...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Ljubav ispočetka na Gradić festu

02.09.2021.

Ovogodišnji 21. Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od petka 3. septembra do nedelje 5. septembra u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

.

Otvaranje ovogodišnjeg festivala koji nosi slogan "Počnimo ljubav ispočetka" biće u znaku šlagera, a festival će zvanično biti otvoren u petak u 20 časova nastupom Beti Đorđević i Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Kako će izgledati ovogodišnji program i šta nikako ne smete propustiti, najavila nam je portparolka festivala Lea Kotlica:

"Preporučujem ljudima da dođu na otvaranje, kada nastupa Beti Điorđević sa orkestrom 'Đorđe Binički'. To je jedinstvena prilika da ih čujete. Osim toga, tu su i Marta Hadžimanov sa Vasil Hadžimanov bendom, što je svirka koju takođe ne bismo smeli propustiti", najavljuje Lea.

Osim programa otvaranja, redovan program festivala upotpuniće bendovi Vizelj i Dogs in Kavala koji dolaze iz Beograda. Iz susedne Hrvatske stižu Z++ i Pocket palma koji donose novi sintvejv talas na ulice Gradića.

gradicfest2 jpg

Još mnoga imena vredna pažnje našla su se u ovogodišnjem programu Festivala uličnih svirača – Gradić festa, a neka od njih su svakako mlada muzičarka u usponu tam (Tamara Popović), zagrebački bend ABOP, Sana Garić, Luka Rajić i mnogi drugi.

Plesna udruženja su svake godine sastavni deo programa festivala i putem promocije i edukacije, prenose posetiocima kulturu plesa kroz različite stilove. Ove godine plesne aktove, koji ujedno čine sjajan progam za najmlađe posetioce donose: Plesna udruženja Groove i PSB (Pub Street Boys), Ludifico, Creative movement – Inspire Concept Dance studio i Radionica cirkuskih veština Kreativni pogon.

Osim redovnog muzičkog i plesnog programa, ovogodišnji Gradić fest će imati i kutak za ljubitelje kinematografije – Gradić bioskop. Filmski repertoar ovogodišnjeg Gradić festa sastavljen je od filmova koje izdvaja jak autorski izraz, a program sve tri festivalske večeri sadrži dugometražne i kratkometražne filmove hrabrog i nepretencioznog filmskog jezika.

mapa2021 jpeg

Sva tri dana tokom trajanja festivala, saobraćaj u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave će biti obustavljen u periodu od 15 časova do 2 sata posle ponoći.

Ovogodišnje izdanje festivala svakako će biti drugačije. Lea Kotlica kaže da, zbog pandemije, Gradić fest ne može biti u punom kapacitetu.

"I dalje se pridržavamo epidemioloških mera koje su na snazi. Festival smo malo izmestili sa uobičajenih prostora u Gradiću. Veći deo programa je iza Beogradske kapije. Nadamo se da ćemo leto 2022. dočekati u punom elanu i da će biti što približnije normali", kaže Lea.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, za ulazak na festival će biti potreban digitalni zeleni sertifikat o izvršenoj vakcinaciji ili preležanom COVID19, ili negativan PCR ili brzi antigenski test. Na oba festivalska ulaza biće omogućeno besplatno testiranje za građane. Sva tri dana tokom trajanja festivala, saobraćaj u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave će biti obustavljen u periodu od 15 časova do 2 sata posle ponoći.

Kompletan program i satnicu svirki možete pogledati ovde.

P.K.

 

Možda te još zanima:

.

Završen Gradić fest: misija ispunjena!

Ako je suditi po misiji Festivala uličnih svirača, a to je da spoji neafirmisane muzičare i umetnike sa profesionalcima, onda…

.

MKDSL, Rusty Brass Band i Bojana Vunturišević predvode Gradić fest

Večeras počinje festival uličnih svirača. Kao i obično i ove godine započinje povorkom. Zbog radova u ulici Modene, povorka ne…

.

Festival uličnih svirača uskoro osvaja podgrađe

Kraj leta rezervisan je za još jedan festival i to na novosadskim ulicama. Festival uličnih svirača ili Gradić fest ove…

.

Australijanac koji je osvojio Gradić

Jedan od izvođača koji je privukao je najviše pažnje publike na nedavno završenom Festivalu uličnih svirača je svakako i Australijanac…

.

Završen Gradić fest: Talas dobre energije za kraj

Koncert grupe Porto Morto bio je odličan završetak 22. po redu Gradić festa. Poslednji dan festivala su definitivno obeležili koncerti…

.

Đir koji svima odgovara

Tokom prethodna tri dana kroz Festival uličnih svirača novosadskoj publici se predstavilo više od 40 umetnika - od glumaca i…

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo