...
TRENUTNO16:30 - 16:45Tehnologija

Muzika / Festivali

Drugi dan Gradić festa: Žurka kod Rampinog puta

27.08.2022.

Drugi dan Gradić festa obeležilo je ponovno otvaranje bine kod Rampinog puta, koja je definitivno nedostajala prethodnih godina, sudeći po atmosferi i publici koja je ostala do poslednjeg nastupa. Vikend je počeo, te su sve četiri bine na ovogodišnjem festivalu našle svoju publiku, a Petrovaradinske ulice su već oko devet bile pune.

.

Sam ulazak u Beogradsku ulicu bio je rezervisan za "prave" ulične svirače. Tu su nastupali oni kojima bina ne treba, a petak su obeležili italijanski Galiro i australijanac Ziggy McNeill. Iako vrlo različiti, za obojicu je karakteristična autentičnost, performans i komunikacija sa publikom. Ziggy je "kupio" posetioce sa po kojom naučenom srpskom rečju, uz odlično izvođenje, dok je Galiro spontano organizovao publiku u krug sa kojom je sve vreme razgovarao kroz muziku. Njegov nastup, koji nije statičan već se dešava među publikom, opravdao je ono zbog čega je baš ovo festival uličnih svirača. Beskrajno simpatičan Italijan održao je performans u kome su uživala i deca, ali i oni malo stariji.

galiro png

Galiro

Na bini kod kapije svirali su Alt Bags, Old Hat Orchestra, Bandakadabra i Poinciana Feels. Veče je otvorila grupa Alt Bags sa jazz-fusion muzikom koja je bila savršena uvertira za nastavak večeri, koje je na ovom mestu bilo rezervisano za nešto opušteniju atmosferu. Bandakadabra ni ove noći nije ostavila publiku ravnodoušnom, iako su nastupali i na otvaranju festivala, a petak na ovoj bini je zatvorio pop zvuk beogradskog benda Poinciana Feels.

Mediteranski zvukovi su obeležili binu u Štrosmajerovoj ulici gde su nastupali italijanski i domaći izvođači, ali ipak glavna žurka je bila na Rampinom putu. Počelo je sa koncertom benda Đutko i Plodovi Zemlje koji su svojom spontanošću i energičnošću pokrenuli pobliku od samog početka. Atmosferi je dodatno doprinelo to što su članovi benda silazili u publiku, ali i što je publika izlazila na binu, a nije škodilo ni to što se moglo videti da se Đutko i ekipa odlično zabavljaju tokom natupa. Nakon njih nastupao je beogradski sastav Fantom, koji je novosadskoj publici već dobro poznat, a frontmen benda Petar Wagner i ovaj put je opravdao očekivanja velikog broja posetioca.

djutkoiplodovizemlje png

Đutko i Plodovi Zemlje

Kao i na drugim nastupima i na ovom koncertu Petar je izveo na binu pojedince sa kojima je plesao i pevao, a o popularnosti govori i red onih koji su po završetku koncerta čekali da se slikaju sa njim. Fanove će obradovati i to što je Fantom najavio nove pesme. Žurka se nastavila sa arhitektonskim pop sastavom iz Novog Sada Lepša Brena. Bend je tom prilikom zajedno sa publikom proslavio tri godine postojanja, a upravo prvi nastup imali su na Gradić festu. Na kraju su predstavili novu pesmu i najavili singl. Veče je zatvorio hrvatski dvojac Revirgrin.

Poslednjeg dana festivala u Gradiću će, između ostalih, nastupati Porto Morto, Retrospektiva i Niko Nikolić i Ništavila.

J. B. / S. R.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 6. do 12. novembra

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, za svakog po nešto.

.

Kantautorska muzika je neprocenjiva

Marko Babović se muzikom bavi od detinjstva, a autorskim radom od 2014. godine, kada je počeo da piše svoje pesme.…

.

Ljubav i bes: Jedinstvo, drugarstvo i dobra zabava

Festival "Ljubav i bes" održava se 22. i 23. septembra u K9 Stationu, u Novom Sadu. Šesto izdanje festivala donosi…

.

TAKT fest ove godine slavi solidarnost, raznolikost i zajedništvo

Od 20. do 24. septembra u Novom Sadu se održava 12. TAKT fest. Kroz pet dana programa u CK13, mladi,…

.

Otvoren 23. Festival uličnih svirača: Puno ljudi i dobra atmosfera

U podgrađu Petrovaradinske tvrđave otvoren je 23. Festival uličnih svirača, popularni Gradić fest. Prvo veče definitivno su obeležili povorka koju…

.

PetarZ: Analogni zvuk se vraća!

Petar Zorkić, PetarZ, je talentovani multi-instrumentalista, kompozitor, aranžer, tekstopisac i vokalni umetnik sa širokim muzičkim spektrom. Njegov pravac obuhvata fank,…

  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo