...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Naočare, pojačanje i život na leru

10.07.2021.

Atheist rap, novosadske pank rok legende sviraju u novoj postavi, a Pop ima naočare! Tako bi sumirano mogao da zvuči razgovor koji smo uoči njihovog nastupa na Fusion bini i prenosa na Oradiju imali sa Aleksandarom Popovim Dr.Popom, Vladimirom Radusinovićem Raduletom i Zoranom Lekićem Lekijem. I baš od tog mladog pojačanja i kreće razgovor.

.

Radule: Pa ne znam da li ja da pojašnjavam ili kako. Ali jednostavno se desilo da sam klinca jednog, koji živi trenutno kod mene na gajbi, uhvatio da svira gitaru pre jedno dve godine i na jednoj probi sam ga gurnuo, jer sam čuo da skida naše stvari. I kolektiv je rekao, hajde ti tog malog spremi, ako si ga uzgajio takvog, što ga ne iskoristiti. Tako da, eto, koristimo maloletnike. 

Da razjasnimo mało samo tu misteriju, u pitanju je Branko, tvoj sin. Mnogi to ne znaju. Sem pojačanja, kako ste preživeli tih godinu dana?

Leki: Nije baš da smo bili redovni sa probama, ali smo svirali, nalazili se. To je bilo onako, mało mentalno osvežavanje. Imali smo nekoliko svirki prošle godine. Svakako smo se družili. Radule i Branko su bili najvredniji. Oni su baš dosta radili. 

Radule: Mi smo se zaboli u studio koji smo napravili tokom korone, pa smo imali prilike. A i viđali smo se, bile su pauze, taman krenemo, nađemo ritam, a onda se neko razboli, pa sve ispočetka.

Pope, kod tebe su nove naočare?

Dr.Pop: Jeste, samo ne nosim one što nosi onaj gospodin iż Beograda, već ove što nema šanse da spadnu na bini i da bude zemljotres od devet rihtera. Nije velika dioptrija, samo mi daje HD sliku, sa SD-a.

Leki: Sva sreća da je tu Radule i kada Pope zaboravi tekst, upadne Radule. Zato imamo dva pevača. Nema potrebe da čita tekst.

Vratili smo se svirkama, sigurno vam je to falilo. Kako ste sada dočekali konačno da možemo da budemo bez sportskih sankcija?

Radule: Sa rezervom. Nikada ne znaš šta može da bude. To nam je neki, kao, ventil i super je. Ovo nam je treća svirka. Imali smo u Elektro školi jednu, gde smo skupljali kintu za lečenje Nemanje Kantara, imali smo u Osijeku totalno ludilo svirku i ovo nam je treća. Nedostajalo nam je fizički i još više psihički.

Dr.Pop: Ali ne smeš se obradovati jako, jer nismo do Osijeka ni stigli i već smo dobili vesti da se silni festivali otkazuju. Neko se uplašio da sve może da krene na drugu stranu i bojim se da taj što se uplašio, da će u međuvremenu da zakaže ponovo.

Radule: Ne samo to. Cela ta naša branša, nismo tu samo mi koji sviramo. Imaš tu celu logistiku koja je u problemu, jer ne rade već godinu i po dana posao kojim se bave. Zatvaraju se klubovi kod nas i u svetu, koji imaju tradicije po 20-30 godina. Nema se sluha za tako nešto. Ne otpisuju se porezi, ni kirije, tako neki troškovi, a ljudi fakat ne rade. Ljudima koji imaju razglase i slično oprema stoji, radnici su na leru…

Eto teme za pesmu?

Radule: Više je tema za plakanje. Kada tako nešto spomeneš, pošto je narod totalno podeljen, onda će oni neki koji isto krpe kraj sa krajem i muče svoju muku da kažu šta ovi sad hoće? Ne kapiraju da je to za neke ljude posao, kao i svaki drugi.

Pop: Možda da napišemo knjigu na kineskom.

Pravi intervju zapravo poslušaj u plejeru.


Treći dan Exit festivala je tradicionalno najposećeniji. Na Dance areni se očekuje najviše gužve, dok će na Main stageu nastupiti Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori u live izdanju i Paul Van Dyk. Pre njih zasviraće Remedy i grupa koja je nastupala na svakom Exitu dosad, Obojeni program. Fusion bina podeliće se se na žestoku gitarsku postavu u kojoj su E-Play, Dram, Deaf Radio i Deep Steady i na trap/hip hop deo večeri sa Elonom, Apollo Showcaseom i grupom Sunshine. 

Oradio i večeras prenosi nastupe sa dve bine i donosi live intervjue! 

Možda te još zanima:

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Bogat koncertni program u Hali 2

U narednih par meseci, u Hali 2 Novosadskog sajma biće održano nekoliko vrlo zanimljivih koncerata namenjenih žanrovski veoma različitoj publici.

.

Atheist Rap slavi 35 godina rada koncertom u Hali 2

Legendardni novosadski bend Atheist Rap obeležiće 6. aprila sledeće godine 35 godina aktivnog sviranja koncertom u Hali 2 Novosadskog sajma. 

.

Pećinkov jednokratni povratak

Jedan od osnivača kultnog novosadskog sastava Atheist Rap, Vladimir Kozbašić Pećinko, punih 18 godina nije se popeo na binu sa…

.

"Iluzije slobode" u subotu u Novom Bečeju

Ovogodišnji festival "Iluzije slobode" biće održan u dvorištu bioskopa u Novom Bečeju, u subotu 18.maja, najavili su organizatori. Na četvrtim…

.

Vredi pročitati: "Najbolji način da odeš"

Vladimir Radusinović Radule iz novosadskog benda Atheist Rap ove nedelje preporučio nam je delo škotskog autora Alana Spensa.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo