...
TRENUTNO13:20 - 13:30Sajt dana

Muzika / Festivali

Festival ekologije i antifašizma ponovo u Subotici

22.08.2023.

Četvrti festival ekologije i antifašizma "Ekoslavija" biće održan 8. i 9. septembra, na Lehel salašu u Malom Radanovcu kod Subotice. Propratni program, okrugli stolovi i predavanja održavaće se u prostorijama udruženja Klara i Rosa, Petefi Šandora 15 u Subotici.

.

Boris Telečki iz "Ekoslavije" kaže da su veoma zadovoljni odabirom lokacija za dešavanja.

"Ove godine ćemo deo programa održati na Lehel salašu. S obzirom na kompatibilnost jednog ekološkog festivala kao što je Ekoslavija, dobro je da smo dobili priliku da budemo na salašu koji je građen od prirodnih materijala i samoodrživ je", kaže Boris.

Prema njegovim rečima, muzički deo programa je koncipiran tako da jedan dan nastupaju bendovi koji gaje alternativni rok izraz i sve što je srodno tom zvuku (rege, elektro sint pop…) dok je drugi dan na festivalu posvećen malo tvrđem zvuku - panku i srodnim izrazima.

"Prvog dana čućemo Džezbolaah iz Beograda. U pitanju je eksperimentalni, kako ga sami nazivaju – disaster jazz, zatim, ove godine prvi put imamo goste iz Mađarske, Sungazers koji nam dolaze iz Segedina. Tu su nam ove godine i Sin Seekas, naši lokalci iz Vojvodine, dok smo posebno ponosni na nastup Multietničke atrakcije, dua koji nam dolazi iz Beograda", kaže Boris.

Drugog dana nastupaju Neven i Urlik iz Beograda, takođe i veterani hard kor scene iz Mađarske A.M.D. (Anti military demonstrations) i gosti iz Osijeka, zvezde punk underground scene u regionu – Debeli precjednik.

ekoslavija1 jpg

Posetioci će biti u prilici da poslušaju predavanje o revolucionarnim pesmama koje slave borbu za slobodu. Voditelji razgovora su Lidija Vasiljević i Nenad Glišić, dvojac Radio Praksa.

"Ove godine se bavimo lokalnim ekološkim problemima, a od mnogih gorućih ekoloških problema odabrali smo da u okviru eko okruglih stolova, sa relevantnim sagovornicima, u četvrtak, 7. septembra od 18 časova, razgovaramo o održivosti šuma oko Subotice i u subotu od 16h o mogućnosti selektivnog prikupljanja otpada u našem gradu“, objašnjava Boris.

ekoslavija2 jpg

Domaćin salaša, Lehel Horvat, građevinski inženjer, održaće interaktivno predavanje i vođenje kroz Lehel salaš pod nazivom: "Jednostavnost" – održiva gradnja i samoodrživi način života, a u petak u 19h očekuje nas i otvaranje izložbe radova underground subotičkih umetnika Senke Kokić i Daniela Tikvickog.

Oba dana, volonteri Otvorene kuhinje iz Novog Sada kuvaju posetiocima festivala vegansku večeru, koja će biti gotova u 19:30. Ulaznice za muzički deo festivala "Ekoslavija" koštaće 1.000 dinara po danu ili 1.600 dinara za oba dana.

P. K.

Foto: Ekoslavija 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

"Podvodni Metropolis" na Novi Sad film festivalu

Ko su stanovnici koralnog grebena, ko su najopasniji članovi tog životinjskog carstva, a koje su najšarolikije vrste riba Crvenog mora?…

.

Ljubav i bes: Jedinstvo, drugarstvo i dobra zabava

Festival "Ljubav i bes" održava se 22. i 23. septembra u K9 Stationu, u Novom Sadu. Šesto izdanje festivala donosi…

.

TAKT fest ove godine slavi solidarnost, raznolikost i zajedništvo

Od 20. do 24. septembra u Novom Sadu se održava 12. TAKT fest. Kroz pet dana programa u CK13, mladi,…

.

Regionalna saradnja nezavisne scene otvara nove prilike umetnicima

Regionalna saradnja u umetnosti, a posebno među organizacijama sa nezavisne kulturne scene, otvara brojne mogućnosti umetnicima i kulturnim radnicima, povećava…

.

Književnost ima budućnost, ako se držimo zajedno

Sedmi Novosadski festival knjige (NOFEK) još jednom je pokazao da književnost i pisana reč i dalje vrede, da imaju svoju…

.

Herceg Novi ponovo bio prestonica stripa

Sve je više strip festivala na Balkanu, ali malo koji može da se meri sa onim u Herceg Novom. Ne…

  • 13:00 Leto na O radiju
  • 13:10 Gost O radija
  • 13:20 Sajt dana
  • 13:30 O tome se priča
  • 13:50 Tehnologija

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo