...
TRENUTNO13:50 - 14:00Tehnologija

Muzika / Festivali

Avanturija - progressive house festival u skladu sa prirodom

16.08.2023.

Ovog vikenda,18 i 19 avgusta u Turiji nadomak Srbobrana, na salašu Na tri vode, biće održan Avanturija festival - drugi festival progresivne muzike.  Pošto progressive muziku ne možete baš svuda da čujete, organizatori iz “Progresivne suze” su odlučili da naprave festival sa mnogo aktivnosti.

.

“Nastupaju Roger Martinez, Nohan, Stereo Underground, emotional Tourist,  Igor D, Hobin Rude i mnogi prijatelji koji će upotpuniti naš program”, kaže za O radio Olivera Karajanov, pr festivala.

Ipak muzika nije jedino što čini ovaj festival. Tu je i boravak u prirodi, kupanje u velikom bačkom kanalu i prateći dnevni program. 

“U toku dana predviđeno je da imamo nekoliko štandova sa umetnicima. Biće tu devojka koja plete artefakte i podučava sve koji budu želeli to da nauče, tu je momak koji radi preivremene tetovaže, a tu je i prostor samog salaša koji je sam za sebe doživljaj kao i hrana koja se sprema”, kaže Olivera.

Prošle godine održan je prvi Avanturija festival sa prostorom za kamp u kom je bilo oko 80 šatora. I ove godine možete kupiti kartu sa mestom za kamp. Time dobijate mesto za šator, struju i tekuću vodu. Šator sami nosite, nije ga moguće iznajmiti na festivalu. U kampu možete boraviti od petka u 14 časova, pa do nedelje u 6 ujutru kada se zvanično završava program festivala. Olivera kaže da, ukoliko vreme bude lepo, to može malo i da se produži. 

Ako niste planirali da na ovaj festival krenete sopstvenim prevozom na raspolaganju su vam linijski taksisti koji voze iz Novog Sada, beograda i Srbobrana. Tu je i lokalni turijski taksi, a svi voze po pristojnim cenama. Olivera dodaje da autobuski prevoznici nisu bili spremni za saradnju, ali zato na sajtu festivala zainteresovani mogu pronaći sve informacije o prevozu, pa čak i kako da ga sa nekim podele.  

avanturijaprevoz jpg

“Pozivam sve da ove poslednje dane leta, ako se ovo leto uopšte može tako nazvati, provedu na jednom lepom mestu. Ulaznice nisu skype, cene hrane i pića neće biti festivalske, već normalne i zaista mislim da je Avanturija nešto što ovog leta ne bi trebalo propustiti”, zaključuje Olivera Karajanov. 

Karte za ovaj festival su u prodaji putem cooltix platforme i možete ih kupiti po ceni od 1200 dinara za jedno festivalsko veče, 2000 za čitav festival i 2500 dinara za ceo festival i mesto za kamp. 

Dakle, ukoliko ste ljubitelj boravka u prirodi i progresive house-a vikend pred vama provedite na Avanturiji. 


Tagovi

Možda te još zanima:

.

"Podvodni Metropolis" na Novi Sad film festivalu

Ko su stanovnici koralnog grebena, ko su najopasniji članovi tog životinjskog carstva, a koje su najšarolikije vrste riba Crvenog mora?…

.

Ljubav i bes: Jedinstvo, drugarstvo i dobra zabava

Festival "Ljubav i bes" održava se 22. i 23. septembra u K9 Stationu, u Novom Sadu. Šesto izdanje festivala donosi…

.

TAKT fest ove godine slavi solidarnost, raznolikost i zajedništvo

Od 20. do 24. septembra u Novom Sadu se održava 12. TAKT fest. Kroz pet dana programa u CK13, mladi,…

.

Regionalna saradnja nezavisne scene otvara nove prilike umetnicima

Regionalna saradnja u umetnosti, a posebno među organizacijama sa nezavisne kulturne scene, otvara brojne mogućnosti umetnicima i kulturnim radnicima, povećava…

.

Književnost ima budućnost, ako se držimo zajedno

Sedmi Novosadski festival knjige (NOFEK) još jednom je pokazao da književnost i pisana reč i dalje vrede, da imaju svoju…

.

Herceg Novi ponovo bio prestonica stripa

Sve je više strip festivala na Balkanu, ali malo koji može da se meri sa onim u Herceg Novom. Ne…

  • 13:20 Sajt dana
  • 13:30 O tome se priča
  • 13:50 Tehnologija
  • 14:00 Y2K
  • 15:00 Leto na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo