...
TRENUTNO22:00 - 00:00DiskOradio

Muzika / Festivali

Mountain Music Fest: Ah, ta kiša!

15.08.2022.

Vremenske prilike tokom proteklog vikenda nisu išle na ruku organizatorima divčibarskog Mountain Music Festa (MMF). Zbog kiše je otkazan dobar deo subotnjeg programa, a nastupi planirani za nedelju su održani u zatvorenem prostoru. Atmosfera koju smo videli u petak je ipak pokazala zašto je ovaj festival jedan od najinteresantnijih u zapadnoj Srbiji.

 
.

Lepo vreme je izmamilo mnoge na obronke Maljena - bilo je tu i porodica sa decom, ali i dosta mladih. Dok je noć padala na Divčibare publika je uživala u nastupu grupe Sevdah Baby sa kojom već duže vreme nastupa Ivana Vladović. Njen energičan vokal je dobro razdrmao publiku i pripremio je za pravi udar dobre energije koji je donela splitska grupa TBF.

Mladen i Saša su brzo pronašli "žicu" publike. Uprkos kiši, koja je pretila da prekine nastup, uspeli su da održe sve na okupu i naprave još jedno nezaboravno veče. Da je to atmosfera na koju je publika navikla, potvrđuje i Borka rado dolazi na MMF još od njegvih početaka.

mmftbf jpg

"Festival se nije mogo menjao. Organizatori su ostali dosledni svojoj ideji da je to porodični festival na koji dolaze i najmlađi i stariji. I po pitanju sadržaja i koncerata, koncept se održao. Ranije je festival trajao jedan dan, sada je to tri. Vreme, na žalost, nije dozvolilo da se to ispuni u maksimumu", priča ona.

Kiša je, na žalost, primorala organizatore da otkažu dobar deo programa planiranog za subotu. Pred samu provalu oblaka, publika je mogla da čuje DLM, koji uživo zvuči standardno dobro. Oni koji su preko dana svartili na Divčibare mogli su da slušaju DJ setove u jedinstvenom šumskom orkuženju ili isprobaju neke od brojih sadržaja koje ovaj festival nudi.

mmfpublika png

Aleksandar kaže da mu je krvo što je, na kraju, čuo samo nekoliko izvođača.

"Bio sam na dva koncerta. Na žalost, vreme mi je pokvarilo ceo utisak festivala. Ideja je lepa, zamisao je lepa, mesto je lepo, ali nedostaje mi Vojko V", priča on.

Program planiran za nedelju održan je obližnjem Divči-baru. Za kraj, publika je mogla da uživa u miksevima i nastupima, izmuđu ostalih, Bege Fanka, Nezooba i legende hip-hop scene Phat Philliea. Postoje i oni koji bi želeli da slični muzički žanrovi dobiju više prostora na MMF-u.

mmfvinilstejdz jpg

"Neka organizatore razmisle o nekom mini-stejdžu gde bi se vrtela samo elektronska muzika. Sve preporuke za ljude, koji iz različitih razloga nisu došli, da istraže i pogledaju šta sve festival nudi i da dođu i uživaju", zaključuje Vasa.

MMF je ove godine, uprkos svemu, pokazao da ima potencijal da postane ozbiljan festival. Ideja je dobra, lokacija idealna, samo treba biti istrajan. Valjda će nebo narednih godina biti naklonjenije ljubiteljima prirode i dobre muzike.

M. L.

Foto: MMF 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Metalostruganje: Novi prostror za autorske bendove

"Metalostruganje", koncert na kome će se predstaviti mladi bendovi i njihova autorska muzika biće održan u subotu 25. marta u…

.

Apple Classical Music startuje krajem marta

Kompanija Apple saopštila je da krajem meseca pokreće novu aplikaciju sa najvećim katalogom klasične muzike na svetu, eksluzivnim komadima i…

.

Rogi u CK13: Za slušalačko i plesno uživanje

U Novom Sadu nas ovog vikenda očekuje zaista veliki brj odličnih koncerata, a jedan od onih koji će sasvim sigurno…

.

Novi, tiši, Proto tip

Beogradski bend Proto tip nedavno je publici predstavio svoj novi album "S ivice sanjanja". Iako postoje još od 2018. godine,…

.

Snapchat pomaže da brže napraviš video klip

Možda nećete razmišljati kada sledeći put budete birali zvučni zapis za Snapchat video. Snap je uveo automatske funkcije zvukova koje vam pomažu…

.

Echo Spiritus: Atmosferično rok putovanje

Novosadski rok sastav Echo Spiritus je nedavno publici predstavio svoj treći singl simboličnog naziva "Treći svet". U međuvremenu, momci su…

  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo