...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Web

Vsauce - jedan od najboljih naučnih kanala

18.07.2017.

Edukativni vlogovi nisu ni novost ni retkost, što ne možemo reći za kvalitet. Ta se komponenta, naime, retko nalazi, a mi smo je našli u yoututbe kanalu Vsauce. Ovaj vlog ima preko 12 miliona pretplatnika i daleko više od milijarde pregleda, a pruža vam beskrajno zabavne i edukativne sadržaje, kakvih odavno nema na televiziji. Možete ga pronaći na Youtube-u ili na sajtu Vsauce.com.

.

Svi smo mi radoznali, a Vsauce nudi kreativno producirane odgovore na pitanja poput onog šta bi se desilo da svi Kinezi odjednom skoče ili da li je kod pada hrane na zemlju pravilo od pet sekundi zaista tačno. Kreatori ovih klipova odgovaraju na ova pitanja na zabavan, razumljiv i veoma kreativan način.

Danas Vsauce ima tri kanala sa tri naučnika-voditelja koji raspravljaju o najširem spektru tema: od psihologije i antropologije do teorije struna. Klipovi mahom traju oko 25 minuta i potrebno je da nađete vremena za njih, ali su kreirani na takav način da od vas ne očekuju previše koncentracije, samo volju da naučite nešto novo.

Vsauce je verovatno najbolji odgovor na propast TV programa poput onog na Discovery ili National geographic kanalima koji su od kvalitetnog naučnog programa udaljeni bukvalno eonima. Na Vsauce nikada nećete naći zatupljujuće priče o smeću iz napuštene garaže za koje se ispostavi da vredi milion. 

P. K.

Možda te još zanima:

.

Obraduj mozak 60 sekundi

Ako sam te juče smorio kanalom i sajtom vsauce.com, danas te čeka posebno iznenađenje – ubiću te u pojam ponovo.…

.

Zašto smo morbidno radoznali?

Za ovaj dan preporučujem ti Jutjub kanal Vsauce. Njega je pokrenuo Majkl Stivens 2010. i na njemu ćeš pronaći jako…

.

Zanimljivo učenje životnih veština

The School of Life je youtube kanal koji pripada istoimenoj obrazovnoj organizaciji. Njegov sadržaj vas neće naučiti životu, ali će…

.

Grade A Under A postavlja prosta pitanja

Prvi je radni dan posle praznika, mnogi od nas su ustali poprilično mrzovoljni, ali smo mi na O radiju rešili…

.

BrainCraft - kanal za zaljubljene u psihologiju

Kada neko baci loptu a vi potrčite da je uhvatite, jeste li se pitali kako je vaš mozak znao tačno…

.

Domics crtaći kopiraju vaš život

Youtube animirani kanal Domics pokrenuo je Kanađanin Dominik Panganiban nakon više godina rada na online stripu sa istom sadržinom. U…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo