...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Muzika

Dvadeseta Mikrofonija: Dve "tvrde" pank večeri

19.04.2023.

Ovog proleća se u Bečeju održavaju dva zanimljiva festivala - "Mikrofonija" i "Iluzije slobode". Pored odličnih pank svirki, posetioci će imati priliku da isprate i zanimljive izložbe i književne tribine.

.

Ovogodišnje, dvadeseto po redu izdanje festivala "Mikrofonija" održaće se 16. i 17. juna na salašu "The spirit of Schultz" u Medenjači pored Bečeja. Program otvara melodični plank punk bend Deskavaary iz Malog Iđoša, nakon čega slede nastupi HC bendova Overdrive i Otvoreni prelom. Publika će iste večeri moći da čuje i Muziku poludelih ali i kultne pank bendove SNB i Debeli Precjednik.

Druge festivalske večeri, 17. juna, posetioci će imati priliku da slušaju bendove Krah, Protektori, Tandrkadžije koji takođe garantuju dobru, tvrdu svirku. Nakon njih, na bini će zasvirati i "Oi! Oi! Oi! domaćini" Fiskalni račun i pank četverac Smrt razuma. "Mikrofoniju" će ove godine u rege i ska ritmovima zatvoriti Lost Propellerosi, koji retko nastupaju uživo.

Paralelno sa "Mikrofonijom", se održava i festival "Iluzije slobode". Predstavu za decu će izvesti udruženje za rekreaciono jahanje “Soko” iz Bečeja. U okviru galerije će svoje radove izlagati Imre Đerđ i Nemanja Vujčin iz Bečeja i brojni gostujući umetnici. Posetioci će u biblioteci moći da porazgovaraju sa piscima, a biće orgnizovano i čitanje kratkih priča nastalih u radionici kreativnog pisanja “Pisanje angažovane priče”.

Fiskalni račun

Popodnevni program, koji se realizuje u okviru "Iluzije slobode" je besplatan za sve posetioce, dok se ulaz na svirke plaća. Za one koji ne žele ništa da propuste, biće organizovan besplatan kamp, kako bi posetioci mogli da se opuste i uživaju.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo