Film o poslednjoj pčelarki u Evropi koja mora da sačuva svoje pčele i vrati prirodnu ravnotežu u Zemlju meda. Uvodni kadrovi filma su tako rustično raskošni da se na trenutak zapitate da li je zaista reč o dokumentarcu. Početak je u 21 čas.

Petak, 29. jul 

Zeleni bioskop Slobodne zone i film "Tajni život drveća" na Štrandu. Danas čitava planeta govori o životnoj sredini i ekologiji - ali često zaboravlja prvo da sasluša samu prirodu. Peter Voleben, autor bestselera Tajni život drveća, putuje sa jednog kontinenta na drugi da bi otkrio i opisao tajni svet šuma. Sudbina čoveka i njegovog opstanka na Zemlji je usko povezana sa dobrim zdravljem velikih šuma i vreme da se o njima brinemo je upravo sada. Početak je u 21 čas. 

Subota, 30. jul 

Ypsmael i Yvith nastupaju u CK13. Ypsmael je eksperimentalni muzički projekat baziran na elektroakustičnoj improvizaciji i kompoziciji u low tech maniru. Zvučni artefakti i estetizacija zvučne nesavršenosti su utkani u zvučnu masu instrumenata, ozvučenih objekata, terenskih snimaka, glasa i efekata. Yvith je eksperimentalni dream noise projekat inspirisan kombinovanjem organskih i sintetičkih zvukova. Predstavlja mešavinu teške industrije sa ambijentalnim podtonovima. Koristi DIY opremu i netradicionalne instrumente. Trenutna postava: Iva Niculović, Bojan Ožegović i Stribor Bihorac. Početak je u 21 čas, a ulaz u vidu donacije. 

Nedelja, 31. jul 

Dan za odmor i opuštanje uz Oradio.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. avgusta

Sredinu avgusta obeležiće uglavnom filmske projekcije, ali tu su i zanimljive žurke koje možete da posetite.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. avgusta

Ovu nedelju obeležavaju svirke i radionice povodom Dana mladih 12. avgusta, ali i veliki broj drugih zanimljivih događaja i programa.

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. avgusta

Početak avgusta ne donosi nam mnogo događaja, ali i pored toga tu su zanimljive izložbe, projekcije filmova i panel diskusije.

.

Dom B-612 traži novi prostor

Dom B-612 je jedno od naprepoznatljivijih mesta na kulturnoj mapi Novog Sada. Za skoro sedam godina postojanja, održali su gomlile…

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. jula

Dobro se spremite za ovu nedelju, jer vas očekuje dosta zanimljivih događaja.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. avgusta

Sredinu avgusta obeležiće uglavnom filmske projekcije, ali tu su i zanimljive žurke koje možete da posetite.

  • 15:10 Pesma dana
  • 15:30 Tehnologija
  • 15:40 O tome se priča
  • 15:50 Leto na O radiju
  • 16:10 Album nedelje

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo