...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Downstroy: Bez zajedničke scene nema priče!

17.08.2022.

Kikindski metal bend Downstroy ove godine obeležava 18 godina rada. Leto su proveli na najbolji mogući način - radno, na svirkama. Posle nastupa na glavnoj bini EXIT festivala nisu odmarali ni malo, pa je publika mogla da ih sluša na velikom broju festivala.

.

Imali su tu čast da na EXIT-u sviraju pre legendarne Sepulture i komentar većine prisutnih je bio pravi fudbalski - Srbija vs. Brazil 1:1. Dobar metal zvuk koji neguju ima vernu publiku, a momci iz benda već godinama istraju u tome da im se oduže dobrim materijalom.

"Prošlo je puno vremena ali smo i dalje tu. Rekli smo da ćemo svirati koliko god nas to ispunjava, ali je sada sve to malo teže. Stariji smo, tu su poslovi, porodice... Guramo i dokle god nas ovo drži mi ćemo da cepamo", kaže za Oradio frontmen benda Darko Živković.

Ta ljubav prema metal muzici prosto ne može da se sakrije, naročito kada izađete na scenu...

Mi smo generalno ljubitelji festivala kao što je EXIT, posebno Explosive bine. Iz organizacije lepo kažu da smo "građani" Eksploziva koji su imali mali izlet ma Mejn. Puno im hvala što su nas pozvali, zaista je čast biti na Mejnu. Drago mi je, jer smo bend iz provincije, a popeti se na najbitniju i najveću binu u Srbiji je vrhunski.

downstroy2 jpg

Posle vas je nastupala i čuvena Sepultura.

Oni su se u nekom prošlom vremenu podelili i kao što svi znaju sada imamo Sepulturu i Soul Fly. Mi smo sa bendom Soul Fly svirali dva puta i sada smo kompletirali neki krug jer smo njihovi veliki ljubitelji. I bivše i sadašnje ekipe. To su naši uzori.

Sve se na kraju lepo namestilo?

Sve je kasnilo, Sepuiltura je kasnila, mi smo kasnili i onda se skupi još više ljudi i vajb je bio odličan.

downstroy3 jpg

Aktivni ste bez prestanka - redovno izbacujete nova izdanja. Tokom ove godine ste i prodajom kraft piva finansitrali album. Kako je to prošlo?

Ja sam lično veliki ljubitelj kraft piva i to je bila moja želja. Lokalna pivara iz Kikinde Beer king's breewery nam je izašla u susret i zajedno smo napravili jedan recept za tamno porter pivo, koje je ispalo zaista sjajno.

Koliko danas na domaćoj sceni ima mesta za metal? Publike očigledno ima, ovde u Novom Sadu se redovno organizuju takvi nastupi.

Bendovi treba da guraju svoju priču i dolaze na koncerte, podržavaju jedni druge. Bez toga nema ništa. Bez zajedničke scene nema priče!

M. L.

Foto: EXIT Photo Team

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Panel o zavisnosti od digitalnih tehnologija

Zavisnost od digitalnih tehnologija jedna je od trenutno najaktuelnijih tema, te je ova problematika u fokusu Exitovog panela "Life is…

.

Kopakafana ili leto kada smo naučili da ne spavamo

Na plaži Bećarac kod Štranda u proleće 1998. godine nikla je "Kopakafana". 

.

Na vreme nabavi promo ulaznice za Exit 2023

Sutra (utorak 15. novembar) u 12 časova počinje prodaja četvorodnevnih karata za festival EXIT 2023, po promotivnim cenama sa do…

.

U svemu što radimo treba prvo da krenemo od sebe

Nekada davno, umetnici su se bavili isključivo jednom vrstom ili čak tehnikom u umetnosti, dok danas mladi autori često imaju…

.

Saya Noé: Morate biti svoji

Jedno od muzičkih "otkrića" ovogodišnjeg EXIT-a svakako je i mlada umetnica iz susedne Mađarske Saya Noé. Iako na prvo slušanje njena…

.

Saya Noé: Morate biti svoji

Jedno od muzičkih "otkrića" ovogodišnjeg EXIT-a svakako je i mlada umetnica iz susedne Mađarske Saya Noé. Iako na prvo slušanje njena…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo