...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Groznica subotnje sint-pop večeri

22.09.2022.

Izadavačka kuća "više manje zauvijek" ove godine obeležava pet godina postojanja. Idealan način da se ta godišnjica obeleži je i festival koji će organizovati ove subote u beogradskom Drugstoreu, a na kome će nastupiti bendovi koji su pod njihovom etiketom.

.

Sličan događaj su organizovali u maju ove godine "na domćem terenu", u Zagrebu, a kako su reakcije publike bile pozitivne rešili su da istu stvar ponove i u Beogradu, kaže spiritus movens ove izdavačke kuće Bojan Bojko.

"Već pet godina radimo i mislim da je sada pravo vreme da kroz jedan ovakav događaj pokažemo naše bendove koji su trenutno svirački aktivni. U Zagrebu je sve dobro prošlo i odlučili smo se da to ponovimo i u Beogradu. Otprilike, onoliko bendova koliko imamo iz Hrvatske toliko imamo i iz Srbije, što je i logično jer je Srbija veća zemlja i ima više bendova koji naginju prema tom sint zvuku“, kaže Bojko.

Ove subote beogradska publika će imati priliku da čuje Crve, Logičku Grešku, Pekija Peleta, Tihi Talas, Dolores, Nika Nikolića i Rogija. Cela priča je počela 2017. godine Svemirkovim albumom "Vanilija" i od tada se pod etiketom "više manje zauvijek" našlo 26 bendova sa preko 70 izdanja. Izdavačka kuća funkcioniše na prilično jednostavnim principima.

"Imamo tri jednostavna pravila - da nam se sviđa muzika, da se bend zove na maternjem jeziku i peva na tom jeziku i ako se sve poklopi nema prepreka da započnemo saradnju. Često nam se bendovi javljaju i sami, izgradili smo neki renome tokom ovih pet godina. Pokušavamo da proberemo bendove koji se nama sviđaju i za koje mislimo da ima smisla da se njima bavimo. Radimo im promociju, ugovaramo koncerte", objašnjava on.

Jedan od bendova koji će se predstaviti u Drugstoreu je i pop duo Dolores. Svojim prvim singlom "Šta te radi" devojke su obeležile ovo leto a ovo će im biti prvi nastup, priča članica dua Ana Srećković.

"Puno nam znači sve ovo i drago nam što našu prvu svirku, gde nastupaju i drugi bendovi pod ovom etiketom, organizuje naša izdavačka kuća. Stvara se osećaj zajedništva, a i nama će biti super da čujemo ostale bendove. Ima tu i novih i starih izvođača, koji su duže na sceni, pa će nama biti lakše da prvi nastup bude u toj kombinaciji", kaže ona.

Duo Dolores je tokom leta vredno radio i prošle nedelje su objavile novi singl "Lutanje". U pitanju je još jedan sint-pop standard, istina malo drugačijeg ritma od singla kojim su se predstavile publici. Sve ovo je uvod u EP koji će se pojaviti u narednom periodu.

"Snimili smo još jednu pesmu koji ćemo premijerno izvesti u Dragstoru. Nećemo je još izdavati jer želimo da pripremimo i spot, tako da će nam trebati malo više vremena. Ko dođe, moći će i da čuje naš treći singl", poručuje Ana.

Program u Drugstoreu ove subote počinje u 18 časova, a publiku očekuje par sati dobrog sint-pop zvuka koji je zaludeo region u poslednjih nekoliko godina.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Iva Lorens: "Dom" je ključna stvar, tu je najudobnije i najslobodnije!

Pred nama je još jedno takmičenje "Pesma za Evroviziju", na kome se bira predstavnik Srbije na najvećem evropskom muzičkom takmičenju…

.

Počinje festival "Slika u pokretu"

Osmi festival snimateljskih ostvarenja “Slika u pokretu” počinje u petak 15. decembra u 19 časova filmom "Čuvari formule" u Kulturnom…

.

Celuloidni plafon: Nejednake šanse za muškarce i žene u filmskoj industriji

Žene zaposlene u filmskoj industriji izložene su različitim oblicima rodne diskriminacije i nasilja, bez obzira na to da li se…

.

OnePlus najavljuje AI muzički festival u Indiji

Kompanija OnePlus najavila je da će proslavu svog desetog rođendana obeležiti multi-žanrovskim muzičkim festivalom OnePlus AI Music Festival, koji će tokom decembra…

.

Festival svetske muzike stiže u Fabriku

Festival svetske muzike (world music) Pocket Globe održaže se od 9. do 11. novembra u SKC Fabrici. Drugo izdanje festivala…

.

Nedeljni vodič od 6. do 12. novembra

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, za svakog po nešto.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo