...
TRENUTNO15:00 - 16:00Vaš DJ sat

Muzika

Metalostruganje: Novi prostror za autorske bendove

23.03.2023.

"Metalostruganje", koncert na kome će se predstaviti mladi bendovi i njihova autorska muzika biće održan u subotu 25. marta u SKCNS Fabrici.

.

Iako vam zbog samog naziva može delovati da će na sceni biti isključivo metal bendovi, publika će imati priliku da čuje i malo mekši zvuk, kaže jedan od organizatora i član benda Fifth Piece David Budak.

"Tu su Non Grata i Echo Spiritus koji imaju malo mekši zvuk, odnosno, bluz i atmosfernu muziku. Posle njih tu su Fifth Piece, koji su kombinacija svega toga i tvrđeg metal zuka i Two Coins From Mercury koji su pravi metal bend. Hteli smo da prvi festival bude ovakva kombinacija, kako bi ljudi koji inače ne slušaju metal čuli nešto zanimljivo", kaže on.

Bend Fifth Piece, u kome svira i David, izvešće ukupno osam pesama na kojima su radili tokom proteklih godinu dana. Taj materijal se, kako kažu, polako iskristalisao i ovo će biti odlična prilika da se publici predstave u najboljem svetlu.

Prema njegovim rečima, ideja je da se "Metalostruganje" održava češće, kako bi autorski bendovi dobili prostor da promovišu svoj rad i upravo zato su se, na kraju, i odlučili da sami organizuju festival.

"Ima mesta poput CK 13, KC Laba i Dvorišta gde se svira autorska muzika, dok su u ostalim lokalima uglavnom kaveri. Dok sam pričao sa članovima ostalih bendova, zaključio sam da nam svima to smeta i da treba to da promenimo. Fabrika je jedan od prostora gde ima mesta za takve stvari i nadamo se da će bendove čuti veliki broj ljudi", zaključuje David.

"Metalostruganje" ove subote u Fabrici počinje u 21 čas, a karte možete kupiti na sam dan koncerta na biletarnici SKCNS.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo