...
TRENUTNO16:20 - 16:30Pre podne na O radiju

Muzika / Festivali

Subotnja laganica na Exitu, a ludnica na Cock Sparrer

10.07.2016.

Prijatne večeri  i nekoliko stepeni manje nego na gradskom betonu koje donosi Petrovaradiska tvđava izmamile su veliki broj ljudi na pretposlednje veče Exita, ali se poseta nije ni približno mogla porediti sa onom ludnicom koja se desila kada su fanovi Davida Guette zaposeli festival u petak noć.

Glavne zvezde subotnje večeri na Main Stage-u bili su The Vaccines, koji nisu imali puno sreće sa publikom. Njihov nastup počeo je u ponoć, ali na glavnoj bini nije bilo previše gužve. No, ovaj mladi indie rok bend je dao sve najbolje od sebe i pokazao zašto je već dugo vremena na turnejama i to kao opening act za bendove poput Arcade Fire, Arctic Monkeys, Red Hot Chili Peppers ili Muse.

.

A gde je za to vreme bila masa? Definitivno na Fusion bini, gde je na prve taktove nastupa pank benda Cock Sparrer nastala potpuna ludnica. Sparreri su doveli festivalsko subotnje veče do vrhunca. Više o svemu možete pročitati u intervjuu koji su za O radio dali članovi benda nakon jednog od najboljih nastupa na Exitu ove godine. Današnji v-log O radija, takođe je posvećen ovom značajnom bendu, pa ga potražite tokom dana na našim društvenim mrežama i You Tube kanalu.

Dance Arena je jedan on najzanimljivijih stejdževa na Exitu, jer prava žurka tamo počinje tek oko tri sata ujutru. Kada se deo ekipe O radija već uveliko uputio kući na odmor, na ulazu i kapijama festivala srela je ljude koji tek dolaze i idu pravo tamo.

cock jpg

Nastupio je, između ostalih i Niki Romero, koji je takođe odvojio vreme za razgovor sa novinarima O radija. Kako je poručio, mladi DJ-evi, koji tek treba da se probiju u svetu elektronske muzike, posebnu pažnju treba da posvete svom talentu i radu na sebi, a veliku pomoć u tome može im pružiti neki dobar label. Romero je vlasnik labela koji pomaže mladim talentima da se probiju u nepreglednoj šumi muzičara.

Subotnji program na Exitu obeležio je i nastup benda Lollobrigida u ranim jutarnjim satima na Fusion bini. Ida Prester i Lollobrigida jesu stari znalci Exita, ali ovog puta doneli su nove pesme "Sutra" i "Tvoja". Pesma "Sutra" pojavila se pred publikom u junu mesecu ove godine, a donso i potpuno novi vajb.

"To je baš jedna emo, letnja pesmica, koju su naši fanovi lepo prihvatili, iako mi znamo biti dosta tvrđi i bezobrazniji. Nadam se da će se i vašim slušateljima svideti", izjavila je Ida za O radio pre nastupa.

Na Disko Zone sinoć je dominirao mladi, talentovani, begoradski muzičar Luke Black sa svojim DJ setom. On je trenutno na turneji, a nedavno se vratio sa veoma uspešne posete Kini, gde su ga ispratile gomile fanova. Osim nove pesme "Demons", Luke Black je u svoj nastup uvrstio neke od trenutno najvećih svetskih hitova, pa je atmosfera na podijumu za igru bila zaista vesela i za pamćenje.

luke jpgLuke Black @ Exit Disco Zone

Ostalo je još jedno festivalsko veče, pa predlažemo da procunjate po svim onim delovima Petrovaradinske tvrđave koje još niste obišli. Ima tu gomilu dodatnih sadžaja, karaoke stage, vrhunska žurka je svako veče na Silent Disco, svuda možete sresti kostimirane i blesavo obučene ljude, kao i brazilske karnevalske plesačice, akrobate na štulama...

Na Exit se vratio i više nego potrebni dijalog i razgovor o važnim društvenim temama u okviru tribina, koja je sinoć bila posvećena protestima koji se održavaju već nekoliko meseci u Novom Sadu u organizaciji pokreta Podrži RTV i u Beogradu koje predovi pokret Ne da(vi)mo Beograd.

Žurka se sledeće nedelje seli dalje na plažu Jaz u Budvi, a O radio ekipa biće i tamo na licu mesta.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Subota na Exitu – The Vaccines i Cock Sparrer

Pretposlednje večeri Exit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće nekoliko velikih predstavnika različitih muzičkih žanrova, kao što su The Vaccines, Cock…

.

Neurofunk producent BILLAIN u subotu u Quarteru

Jedan od vodećih neurofunk producenata Billain nastupiće u subotu na velikoj drum and bass žurci u Quarteru. Adis Billain Kutkut…

.

Subotom u Vojvodini nema nastave

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš doneo je pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole u AP Vojvodini,…

.

Četiri mačke na krovu dok u pozadini svira punk džez

Bend Jolly Little Bunch osnovan je 2017. godine u Novom Sadu. U bendu su Dragutin Šuković Šule (gitara/vokal), Marko Ramone Vanović…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Pre podne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo