...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Zanimljivo učenje životnih veština

05.01.2018.

The School of Life je youtube kanal koji pripada istoimenoj obrazovnoj organizaciji. Njegov sadržaj vas neće naučiti životu, ali će pružiti saznanja o emocionalnim i intelektualnim veštinama, kroz zanimljive priče i animacije.

.

Na ovom kanalu nalaze se, između ostalog, video klipovi iz oblasti filozofije, književnosti, popularne kulture, sociologije, istorije, umetnosti i političke teorije. U klipovima od desetak minuta možete saznati koje su osnovne postavke filozofije Kanta, Šopenhauera ili Kjerkergora, šta je poliamoričnost, zašto ne bi trebalo da verujemo svojim osećanjima, da li je bolje biti pristojan ili uvek govoriti iskreno i otvoreno šta mislimo, zašto i kada plačemo uz filmove, ili zašto su važni Vorhol, Flober ili Volter.

The School of Life je mesto na kom ćete zastati i razmisliti o najvažnijim emocionalnim pitanjima. Kako stoji u opisu, nećete biti saterani u ćošak bežeći od dogmi, već se možete usmeriti ka različitim idejama iz humanističkih nauka kojima se razgibava i širi um i koje podstiču na razmišljanje o različitim temama - od filozofije do književnosti, od psihologije do vizuelnih umetnosti.

The School of Life je inače obrazovna organizacija, osnovana 2008. godine u Londonu, a pored toga što objavljuje klipove na youtube-u, ima i svoj Fejsbuk, Tviter i Instagram nalog kao i blog, a bavi se i izdavačkom delatnošću. Kako kažu osnivači, ono što nudi može vam pomoći da bolje razumete, a prema potrebi i mogućnostima, i menjate svet.

Možda te još zanima:

.

Grade A Under A postavlja prosta pitanja

Prvi je radni dan posle praznika, mnogi od nas su ustali poprilično mrzovoljni, ali smo mi na O radiju rešili…

.

BrainCraft - kanal za zaljubljene u psihologiju

Kada neko baci loptu a vi potrčite da je uhvatite, jeste li se pitali kako je vaš mozak znao tačno…

.

Domics crtaći kopiraju vaš život

Youtube animirani kanal Domics pokrenuo je Kanađanin Dominik Panganiban nakon više godina rada na online stripu sa istom sadržinom. U…

.

Vsauce - jedan od najboljih naučnih kanala

Edukativni vlogovi nisu ni novost ni retkost, što ne možemo reći za kvalitet. Ta se komponenta, naime, retko nalazi, a…

.

Cinefix - dnevna doza filmskih čarolija

Ako volite da gvirnete iza kulisa snimanja svojih omiljenih filmova ili ste fan top lista, cinefix je mesto koje bi…

.

Neobično topao april ne donosi više UV zračenja

Prva polovina aprila donela nam je istorijski visoke temperature. Proteklog vikenda vazduh u Srbiji je dostizao temperaturu do 30 stepeni…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo