...
TRENUTNO12:00 - 13:00Za i protiv

Muzika / Festivali

Prva CON konferencija donosi zanimljiva predavanja, koncerte i žurke

13.12.2022.

Prvo izdanje CON konferencije biće održano 17. i 18. decembra u SKCNS Fabrika, Omladinskom centru OPENS i klubu Tunel. U okviru konferencije posetioce očekuju brojna predavanja o kreativnoj industriji, kao i nastupi bendova Artan Lili, Koi Koi i drugih.

.

Ova konferencija deo je međunarodnog projekta "Rivers to Communities" koji zajedno organizuju Cinema City i Kultura Nova iz Srbije, kao i Pro Progresione, DDTG i Grand Cafe iz Mađarske. Direktor udruženja Cinema City Miloš Ignjatović kaže da je događaj koncipiran u tri segmenta.

"Jedan segment je sama konferencija, u užem smislu, zatim imamo koncerte i u subotu uveče žurku. Imaćemo puno gostiju iz inostranstva i iz Srbije. Konferencija počinje u subotu u 14 časova predavanjem našeg gosta iz Nemačke Holgera Jan Šmita. On je generalni sekretar evropske festivalske asocijacije 'Yourope' koja okuplja 120 velikih evropskih festivala open air tipa, kao što je kod nas Exit, na primer. Prvog dana će fokus biti na muzici, a drugog dana na ostalim segmentima kreativne industrije i temama važnim za sve nas koji se bavimo ovim poslom, ali mislim da će biti zanimljivo i onima koji razmatraju da pođu tim putem", objašnjava Miloš.

holger png

Prvog dana konferencije posetioce očekuje predavanje menadžera festivala Sziget Marka Bone, osnivača Arsenal festa Zorana Vulovića, direktorice Love Festa Zlatane Pavlović, menadžerke Charm Musica Sare Gigante, menadžera kluba Tunel Stefana Rončevića Runija, osnivača Festivala srpskog podzemlja Milana Rakića i mnogih drugih. 

"Mislim da smo okupili izuzetnu i kvalitetnu ekipu ljudi. Kada pričamo o festivalima, tu su direktori većine relevantnih festivala u našem regionu. To su zaista ljudi sa ogromnim iskustvom i verujem da će nesebično podeliti svoje znanje. Imamo tu i ljude koji prave najbolje žurke u regionu, zatim i predstavnike kulturnih centara koji se bave živom svirkom", kaže Miloš.

Drugog dana konferencije predavanja će održati direktorka Alexandre Trauner ART/Film Festivala Eva Demeter, street artist i umetnički direktor Runaway festivala Andrej Josifovski Pijanista, frontmen Darkwood daba Dejan Vučetić Vuča i mnogi drugi. Nakon konferencije biće organizovano i gledanje finala Svetskog prvenstva u fudbalu. 

zlatana png

"Imaćemo i nekoliko zanimljivih panela koji se bave drugom stranom kreativne industrije - ulogom žena. U našoj branši, u najširem smislu gledano, postoji rodna ravnopravnost, što nije uobičajeno, posebno na balkanskim prostorima. Kod nas su žene potpuno ravnopravne, često čak i dominiraju u određenim oblastima. Bavićemo se i temama koje su po malo tabu teme kod nas, kao što je burn out sindrom u kreativnim industrijama. Ta zamka društvenih mreža gde smo svi uspešni i srećni, a u stvari je kao i kod svake druge profesije, ona nosi brojne izazove", pojašnjava Miloš.

Pored konferencije, organizatori su obezbedili i bogat muzički program. U subotu 17. decembra u Fabrici nastupaju Testet Olt, Lucy Dreamin' i Artan Lili, a u Tunelu veče otvara bend Tapan, nakon kojeg vrti Runy. U nedelju će u Fabrici nastupiti Bolesna štenad, Tudosok, Vuča i Koi Koi.

koikoi png

"Uveče ćemo se družiti i slušati dobre bendove. Prvo veče Artan Lili, drugo veče Koi Koi. Pored njih još četiri benda, neki su iz Mađarske, neki iz Srbije. Subotu veče ćemo krunisati žurkom u klubu Tunel gde ćemo uživo slušati projekat Tapan, nešto vrlo posebno i ekskluzivno", ističe Miloš.

Prisustvo na konferencijama i koncertima je besplatno, osim za događaj u Tunelu gde će karta biti 600 dinara. Zbog ograničenog broja mesta potrebno je prijaviti prisustvo, a to možete učiniti tako što će te ime, prezime, broj telefona i deo konferencije za koji ste zainteresovani poslati na email adresu office@cinemacity.org. Celokupnu satnicu događaja možete pronaći na sajtu cinemacity.org

D. Predin

Foto: cinemacity.org

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Sajam obrazovanja u Beogradu

Sajam EduFair biće održan 10. marta u Beogradu u hotel Metropol. U vremenu u kome tehnologija munjevito napreduje, pa time menja…

.

Dan studenata u KC Labu

Povodom Dana studenata koji se obeležava 4. aprila, u KC Labu će biti organizovana različita predavanja, radionice i žurka. 

.

Saznaj sve što te zanima o volontiranju

Svetski omladinski atlas u subotu 10. decembra u periodu od 12 do 19 časova organizuje Sajam volonterizma, koji će se…

.

EndaVan, putujući karavan znanja

Kako bi podstakla kulturu deljenja znanja u svim gradovima u kojima posluje i podržala lokalne IT zajednice, kompanija Endava pokreće…

.

Case Study Show 2022

Studentska organizacija ESTIEM LG Belgrade sa Fakulteta organizacionih nauka šesnaesti put rganizuje projekat “Case Study Show”, koji spaja njegove učesnike…

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo