...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Oradio vodič kroz EXIT: Šta slušati i kako se snaći na tvrđavi

07.07.2022.

Od večeras će Novi Sad biti u znaku EXIT-a. Otvaranjem kapija u 19 časova zvanično počinje još jedna festivalska avantura na Petrovaradinskoj tvrđavi. 

.

Foto: Oradio arhiva

Da je lajnap ove godine ispunio očekivanja većine, pokazuje i činjenica da su sve četvorodnevne ulaznice za festival rasprodate. U prodaju su i dalje jednodnevne ulaznice, zato se dobro informišite  o tome kada nastupaju izvođači koje želite da čujete. Izbor je, kako kaže portparolka festivala Branislava Kolarov, prilagođen svim ukusima.

"Ove godine je jedno od progamski najjačih izdanja u istoriji EXIT festivala. Glavna zvezda prve večeri je hip-hop diva Igi Azelija a pored nje tu su i Afro Džek, Džek Džons, ATB, a za ljubitelje nešto tvrđeg zvuka Napalm Death. U petak je tu Nik Kejv, a subotu dolazi Kavin Haris, kome je ovo prvi nastup u Srbiji. U nedelju nas očekuju Daunstroj, Sepultura, Marki Ramon, Konstrakta... Festival na Dens areni, uz prve zrake sunca, zatvara grupa Arbat“, priča naša sagovornica.

exit lineup 2022 jpg

Među desetinama izvođača koji će nastupiti tokom narednih dana, svako ima svoje favorite.

"Najviše vremena plairam da provedem na Ekspoloziv bini i čujem bendove kao što je Eksplojted, ali i bendove kao što je Molchat doma i Nalpam death. To je jedino što me zanima ove godine i ne smatram da je Egzit ove godine jako dobar".

"Svakako mi je nazaimljiviji bend Molchat doma. Vidim da su na glavnoj bini prilično dobri izvođači - tu su i Nik Kejv i Selputura i taj deo lajnapa mi se jako sviđa".

"Uglavnom ne znam autore koji su na ovogodišnjem Egzitu i nekako mi deluje kao da je sve random. Ima nekoliko zanimljivih stvari zbog kojih vredi otići gore - The Exploited, Brkovi ili Paraf, koji nemam prilike nigde drugde da čujem".


Organizatori očekuju da će tokom četiri festivalska dana kroz Petrovaradinsku tvrđavu proći više od 200.000 ljudi. Upravo zato je bitno da svoje četvorodnevne ulaznice što pre zamenite za narukvice, što je moguće na više lokacija u gradu.

"Za posetioce koji su u kampu, to je moguće na toj lokaciji, a za ostale na štandovima u centru grada i kod Petrovaradinske tvrđave, odnosno Lovotursa. Zamena ulaznica će do kraja festivala biti na štandu kod Lovotursa, od 10 sati pre podne do tri sata iza ponoći. Ima dovoljno vremena da se to obavi na vreme, kako se na otvaranju kapija ne bi stvorila gužva", kaže Branislava.

exit publika 2 jpg

Foto: Oradio arhiva

Kapije festivala će svakog dana biti otvorene od 19 časova do tri ujutro. Ukoliko nakon ulaska budete imali neke dileme koga želite da slušate, na više lokacija unutar tvrđave će biti postavljeni bilbordi sa preciznom mapom, a flajere sa satnicama možete dobiti na info pultovima i kod promotera.

"Festival se ove godine održava na više od 40 bina i zona. Pored glavne bine, tu je tradicionalno i Dens arena, na kojoj slušamo najkvalitetniji elektronski zvuk. Tu je i No sleep Novi Sad bina, koja je ove godine u nešto većem kapacitetu i tu će biti izvođači koji neguju alternativni elektronski zvuk. Fusion je rezervisan za nešto alternativniji i tvrđi gitarski zvuk i domaće i regionalne izvođače, a geng-bit stejdž donosi novi trep i rep zvuk", podseća naša sagovornica.

goblini exit facebook jpg

Foto: Oradio Arhiva

Bitno je znati da su i ove godine kartice jedino sredstvo plaćanja na festivalu. Do njih možete doći na svim uplatnim mestima koja se nalaze na nekoliko lokacija širom tvrđave. Štandovi sa hranom će se i ove godine nalaziti na četiri lokacije - kod glavnog ulaza, Akademije umetnosti, u Gornjem gradu, ali i u novoj Chill Zoni između Dens arene i No sleep stejdža.

Oradio će i ove godine imati specijlni program sa EXIT festivala. Svakog dana na našem programu možete slušati prenose najzanimljivjih koncerata, kao i razgovore sa brojnim izvođačima. Svake večeri od 22 časa do dva sata iza ponoći sa vama će biti Anja Ninić i Marko Lazić.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo