...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

U nedelju prvi NS Alt Fest u Lazinom Teletu

22.03.2023.

Organizacija Novosadska alternativa organizuje prvi mini festival "NS Alt Fest" koji će biti održan u klubu Lazino Tele (Laze Telečkog 16) u nedelju 26. marta, sa početkom u 21 čas.

.

Foto: Facebook/ NS ALT

Nastupiće dva mlada benda iz Makedonije - Lufthansa i Harakiri, kao i mladi novosadski alternativni bend Kruz Roudi, kažu organizatori.

"Šestočlani bend Lufthansa obradovaće publiku svojim eskperimentalnim i agresivnim duhom tako što će kombinovati rokenrol i post-pank sa klavijaturom kako bi doneli zanimljiv i moderan zvuk pun ljubavi, ali i besa i agresivnost", kaže Nemanja Velimirović iz Novosadske alternative.  

Po njegovim rečima, Harakiri je nešto drugačiji, "gitarističkiji" trojac. Sami za sebe kažu da pokušavaju da alternativni rok guraju do krajnjih granica, te od njih može da se očekuje žestok zvuk i još žešća svirka. 

"Novosadski tročlani bend u zaletu Kruz Roudi doneće mešavinu indie i fank elemenata, pa publiku na ovom festu očekuje pravi vrtlog žanrova i emocija", pojašnjava Nemanja.

Ovo je prvi u nizu događaj koji ova organizacija planira za ovu godinu, kaže Nemanja, a planirano je da sezonu zatvore trećim mini festom "Veštičarenje" u oktobru. Novosadska alternativa nekoliko godina u nazad okuplja muzičare i umetnike iz svih žanrova, od bendova do vizuelnih umetnika, sa ciljem da poveže novosadske umetnike i građane Novog Sada sa drugim regionalnim i evropskim manje poznatnim, ali kvalitetnim, umetnicima.

Ulaznice po ceni od 300 dinara možete kupiti u subotu na ulazu kluba.

D. Predin

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Vebinar o omladinskim razmenama

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar pod nazivom “Putuj u inostranstvo kroz omladinske razmene”. Vebinar je namenjen mladima od 13…

.

Mladi retko posećuju, ali aktivno stvaraju u pozorištu

Iako se u javnosti stiče utisak da mladi retko idu u pozoriše, sve veći broj njih se direktno angažuje u…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

Preduzetnički klub mladih o turizmu

Treća preduzetnička priča u okviru programa “Preduzetnički klub mladih” koji se realizuje svakog četvrtka tokom marta meseca u Američkom kutku…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo