...
TRENUTNO18:00 - 22:00Floating Sounds

Muzika / Festivali

Mountain Music Fest: Ah, ta kiša!

15.08.2022.

Vremenske prilike tokom proteklog vikenda nisu išle na ruku organizatorima divčibarskog Mountain Music Festa (MMF). Zbog kiše je otkazan dobar deo subotnjeg programa, a nastupi planirani za nedelju su održani u zatvorenem prostoru. Atmosfera koju smo videli u petak je ipak pokazala zašto je ovaj festival jedan od najinteresantnijih u zapadnoj Srbiji.

 
.

Lepo vreme je izmamilo mnoge na obronke Maljena - bilo je tu i porodica sa decom, ali i dosta mladih. Dok je noć padala na Divčibare publika je uživala u nastupu grupe Sevdah Baby sa kojom već duže vreme nastupa Ivana Vladović. Njen energičan vokal je dobro razdrmao publiku i pripremio je za pravi udar dobre energije koji je donela splitska grupa TBF.

Mladen i Saša su brzo pronašli "žicu" publike. Uprkos kiši, koja je pretila da prekine nastup, uspeli su da održe sve na okupu i naprave još jedno nezaboravno veče. Da je to atmosfera na koju je publika navikla, potvrđuje i Borka rado dolazi na MMF još od njegvih početaka.

mmftbf jpg

"Festival se nije mogo menjao. Organizatori su ostali dosledni svojoj ideji da je to porodični festival na koji dolaze i najmlađi i stariji. I po pitanju sadržaja i koncerata, koncept se održao. Ranije je festival trajao jedan dan, sada je to tri. Vreme, na žalost, nije dozvolilo da se to ispuni u maksimumu", priča ona.

Kiša je, na žalost, primorala organizatore da otkažu dobar deo programa planiranog za subotu. Pred samu provalu oblaka, publika je mogla da čuje DLM, koji uživo zvuči standardno dobro. Oni koji su preko dana svartili na Divčibare mogli su da slušaju DJ setove u jedinstvenom šumskom orkuženju ili isprobaju neke od brojih sadržaja koje ovaj festival nudi.

mmfpublika png

Aleksandar kaže da mu je krvo što je, na kraju, čuo samo nekoliko izvođača.

"Bio sam na dva koncerta. Na žalost, vreme mi je pokvarilo ceo utisak festivala. Ideja je lepa, zamisao je lepa, mesto je lepo, ali nedostaje mi Vojko V", priča on.

Program planiran za nedelju održan je obližnjem Divči-baru. Za kraj, publika je mogla da uživa u miksevima i nastupima, izmuđu ostalih, Bege Fanka, Nezooba i legende hip-hop scene Phat Philliea. Postoje i oni koji bi želeli da slični muzički žanrovi dobiju više prostora na MMF-u.

mmfvinilstejdz jpg

"Neka organizatore razmisle o nekom mini-stejdžu gde bi se vrtela samo elektronska muzika. Sve preporuke za ljude, koji iz različitih razloga nisu došli, da istraže i pogledaju šta sve festival nudi i da dođu i uživaju", zaključuje Vasa.

MMF je ove godine, uprkos svemu, pokazao da ima potencijal da postane ozbiljan festival. Ideja je dobra, lokacija idealna, samo treba biti istrajan. Valjda će nebo narednih godina biti naklonjenije ljubiteljima prirode i dobre muzike.

M. L.

Foto: MMF 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 3. do 9. oktobra

Prva nedelja oktobra donosi nam mnogo zanimljivih i raznovrsnih događaja, tako da će svako moći da nađe nešto što mu…

.

Riječki metal bend Mamut večeras u Novom Sadu

Večeras u Novom Sadu, u CK13, nastupa riječki alternativni bend Mamut. Publici će predstaviti, kako kažu najjači set pesama koji…

.

Prazna lepinja: Nismo više klinci

Zagrebački bend Prazna lepinja se nedavno vratio na scenu na najbolji mogući način - rasprodali su tri koncerta zaredom u…

.

Ako imaš ideju, posveti joj se i uspećeš

Sad Smiles je alternativni rok bend iz Poljske. Sastav u proseku ima 15 godina, a čine ga četvoro tinejdžera iz…

.

Kada izađeš na binu treba da pokažeš da si ranjiva

Kantautorka iz Mostara Anita Šunjić pobednica je nedavno održanog TAKT festivala u Novom Sadu. Nastupila je sa pesmom "Nešto lepo…

.

"Čovek patka": Početak novosadskog panka iz ugla glavnih aktera

Sinoć je u Kulturnom centru Novog Sada publici predstavljena knjiga "Čovek patka" koja treba da čitaocima da detaljniji uvid u…

  • 17:30 Tehnologija
  • 17:50 Leto na O radiju
  • 18:00 Floating Sounds
  • 22:00 Music mix by Anja

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo