...
TRENUTNO11:00 - 12:00Dnevna soba

Muzika / Festivali

Velike zvezde na ovogodišnjem INmusic festivalu

11.04.2018.

Trinaesti festival INmusic biće održan od 25. do 27. juna na zagrebačkom jezeru Jarun. Prošlogodišnje izdanje festivala bilo je rasprodato, pa se očekuje da će tako biti i ove godine s obzirom na najavljene velike svetske i regionalne zvezde. Kako je najavljeno, ovogodišnji line up uveličaće Queens of the Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, Alice in Chains, David Byrne, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Bombino, Frank Carter and The Rattlesnakes, Tshegue, Reykjavíkurdætur, Super Besse i mnogi drugi.

.

Foto: inmusicfestival.com

Plodnu dvadesetogodišnju karijeru najvećeg stoner benda današnjice Queens of the Stone Age, obeležili su rasprodati koncerti širom sveta, šest Gremi nominacija i saradnja s najvećim rok ikonama današnjice – Dejvidom Grolom, Aleksom Tarnerom, Trentom Reznorom, Eltonom Džonom, Markom Laneganom i drugima.

Bend Nick Cave and The Bad Seeds skoro da nije potrebno predstavljati. Bez sumnje reč je o jednom od najuticajnijih i najinventivnijih rok sastava našeg doba, koji već više od trideset godina u neumornom i istrajnom tempu gradi muzički opus čija umetnička vrednost odoleva zubu vremena.

David Byrne bio je kreativna snaga benda Talking Heads, dobitnik je Oskara, Gremija i Zlatnog globusa, član Dvorane slavnih rokenrola, a poslednjih decenija i uspešan samostalni muzičar, fotograf, režiser i autor.

Alice in Chains su uz Nirvanu, Pearl Jam i Soundgarden uveli grandž na velika vrata i nepovratno promenili tok savremene muzike. Nakon šest godina pauze, 2009. vratili su se albumom "Black Gives Way To Blue", a 2013. godine uz album "The Devil Put Dinosaurus Here" postalo je jasno da i dalje zauzimaju mesto jednog od najuticajnijih američkih rok sastava današnjice.

Kultni indi rokeri, britansko-američki dvojac Alison Mosshart i Jamie Hince, 2001. godine osnovali su bend The Kills. U proteklih petnaest godina osvojili su publiku i kritiku minimalističkim i istovremeno intenzivnim nastupima uživo, varirajući u žanrovima i stilovima od lou-faj, garažnog roka i post-roka pa do njima specifičnog pank bluza.

Eni Klark, u umetničkom svetu poznatija kao St. Vincent je američka kantautorka, multi-instrumentalistkinja i rediteljka, čiji nastupi uživo prevazilaze očekivanja publike i kritike. Muzički stil koji se proteže od eksperimentalnog roka i elektropopa, do džeza i soft roka, čini Eni Klark renesansnom ženom 21. veka.

Interpol su već s prvim koracima na njujorškoj sceni početkom novog milenijuma suvereno zauzeli poziciju predvodnika indi revolucije koja je promenila globalnu muzičku scenu. Prošle godine Interpol je svetskom turnejom obeležio petnaestogodišnjicu izlaska kultnog prvenca "Turn On The Bright Lights", uz najavu šestog studijskog albuma za ovu godinu.

Portugal. The Man su vlasnici jednog od najuspešnijih hitova protekle godine, "Feel It Still" i neupitno jedan od najzanimljivijih američkih rok sastava novije generacije. Više od sto miliona prikaza na Jutjubu, vrhovi muzičkih lista, rasprodate turneje širom sveta, samo su zaslužena nagrada za kreativan sastav koji svoju viziju i ljubav prema muzici neumorno deli sa fanovima već celu deceniju.

Uz muzički program na nekoliko bina, INmusic festival nudi i kamp za posetioce koji se nalazi na dva ostrva Velikog jezera - Univerzijada i Trešnjevka. Ulaznice u Srbiji moguće je kupiti preko "Gigs tix" prodajne mreže i to komplet ulaznica po ceni od 7.200 dinara i komplet ulaznica sa kampom po ceni od 11.500 dinara.

Detaljniji program festivala potražite na službenoj veb stranici. Raspored nastupa biće objavljen mesec dana pre početka festivala.

Sonja Slijepčević

Možda te još zanima:

.

Najveći regionalni festivali ne odustaju od najavljenih termina

I dok muzička indrustrija zbog pandemije korona virusa na globalnom planu trpi velike gubitke, najveći domaći muzički festivali ne odustaju…

.

Završen 13. INmusic festival

Još jedno rasprodato izdanje INmusic festivala obeležili su odlični koncerti, dobra atmosfera i organizacija.

.

Drugi dan INmusica u znaku Nik Kejva

Ovogodišnje izdanje INmusic festivala većina posetilaca pamtiće po veličanstvenom nastupu Nik Kejva i Bed Sidsa (Nick Cave and The Bad…

.

Objavljen raspored izvođača INmusic festivala #13

Trinaesti festival INmusic biće održan od 25. do 27. juna na zagrebačkom jezeru Jarun. Za sada je poznat raspored izvođača…

.

Jinx kompletirali program 13. INMusic festivala

Jedan od najpopularnijih pop rok bendova na Balkanu - Džinks (Jinx), premijerno će nastupiti na ovogodišnjem "INmusic" festivalu, kada će…

.

Prazna lepinja: Nismo više klinci

Zagrebački bend Prazna lepinja se nedavno vratio na scenu na najbolji mogući način - rasprodali su tri koncerta zaredom u…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo