...
TRENUTNO22:00 - 00:00DiskOradio

Muzika / Festivali

Groznica subotnje sint-pop večeri

22.09.2022.

Izadavačka kuća "više manje zauvijek" ove godine obeležava pet godina postojanja. Idealan način da se ta godišnjica obeleži je i festival koji će organizovati ove subote u beogradskom Drugstoreu, a na kome će nastupiti bendovi koji su pod njihovom etiketom.

.

Sličan događaj su organizovali u maju ove godine "na domćem terenu", u Zagrebu, a kako su reakcije publike bile pozitivne rešili su da istu stvar ponove i u Beogradu, kaže spiritus movens ove izdavačke kuće Bojan Bojko.

"Već pet godina radimo i mislim da je sada pravo vreme da kroz jedan ovakav događaj pokažemo naše bendove koji su trenutno svirački aktivni. U Zagrebu je sve dobro prošlo i odlučili smo se da to ponovimo i u Beogradu. Otprilike, onoliko bendova koliko imamo iz Hrvatske toliko imamo i iz Srbije, što je i logično jer je Srbija veća zemlja i ima više bendova koji naginju prema tom sint zvuku“, kaže Bojko.

Ove subote beogradska publika će imati priliku da čuje Crve, Logičku Grešku, Pekija Peleta, Tihi Talas, Dolores, Nika Nikolića i Rogija. Cela priča je počela 2017. godine Svemirkovim albumom "Vanilija" i od tada se pod etiketom "više manje zauvijek" našlo 26 bendova sa preko 70 izdanja. Izdavačka kuća funkcioniše na prilično jednostavnim principima.

"Imamo tri jednostavna pravila - da nam se sviđa muzika, da se bend zove na maternjem jeziku i peva na tom jeziku i ako se sve poklopi nema prepreka da započnemo saradnju. Često nam se bendovi javljaju i sami, izgradili smo neki renome tokom ovih pet godina. Pokušavamo da proberemo bendove koji se nama sviđaju i za koje mislimo da ima smisla da se njima bavimo. Radimo im promociju, ugovaramo koncerte", objašnjava on.

Jedan od bendova koji će se predstaviti u Drugstoreu je i pop duo Dolores. Svojim prvim singlom "Šta te radi" devojke su obeležile ovo leto a ovo će im biti prvi nastup, priča članica dua Ana Srećković.

"Puno nam znači sve ovo i drago nam što našu prvu svirku, gde nastupaju i drugi bendovi pod ovom etiketom, organizuje naša izdavačka kuća. Stvara se osećaj zajedništva, a i nama će biti super da čujemo ostale bendove. Ima tu i novih i starih izvođača, koji su duže na sceni, pa će nama biti lakše da prvi nastup bude u toj kombinaciji", kaže ona.

Duo Dolores je tokom leta vredno radio i prošle nedelje su objavile novi singl "Lutanje". U pitanju je još jedan sint-pop standard, istina malo drugačijeg ritma od singla kojim su se predstavile publici. Sve ovo je uvod u EP koji će se pojaviti u narednom periodu.

"Snimili smo još jednu pesmu koji ćemo premijerno izvesti u Dragstoru. Nećemo je još izdavati jer želimo da pripremimo i spot, tako da će nam trebati malo više vremena. Ko dođe, moći će i da čuje naš treći singl", poručuje Ana.

Program u Drugstoreu ove subote počinje u 18 časova, a publiku očekuje par sati dobrog sint-pop zvuka koji je zaludeo region u poslednjih nekoliko godina.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Metalostruganje: Novi prostror za autorske bendove

"Metalostruganje", koncert na kome će se predstaviti mladi bendovi i njihova autorska muzika biće održan u subotu 25. marta u…

.

U nedelju prvi NS Alt Fest u Lazinom Teletu

Organizacija Novosadska alternativa organizuje prvi mini festival "NS Alt Fest" koji će biti održan u klubu Lazino Tele (Laze Telečkog…

.

Iranski film "Treći svetski rat" proglašen za najbolji na ovogodišnjem FEST-u

Ubedljivi laureat sa tri nagrade Beogradski pobednik na 51. izdanju FEST-a je iranska drama Treći svetski rat (2022), za koju…

.

Mini Zlo fest humanitarnog karaktera

Zagrevanje za šesti Zlo fest najavljeno je za petak 10. februar u CK 13. Ovaj događaj će imati humantitarni karakter…

.

Počinje decembarska "Zelena rejv avantura" u Novom Sadu

Decembarsko izdanje Green Love fetivala odvijaće se tokom dve zimske noći u Novom Sadu. U Hali 2 Novosadskog sajma vrteće…

.

Upoznajte aktuelnu mađarsku džez scenu

Babel Arts i Sokolski kulturni centar organizuju serijal koncerta savremenog džeza i Fusion džeza u novosadskom Domu kulture (Ignjata Pavlasa…

  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo